08-644 90 44

Aspudden/Örnsberg

Visa alla bilder

Hövdingagatan 42

SÄLLAN TILL SALU! Ytterst unikt boende med Townhouse- känsla mitt i centrala delen av Örnsberg/Aspudden. Genomgående toppskick, kök och badrum 2018.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
82.5 kvm
Avgift:
4 670 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

5 495 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Michael Rohyo
Hövdingagatan 42 - Rymligt vardagsrum i gavel
Rymligt vardagsrum i gavel
Hövdingagatan 42 - Varmt välkomna
Varmt välkomna
Hövdingagatan 42 - Utmärkt gavelläge
Utmärkt gavelläge
Hövdingagatan 42 - Lägenhetens stora terrass
Lägenhetens stora terrass
Hövdingagatan 42 - Rejäl lummig terrass i sydväst
Rejäl lummig terrass i sydväst
Hövdingagatan 42 - Inbjudande hall med 2 st garderober
Inbjudande hall med 2 st garderober
Hövdingagatan 42 - Helkaklat badrum från 2018
Helkaklat badrum från 2018
Hövdingagatan 42 - Badrummet
Badrummet
Hövdingagatan 42 - Gott om plats med möblemang
Gott om plats med möblemang
Hövdingagatan 42 - Lättmöblerat vardagsrum
Lättmöblerat vardagsrum
Hövdingagatan 42 - Vackert burspråk i vardagsrummet
Vackert burspråk i vardagsrummet
Hövdingagatan 42 - Entré till det stilrena köket
Entré till det stilrena köket
Hövdingagatan 42 - Stilrent kök med fullmaskinpark
Stilrent kök med fullmaskinpark
Hövdingagatan 42 - Stilrent kök från 2018
Stilrent kök från 2018
Hövdingagatan 42 - Kök med gott om förvaring och arbetsyta
Kök med gott om förvaring och arbetsyta
Hövdingagatan 42 - Inre hall
Inre hall
Hövdingagatan 42 - Stora sovrummet
Stora sovrummet
Hövdingagatan 42 - Stora sovrummet
Stora sovrummet
Hövdingagatan 42 - Lilla sovrummet
Lilla sovrummet
Hövdingagatan 42 - Townhouse-känsla med egen entré
Townhouse-känsla med egen entré
Hövdingagatan 42 - Planritning
Planritning
Hövdingagatan 42 - Vinterviken
Vinterviken
Hövdingagatan 42 - Vintervikens Trädgård
Vintervikens Trädgård
Hövdingagatan 42 - Golfbaren sommartid
Golfbaren sommartid
Hövdingagatan 42 - Golfbaren
Golfbaren
Hövdingagatan 42 - Golfbaren
Golfbaren
Hövdingagatan 42 - Aspuddsparken
Aspuddsparken
Hövdingagatan 42 - Aspuddsparken
Aspuddsparken
Hövdingagatan 42 - Aspuddsparken
Aspuddsparken
Hövdingagatan 42 - Sol- och badklippor
Sol- och badklippor
Hövdingagatan 42 - Sol- och badklippor
Sol- och badklippor
Hövdingagatan 42 - Vackra promenadstråk i Vinterviken
Vackra promenadstråk i Vinterviken
Hövdingagatan 42 - Flera båtklubbar
Flera båtklubbar
Hövdingagatan 42 - Fågelparken i Örnsberg
Fågelparken i Örnsberg
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

På mysiga Hövdingagatan finner ni detta ytterst unika boende. Här kan man tala om äkta radhuskänsla som sällan är till salu. Hela bostaden uppfördes i föreningens regi under 2006 då den tidigare var en lokal som byggdes om till tre lägenheter. Det som karaktäriserar bostadens radhuskänsla är bl.a. byggnadens utformning, stor lummig terrass som omgärdas av staket och häckar samt en mindre uteplats vid bostadens egna entré. Bästa läget på gaveln med fönster i hela tre väderstreck. Lägenheten är i genomgående toppskick med bl.a. nytt kök, nytt badrum och ommålade ytskikt från 2018. Här bor ni på en attraktiv adress i centrala delen av Örnsberg med närhet till T-bana, skolor, förskolor, Aspuddsparken, Vinterviken och ett brett utbud av närservice. Måste upplevas på plats!

