08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder

Marmorgatan 11, 3 tr

Fast pris! Perfekt 3:a med ljust gavelläge och södervänd balkong! Naturnära läge intill Tanto och Årstavikens vatten.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
70 kvm
Avgift:
5 525 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

4 750 000 kr

Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Planlösning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen till Marmorgatan 11! På 3 trappor finner vi denna riktigt fina 3-rummare med ljust gavelläge. Bostaden är genomgående i gott skick med härligt ljusa och rymliga rum. Vardagsrummet har två fönsterpartier samt utgång till södervänd balkong - en perfekt plats för avkoppling under varma månader. Snyggt renoverat kök med vita snickerier och matplats framför fönster. Badrum med kakel och klinker. Läget är naturnära med lummiga Tantolunden och Årstavikens promenadstråk på bara minuters avstånd. Kommunikationer finner du närmast vid Södra Station där pendeltåg och bussar går, men även tunnelbana vid Zinkensdamm finns som alternativ. Fast pris, först till kvarn!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall:
Hallen välkomnar med frikostigt ljusinsläpp från vardagsrum rakt fram genom öppna ytor. Möjlighet att hänga av sig vid entré och förvaring lite längre in i hallen i dubbelgarderob med vita skjutdörrar. Entrén övergår i en rymlig inre hall som förgrenas till övriga rum.

Badrum:
Direkt till höger hittar vi badrummet, med helkaklade väggar i vitt och schackrutigt klinkergolv. Väggarna har inslag av svart kakel för en extra piff! Utrustning bestående av wc, tvättställ i kommod, badrumsskåp, handdukstork samt duschplats.

Vardagsrum:
Detta är ett riktigt härligt rum med ljusflöde genom två fönsterpartier och balkongdörr att ställa på glänt. Utgång till balkongen som ligger i söderläge så här kan man ligga och sola insynsfritt när vädret tillåter. Bred portal mot inre hall skapar öppenhet.

Sovrum:
Sovrummen är två till antalet, båda i generös storlek. Det större av de två nås via passage i hall där det finns generös förvaring bakom vita skjutdörrar. Rummet har gott om plats för en dubbelsäng men här ryms även en hel del annat, förvaring, garderober eller annat efter behov. Det andra sovrummet är något mindre i storlek med god yta för säng mm. Rummen har ett fönsterparti vardera.

Kök:
Fint och rymligt köket skåpinredning i vinkel med vita snickerier. Sammanhållen stil i enhetligt vitt på såväl luckor, kakel och arbetsytor. Utrustningen består av spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Framför fönstret som vetter mot Tantolunden finns en bra matplats för fyra personer.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1950-1952
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden:
Marmorlunden Bostadsrättsförening är en äkta förening som bildades 2007 och tillträdde fastigheten i december 2008. Föreningen består av punkthuset på Marmorgatan 11 samt låghus på Tantogatan och Marmorgatan. Föreningen äger marken. Föreningen består av 206 lägenheter, varav ca 21 hyresrätter kvar som dolt kapital vilket kommer att ge föreningen tillskott i framtiden. Det finns även en mindre yta lokaler.

Lägenheten är belägen intill lummiga Tantolunden och Årstavikens mysiga promenadstråk. En promenad via Årstaviken och du når Bergsunds Strand där det myllrar av mysiga caféer, restauranger och nattliv. Kommunikationer och service såsom matbutik, bageri, pizzeria mm vid Södra Station.
Övriga byggnader:
Det finns cykelförråd och en stor tvättstuga med 8 maskiner, 2 per tvättillfälle. Det finns även en innergård och en trädgårdsgrupp i föreningen som sköter buskar och odlingar runt föreningens hus. Ett övernattningsrum är under färdigställande.
Renoveringar:
Utförda renoveringar
2010 - 2012 - relining av stående stammar
2012 - bytte av fjärrvärmeanläggning
2013 - byte av el-stigar
2016/2017 - värmejustering.
2019 - gjordes flera betydande investeringar tex, uppfräschning av framsidan mot Tantogatan med nya gräsmattor och smidesstaket, renovering av höghusets bottenplan (entré, korridor, trapphus), ny port och 5 nya p-platser. Nytt golv har lagts i en av de tre hissarna och samtliga hissdörrar har målats om invändigt. Två nya tvättmaskiner och en ny torktumlare har köpts och installerats. OVK gjordes.
2020 - fasadtvätt av fönsterlösa fasader. Digitalt bokningssystem till tvättstugan.

Några renoveringar som planeras är löpande byte av tvättmaskiner när de går sönder samt samt att sopsug kommer att ersättas med en annan lösning 2022

Uteplats

Balkong i soligt söderläge.

Parkering

Det finns garage att hyra på Marmorgatan 1-5 (för små bilar). Föreningen har tre p-platser bakom Marmorgatan 11. Kö till platserna.

TV- och Bredband

TV
Com Hem
Bredband
Tv och bredband Bostadsrätter har bredband via OWNIT vilket ingår i avgiften. För att koppla in dig på bredbandet sitter anslutningen i hallen ovanför entrén i varje lägenhet. Du behöver antingen en kabel för internet som du kopplar direkt till datorn, eller en router som du kan koppla den till för trådlöst bredband. För mer info kontakta http://www.ownit.se/

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr
Försäkring
250 kr
Summa
500 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-03-31)
Primärtal:
167 kWh/m2 år
Energiklass:
F

Föreningen

Namn
Marmorlundens Bostadsrättsförening
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769616-9080
Andel i föreningen
0.9838%
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
4 750 000 kr
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 572
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum.
Boarea:
70 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
5 525 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och bredband.
Våningsplan:
3 Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
070-718 95 92

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.