08-644 90 44

Södermalm Maria

Visa alla bilder
Snart
till salu

Bellmansgatan 22A, 2 tr ö.g.

0 kr i avgift! Sekelskiftesvåning anno 1900 rik på karaktär och atmosfär - svårslaget läge mellan Maria Kyrka och Mariatorget. Renoveringsbehov!

Kort fakta

Antal rum:
4 rum och kök
Boarea:
107 kvm
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
Bellmansgatan 22A, 2 tr ö.g. - Planskiss
Planskiss
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

0 kr i avgift! Sekelskiftesvåning rik på karaktär och atmosfär - med svårslaget läge intill Maria Magdalena Kyrka. 0 kr i avgift!

Välkommen till denna ståtliga sekelskiftesvåning i pampig fastighet anno 1900. Våningen har ett ljust, ogenerat och tyst läge mellan två gårdar och erbjuder en bevarad ursprungskaraktär när den är som bäst. I det utsmyckade trapphuset för de vackra handledarna husets besökare förbi fina ytterdörrar och vy från högresta fönster - här är det vackert hela vägen hem.

Våningens själ är väl bevarad och bjuder på massor av sekelskiftets genuina och ombonade charm såsom spegelförsedda pardörrar och djupa speglade dörrsmygar, höga golvsocklar, stuckaturer och högresta fönster lågt bröstade med speglade nischer och djupa fönsterbänkar att pryda.

Under årets mer murriga dagar njuter du hög mysfaktor från två praktfulla kakelugnar varav den i vardagsrummet är i bruk. Genomgående furutiljor (förutom i kök och lilla sovrummet) och målade väggar bildar en enhetlig och snygg bas. Allt tillsammans med den generösa takhöjden på, ca 3,10 meter bidrar till en ljuvlig atmosfär.

Våningen har harmoniska proportioner med funktionell och genomgående planlösning. Våningen utgörs av en välkomnande hall, tre rymliga sovrum varav ett med utgång till balkong. Praktfullt vardagsrum med snedställt fönsterparti och ombonat kök med vy över innergårdar. Badrum med kar nås från den bevarade serveringsgången med förvaring bakom sann snickarglädje.

Renoveringsbehov med bästa förutsättningar!

Våningen disponeras enligt följande:

Hall: Pampig entré via pardörrar. Platsbyggd förvaring i två klädkammare med överskåp. Hallen öppnar upp mot liten gäst-wc, ett av de tre sovrummen, vardagsrum och serveringsgången.

Sovrum 1: Stort och rogivande med två höga fönsterpartier och en praktfull grön kakelugn (plomberad). Rummet nås både från hall via enkeldörr samt vardagsrum via pardörrar och ligger mot gården i öster. Rummet har plats för stor säng, arbetsplats och utmärkta förvaringsutrymmen i platsbyggd garderobsvägg i modern tidsanda.

Vardagsrum: Trivselfaktorn är optimal och här landar man gärna sig själv, vännerna och familjen. Här ståtar den rikt utsmyckade och brukbara kakelugnen. Högt och brett fönsterparti, något snedställt. Rummet öppnar vidare upp mot både angränsande sovrum och hall via pardörrar.

Sovrum 2: Nås till vänster från serveringsgången. Stort och rogivande med högt fönsterparti och helglasade pardörrar att öppna upp mot balkong och gården i väster. Platsbyggd förvaring lika sovrum 1.

Kök: Nås till höger från serveringsgången. Charmigt med arbetsyta och diskbänk vid fönster mot gården. Kökssnickerier i vitt som sträcker sig längsmed hel vägg. Kaklad vägg i rött och vitt ovan arbetsytor i bok. Maskinell utrustning bestående av spis med glaskeramikhäll, kombinerad kyl/frys, diskmaskin och köksfläkt. Dörr med glasade partier samt överljus skänker ljus åt serveringsgången. Laminatgolv.

