08-644 90 44

Liljeholmskajen

Visa alla bilder
Budgivning pågår

Vinodlargatan 8

En trappa upp i huset på lugnt och ostört läge ligger denna trivsamma 2 a med stor uteplats mot föreningens innergård och utsikt mot Mälaren.

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
51 kvm
Avgift:
3 349 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

3 350 000 kr FAST PRIS

Ansvarig mäklare
Mikaela Bogestedt
Vinodlargatan 8 - Välkommen till Vinodlargatan 8
Välkommen till Vinodlargatan 8
Vinodlargatan 8 - Stort lättmöblerat rum
Stort lättmöblerat rum
Vinodlargatan 8 - Med plats för Soffgrupp och mer
Med plats för Soffgrupp och mer
Vinodlargatan 8 - Utgång till uteplats mot föreningens fina innergård
Utgång till uteplats mot föreningens fina innergård
Vinodlargatan 8 - Stor uteplats
Stor uteplats
Vinodlargatan 8 - Möblera med olika sittgrupper och grill
Möblera med olika sittgrupper och grill
Vinodlargatan 8 - Vacker vy mot Mälaren precis nedanför gården
Vacker vy mot Mälaren precis nedanför gården
Vinodlargatan 8 - Här kan man ha infravärme och njuta även vintertid
Här kan man ha infravärme och njuta även vintertid
Vinodlargatan 8 - Kvällsbild på uteplatsen
Kvällsbild på uteplatsen
Vinodlargatan 8 - Snyggt kök i vinkel
Snyggt kök i vinkel
Vinodlargatan 8 - Stilrena färgval i grått och vitt
Stilrena färgval i grått och vitt
Vinodlargatan 8 - Avskiljande vägg mot sovrum
Avskiljande vägg mot sovrum
Vinodlargatan 8 - Plats för stor säng, sängbord och bokhylla
Plats för stor säng, sängbord och bokhylla
Vinodlargatan 8 - Klädkammare som rymmer mycket
Klädkammare som rymmer mycket
Vinodlargatan 8 - Hall med förvaring i flera garderober längs ena väggen
Hall med förvaring i flera garderober längs ena väggen
Vinodlargatan 8 - Snygg hatthylla för enkel avhängning
Snygg hatthylla för enkel avhängning
Vinodlargatan 8 - Badrum
Badrum
Vinodlargatan 8 - Innergården
Innergården
Vinodlargatan 8 - Mälarglimt
Mälarglimt
Vinodlargatan 8 - Liljeholmen
Liljeholmen
Vinodlargatan 8 - Mälaren
Mälaren
Vinodlargatan 8 - Liljeholmskajen
Liljeholmskajen
Vinodlargatan 8 - Bankomat
Bankomat
Vinodlargatan 8 - Kajen med bryggor och sittplatser att njuta under sommartid
Kajen med bryggor och sittplatser att njuta under sommartid
Vinodlargatan 8 - Liljeholmskajen
Liljeholmskajen
Vinodlargatan 8 - Planritning
Planritning
Vinodlargatan 8 - Alternativ Planritning
Alternativ Planritning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

En trappa upp i huset på lugnt och ostört läge ligger denna trivsamma 1,5 a med stor uteplats mot föreningens innergård och utsikt mot Mälaren. En kort promenad genom innergården tar dig ner till kajkanten där du sommartid kan bada från de härliga bryggorna och följa båtlivet nedanför. Eller varför inte lägga dig och sola på föreningens gräsmatta som ligger precis utanför.

Ett ypperligt läge med all tänkbar service inom mycket kort avstånd.

Lägenheten är bra planerad med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och fönster i fil som släpper in ett fint ljus. Vardagsrummet är stort och rymmer utan problem en soffgrupp, tv möbel och mer. Väggarna är vita och på golvet vilar parkett som löper vidare in i hela bostaden.

Det snygga köket som ligger precis intill skapar en social samvaro. Ett modernt och fullt utrustat kök i vinkel med fin maskinpark och bra arbetsytor bakom snygga grå skåpsluckor. Den maskinella utrustningen består av stor kyl och frys, mikro, ugn, induktionshäll samt diskmaskin.

