08-644 90 44

Södermalm - Högalid

Visa alla bilder
Budgivning pågår

Hornsgatan 57A, 2 tr

20-talsvåning med utsikt över Bysistorget. LÅG AVGIFT! Genomgående planlösning med smyckade rum, brukbar öppen spis samt balkong i söder mot gård.

Kort fakta

Antal rum:
4.5 rum och kök
Boarea:
105 kvm
Avgift:
1 887 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

9 000 000 kr

Högsta bud: 10 690 000 kr
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
Hornsgatan 57A, 2 tr - Planlösning
Planlösning
Hornsgatan 57A, 2 tr - Planlösning alternativ
Planlösning alternativ
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

På Södermalms paradgata nummer 1 finns nu chans att förvärva en bostad som besitter den där speciella känslan som bara återfinns i fastigheter med äldre byggnadsår. I detta fall uppfördes byggnaden år 1925-1926 och se så vackert det är! Som en färgklick i grönt bryter byggnaden av mot innerstadens i övrigt ganska karga miljö. Välkommen in genom glasad port till en detaljrik entré som renoverats i tidsenlig anda så sent som 2019. Ovan ett 10-tal trappsteg förgrenar sig entrén i två trappuppgångar och det är också här vi finner hissen för vidare resa upp till våning 2.

Bostaden bjuder generöst av 20-talets genuina charm och det finns många detaljer att beundra. Rummen har generös takhöjd och stora spröjsade fönster med djupa nischer att pryda. Planlösningen är genomgående, med sällskapsrum mot gata och sovrum mot gård. Detaljrikedomen är stor i de många bevarade inslagen såsom kraftfulla stuckaturer med guldlister, speglade dörrar varav flera med glas och golv av trä och parkett med härlig patina. I serveringsgången reser sig ett maffigt serveringskåp som slukar massor. Öppna spisen kaklad i kraftfullt grönt går att elda i och är ett vackert smycke att njuta av även utan tänd brasa. Rummen är fyra till antalet, utöver det finns en stor möblerbar inre hall, ett arbetskök, badrum samt balkong i söderläge mot omsluten innergård.

Hall:
Entré in i hall med hatthylla för kläder direkt innanför dörren. Ytterdörren har en läcker detalj i ett rundat överstycke med glas och gallergrind för extra trygghet. Entrén öppnar upp mot kök rakt fram och den rymliga inre hallen till vänster.

Inre hall:
Den inre hallen är idag möblerad som ett ombonat tv-rum, och då rummet ligger inbäddad centralt i bostaden minskas störande ljussläpp och man får den där mysiga känslan man gärna vill ha när man kopplar av framför en god film. I taket finns en kraftfull stuckatur med list i guld och golvet är belagt med fiskbensparkett. Den öppna spisen i grönt är verkligen i blickfånget.

Vardagsrum:
Genom pardörrar med glas och spröjs kommer vi in i ett vardagsrum som är långt utöver det vanliga. Det är härligt generöst i storleken med gott om plats att möblera med en stor soffgrupp och mer därtill. Stuckaturen följer med och pryder även detta rum, liksom fiskbensparketten. Ett vackert burspråk med spröjsade fönsterpartier vetter mot Hornsgatan mitt för Bysistorgets öppna yta. Härifrån får man en bra överblick över det fina torget med sina planteringar och sittplatser. Om våren ses människor koppla av på uteserveringarna och njuta av körsbärsträdens blomning i rosa. Vidare ser man gamla Bysättningshäktet och Hornsgatan i ett brett perspektiv.

Sovrum/Salong:
I fil nås via en portalliknande öppning salongen. Rummet har en något mer nertonad stuckatur också här med guldlist. Matbord för många ryms med lätthet och gör det till ett utmärkt matrum, alternativ ett generöst sovrum vid behov. Fönster mot Hornsgatan med djup nisch och fiskbensparkett på golv. Ingång till serveringsgång med riktigt bra förvaring i skåp och serveringskåp. Här finner vi också ingång till badrum samt ytterligare förvaring i inbyggd garderob.

Kök:
Köket är inrett med underskåp med släta, ljust färgsatta luckor samt öppna hyllplan på vägg. Vitt kakel ovan arbetsbänk med dubbla hoar. Framför fönstret mot gård finns ytterligare avlastningsyta. Det väl tilltagna skafferiet rymmer allsköns matvaror och köksattiraljer. Maskinell utrustning består av gasspis med ugn samt en kombinerad kyl/frys. Vackert smyckade dörrar mot entré och serveringsgång. Trägolv med patina.

Sovrum:
Det finns två sovrum, tre möjliga om man använder salongen till sovrum. Rummet är i varierande storlekar, två större samt ett mindre. De stora sovrummen rymmer en fullstor dubbelsäng utan problem, det mindre passar fint som sovrum till en mindre familjemedlem, eller som ett hemmakontor, något som blir allt mer eftertraktat. Ett av sovrummen har utgång till balkong i söderläge mot gård. Gården är stor och omsluten av huskroppar och har ett iögonfallande träd i mitten.

Badrum:
Badrummet har kaklade väggar i vitt samt grått klinker på golv. Utrustningen består av wc, tvättställ, badrumsskåp, handdukstork och badkar. Tvättmaskin. Högt till tak även här.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1925-1926
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Förening:
Brf Råttan 11 består av 21 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt 5 lokaler för uthyrning. Det är en äkta förening som äger marken.

Månadsavgiften:
Avgiften har sänkts vid flera tillfällen de senaste 6-7 åren. Inga beslutade avgiftsföreningar.

Öppen spis:
I bostaden finns en öppen spis, det är enligt föreningen godkänt att elda i denna vilket också ägaren brukar göra.

Område:
Superläge ett stenkast från Mariatorget! Massor av trevliga och trendiga krogar och caféer samt roliga butiker i kvarteren omkring. All service såsom jourapotek, systembolag, bank, post, kemtvätt, matbutiker och restauranger i närheten. En kort promenad bort finns också utbudet på Medborgarplatsen och i Götgatsbacken. Fina promenad- och joggingstråk på Mariaberget, i Tantolunden och utmed Årstaviken.

Kommunikationerna är mycket goda med tunnelbanas röda linje vid Mariatorget, flera busslinjer i närområdet samt pendeltåg vid Södra Station.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
2019 Entré och trapphus
2003-2004 VA-stammar

Planerade renoveringar:
Lagning av terrass 2021.
Upprättande av ny energideklaration troligtvis 2021.

Balkong/uteplats

Balkong i söderläge mot öppen innergård.

Övriga utrymmen

Det finns tvättstuga och samlingslokal. Vindsförråd till lägenheten. Det finns också en gemensam innergård.

Bilplats

Eget garage med 7 platser, nerfart från Rosenlundsgatan. Platserna hyrs ut på 1100 kr/månad. Det är kö till platserna.

TV och bredband

TV
Com Hem
Bredband
Com Hem. Fiber.

Driftskostnad

Försäkring
142 kr
Hushållsel
350 kr
Övrigt
271 kr
Summa
763 kr/mån

Övrigt avser för gas.

Föreningen

Namn
Brf Råttan 11
Andel i föreningen
5.27118%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 183 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
9 000 000 kr
Högsta bud:
10 690 000 kr
Visa budhistorik
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
4.5 rok
Boarea:
105 kvm. Areauppgifter enligt mätning
Avgift:
1 887 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Våningsplan:
2, hiss finns.
Lägenhetsnr:
12
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
070-718 95 92

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.