Sovrum 3: Stort och luftigt i anslutning till köket. Rummet kan alternativt användas som matrum. Högt fönsterparti. Diskret tapet med rosor. Laminatgolv.

Badrum: För tankarna till gamla Romarriket. Högt till tak med stuckatur och inredning i harmoniska jordnära toner i kakel och klinkersten. Väggfast spegel och förvaring i badrumsmöbel. I övrigt utrustat med wc, handfat i kommod och badkar. Tvättmaskin.

Den här vackra våningen ligger bra placerad i Bellmans kvarter, i gårdshus mellan två gårdar dit koltrastparet troget återvänder varje vår och stämmer upp i vacker sång. Måsarnas skri uppe i skyn tyder på närhet till vatten och skvallrar om vår rika skärgård strax utanför. Den nuvarande dispositionen lämpar sig väl för familjen men passar även den som har behov av vackra sällskapsutrymmen för ett stort umgänge eller kanske representation.

Välkommen på visning!

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1900
Ventilation
Självdrag
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Föreningen Rosendal Större nr 22 upplåter 20 lgh med bostadsrätt samt 1 lgh med hyresrätt. Därutöver upplåter föreningen 2 lokaler med hyresrätt varav en restaurang (Söders Hjärta).

Föreningen med mycket god ekonomi, skuldfri, och god likviditet. Föreningens mark innehas med äganderätt.

Allmänt om området
Mitt på Södermalm ligger Maria Magdalena församling som sträcker sig från Mariaberget i norr till Magnus Ladulåsgatan i söder och från Rosenlundsgatan i väster till Götgatan i öster. Centralt beläget i området ligger Mariatorget, en park som används frekvent av Söderborna. Föräldrar är där med sina barn, boulespelarna är där med sina klot, pensionärerna är där och njuter av vårsolen.

Kommunikationer
Kommunikationerna är mycket goda via T-bana Mariatorget alternativt Slussen samt pendeltåg via station Stockholm Södra. Ett flertal busslinjer trafikerar området såsom stomlinjen med buss 4 samt busslinjer 55, 66 och 74. Det är endast en kort promenad till Gamla Stan och med Djurgårdsfärjan från Slussen når du Kungliga Djurgården. Vid Slussen stannar bussarna 2, 3, 43, 53, 71 och 76. Här hittar du också Saltsjöbanan som tar dig vidare ut till Nacka och Värmdö.

Renoveringar

Bland större underhållsåtgärder kan nämnas följande:

1985 Byte el-stigare (3-fas), installation av fjärrvärme
1987 Stambyte
1988 Fasadrenovering gårdshus
1998 Bygge av vindslägenheter och hissrenovering
2003-04 Takplåtmålning och injustering av värme
2007 Ombyggnad av gården
2011 Fasadrenovering gatuhus samt byte av tryckstegringspump
2012 Byte undercentral fjärrvärme
2014 Fastigheten radonmätt med godkänt resultat
2018 Förebyggande spolning av avloppssystemet
2020 Uppgradering av datoriserad undercentral för värme
2020 Ombyggnad av lokal till lägenhet

Balkong/uteplats

Balkong mot gårdar i väster

Övriga utrymmen

Det finns ett separat källarförråd tillhörande lägenheten. Lägenheten har också tillgång till gemensam tvättstuga i gårdshuset. Cykelstall på gården.

TV och bredband

TV
Kabel-TV via Comhem.
Bredband
Via Comhem.

Driftskostnad

Försäkring
250 kr
Hushållsel
350 kr
Summa
600 kr/mån

Föreningen

Namn
Brf Rosendal Större nr 22
Andel i föreningen
5.24%
Andel av årsavgift
5.3395%
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
4 rok
Boarea:
107 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen
Våningsplan:
2, hiss finns ej.
Lägenhetsnr:
20202
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
070-718 95 92
AnnaCarin Brånhammar
070-147 23 98

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.