Från vardagsrum, bakom avskiljande vägg ligger sovrummet som utan problem rymmer en dubbelsäng och tillhörande sängbord. I anslutning finns en bra klädkammare.

Badrummet är stort och placerad i anslutning till hallen. Ett fräscht och smakfullt badrum med, wc, kommod, takdusch samt tvättmaskin, skåp och arbetsbänk. Väggarna är kaklade i vitt med en snygg fondvägg i mörkare nyans som matchar väl mot de mörka klinkergolvet.

Välkomnande hall med ypperlig förvaring genom 4 stora garderober.

Värme, vatten, kabel-TV och bredband är inkluderat i månadsavgiften.

Lägenheten är registrerad som 1 RoK.

Välkommen!

FÖRENINGEN
Föreningen heter Brf Vingården. Fastigheten byggdes av JM 2004-2005 och totalt rymmer huset 169 lägenheter, fördelade på 9 trapphus. På entréplanet finns totalt 6 lokaler för uthyrning. Föreningens fastighet ligger med ypperligt läge precis intill Liljeholmskajen och vattnet. Föreningen har god ekonomi och en historia om sänkta avgifter.

Överlåtelseavgift: 1183 kr betalas av köpare
Pantsättningsavgift: 473 kr betalas av pantsättaren

OMRÅDE
Attraktivt belägen invid flertalet parker, grönområden, tvärbana, och Mälarens vatten. Området erbjuder även mycket bra service och stort utbud av bra matbutiker, skolor, förskolor, restauranger, caféer, gym m.m. I närheten finner ni en bra och välsorterad matbutik. För den som söker ännu större utbud så finns Liljeholmens stora galleria på ca 5 minuters promenadavstånd. Södermalm nås från två håll. Via cykelhissen i Brohuset som tar ni er smidigt upp till Årstabron och över Söder. Eller via Liljeholmsbron till Hornstull. Det finns även en trappa upp till Årstabron. Denna väg tar ni er även till Årstabergs pendeltågsstation på cirka 11 minuter.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2004-2005
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
HISTORIA:
Årstadalshamnen är ett kaj- och hamnområde i Årstadal i södra Stockholm. Området ligger i södra delen av Årstaviken, mellan Liljeholmsbron och Årstabron.

Till Årstadalshamnen hade många industrier tillgång och det fanns en egen järvägsanslutning. Vin & Sprit etablerades här 1959, och i berget finns 5 bergrum som är 150 meter långa och upp till 20 meter höga, med cisterner för förvaring av vin och sprit. Fram till 1991 användes Årstadalshamnens kaj för vintransporter med vintankfartygen M/S Vinia, M/S Vinlandia och M/S Vindemia.
Efter år 2000 började områdets industrier flytta från Årstadalshamnen för att göra plats för bostadsproduktion inom projektet Liljeholmskajen

OMRÅDET:
Attraktivt läge via populära Liljeholmskajen med omedelbar närhet till Mälaren. Här är lika nära till storstadspulsen som lugnet och naturen. Från Liljeholmskajen har man det mesta inom promenad och cykelavstånd.

Mycket nära till Årstaskogen som är ett otroligt vackert och stort skogsområde intill Årstaviken med fantastiska trivsamma promenadstigar och krävande löparslingor om du så önskar. Inte minst härliga utsiktsplatser längs med vattnet med hela Söder framför dig.

Närhet till mysiga Gröndal och sjön Trekanten med fina motionsspår, perfekt för en joggingtur eller en promenad. I Trekanten kan man fiska gädda, abborre och regnbåge och för bad-, båt och skridskoentusiaster blir boendet här ett enda stort äventyr.

SERVICE/KOMMUNIKATIONER:
Utmärkta kommunikationer i området. Bara något kvarter bort ligger Tvärbanan som knyter ihop det västra och södra tunnelbanenätet via Liljeholmen mot Alvik och via Årstaberg och Gullmarsplan mot Sickla. Även bussarna 143 (Liljeholmen-Högdalen) och 160 (Liljeholmen-Gullmarsplan) trafikerar Sjövikstorget och på endast någon minut med tvärbanan/buss tar du dig till Liljeholmens C där Tunnelbanan och flertalet busslinjer ansluter. Med tunnelbanans röda linje tar du dig till T-centralen på endast 10 minuter.

En station bort med tvärbanan ligger Årstaberg där även pendeltågets alla linjer mot Märsta, Bålsta, Kungsängen, Södertälje och Västerhaninge finns. Vill du se tidtabeller, gå in på SL:s hemsida www.sl.se.

Med bil tar du dig lätt ut på E4/E20 norr- och södergående. Behändigt cykel-/gångavstånd till Södermalm.

Vid Liljeholmstorget finner du ett mycket bra shoppingcenter med ca 90 butiker, bl.a. populära klädeskedjor, systembolag, välsorterade livsmedelsbutiker och trevliga caféer. Se länk för mer information.

Vill du ha ett större utbud av affärer finns Kungens kurva med IKEA och Skärholmens centrum inom några minuters resväg med bil.


ÖPPEN BUDGIVNING
Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Bud som inkommer redovisas på nätet endast med säljarens samtycke.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

BOAREA
Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten köpes i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen (befintligt skick). Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Vid köp av bostadsrätter har köparen således en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. Om det finns symtom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, åligger det honom att gå vidare med sin undersökningsplikt och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt

Renoveringar

Föreningen följer underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2033. Inga större renoveringar den närmaste åren.

Föreningen utreder och kommer att åtgärda förhöjda fuktvärden i fasaden. Föreningens ekonomi är solid och de har under ett par år gjort extra amorteringar vilket gör att detta inte kommer att påverka avgifterna.

Balkong/uteplats

Härlig uteplats med utsikt mot Mälaren och direkt tillgång till den fantastiska innergården

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.
I föreningen finns barnvagns- och cykelförråd med kajakförvaring (1 000 kr/år för kajakplats), övernattningslägenhet med kök och badrum för gäster (400 kr/dygn), hobbyhörna samt 2 st tvättstugor (på Vinodlargatan 6 och Vingårdsgatan 3). Det finns även grovsoprum och utrymmen för källsortering.

INNERGÅRD
Den lummiga innergården med härliga vyer över Högalidskyrkan och Mälarens vatten, är mycket barnvänlig och erbjuder generösa umgängesytor med bord och bänkar. Föreningens gemensamma grillar ger möjlighet till trevliga grillkvällar om somrarna. För den odlingsintresserade finns genom föreningen även möjlighet till egen odlingslåda.

Bilplats

I föreningens garage finns det 42 parkeringsplatser. Kostnaden för en parkeringsplats är 1 450 kr/mån. Det finns 10 st laddningsstolpar, för dessa tillkommer en extra avgift om 350 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö. Garageingång ligger på Vingårdsgatan och för att komma in används din lägenhetsnyckel eller genom fjärrkontrollen som styr den automatiska porten. Fjärrkontroll får du av styrelsen mot en deposition om 600kr.

TV och bredband

TV
ComHem gruppavtal Digital-TV Silver, ingår i avgiften.
Bredband
Fiber med uppkopplingshastighet på 250 Mbit/s via ComHem, ingår i avgiften.

Driftskostnad

Försäkring
184 kr
Hushållsel
160 kr
Summa
344 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-05-08
Prestanda
121 kWh/m² år
Energiklass
E

Föreningen

Namn
Brf Vingården
Org.nr
769610-6785
Andel i föreningen
0.45041%
Andel av årsavgift
0.44954%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 183 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
3 350 000 kr FAST PRIS
Budgivning pågår
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
2 rok
Boarea:
51 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Avgift:
3 349 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Våningsplan:
1, hiss finns.
Lägenhetsnr:
08033
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Mikaela Bogestedt
070-396 73 00

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.