Lägenheten disponeras på följande sätt:

Hall:
Inbjudande hall med bra avhängningsmöjligheter i två garderober med skjutdörrar. Infällda spotlights i taket. Hallen har fräscha klinkergolv och målade väggar. Egen entré via glasad säkerhetsdörr.

Badrum:
Snyggt designat och välplanerat helkaklat badrum med golvvärme och infällda spotlights i taket. Inbyggt badkar, vägghängd wc, elburen handdukstork, garderob, spegelskåp samt en läcker bänkskiva med handfat ovan. Tvättmaskin ingår ej. Detta är ett badrum man gärna spenderar tid i! Renoverat 2018.

Vardagsrum:
Rymligt vardagsrum i gavel med stora fönster i två väderstreck varav ett vackert burspråk som ger ett fint ljusflöde till rummet. Här finns plats för soffgrupp, matplats och övrigt möblering om så önskas. I anslutning till vardagsrummet finns ett förråd som rymmer mycket förvaring. Målade väggar och parkettgolvet som sträcker sig in till den inre hallen.

Inre hall:
Inre hall med garderober på varsin sida av rummet. Stor yta som även kan användas till arbetsplats eller varför inte Tv-hörna. Målade väggar.

Sovrum 1:
Sovrummet är det största i lägenheten och har stora fönster mot terrassen. Rummet har målade väggar och parkettgolv. Här finns plats för dubbelsäng och arbetshörna om så önskas. Bra förvaring i garderober.

Sovrum 2:
Rofyllt sovrum med stora fönster mot terrassen. Bra förvaring i garderober. Målade väggar och parkettgolv.

Kök:
Stilrent fullutrustat kök renoverat 2018, med fönster i två väderstreck. Här finns gott om förvaringsutrymmen och bra arbetsytor. Målade väggar samt ett fint barbord längs ena fönstret. Den maskinella utrustningen består av: integrerad kyl/frys, inbyggd ugn och inbyggd mikrovågsugn, induktionshäll med spisfläkt. Här finns även en integrerad diskmaskin vilket förstärker det stilrena intrycket av köket. På golvet ligger ett vackert klinkergolv. Från köket är det utgång till den stora terrassen.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1949/2006
Fönster
2-glasfönster
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
OMRÅDE:
Välkommen till Örnsberg, detta omtyckta område som tillsammans med sammanlänkade Aspudden utgör en lugn och trevlig småstadsidyll som på senare år blivit allt mer populärt. Här bor invånarna i lummiga kvarter med god tillgång till parker, strövområden, badmöjligheter vid Vinterviken och vackra promenadstigar längs med Trekantens och Mälarens vatten. Inte långt från bostaden, en bit fram på samma gata, ligger Aspuddsparken med bl.a. 4H-gård och minigolfbana. Vidare finns ett stort utbud på det kulturella området såsom utställningshallen Skulpturens hus, Färgfabriken och Vintervikens trädgårdsförening. Kort och gott massor av nöjen och rekreation att välja mellan på hemmaplan. Området har också ett brett utbud av service för vardagens behov, där Hägerstensvägen och kringliggande gator kantas av livsmedelsbutiker, frisör, restauranger, caféer, apotek mm. Önskas ett något större utbud ligger Liljeholmstorget nära till hands med bl.a en stor galleria och torghandel. Utmärkta kommunikationer finner du ett stenkast ifrån lägenheten. Närmast ligger tunnelbanestation Örnsberg (på ett par minuters gångavstånd), men det är också nära till tunnelbanestation Aspudden. Liljeholmen är en knutpunkt för bussar, tunnelbana och tvärbana för fortsatt resa.

Renoveringar

Välskött förening med god ekonomi och låg belåningsgrad som har utförd de större moderniseringarna, Föreningen äger sin mark.

Fastigheten har åtgärdats enligt följande:

2002- Torktumlare och torkrumsvärmefläkt renoverats och rengjorts. Bytt lås till samtliga portar och gemensamhetsutrymmen. Färdigställt utrymme för källsortering. Installation av undercentral till fjärrvärme.
2003- Installation av grovtvättmaskin i tvättstugan. Ny bokningstavla med tillhörande cylindrar för tvättstugebokningen.
2004- Stamrenovering av badrum och kök. Ny el i hela fastigheten och samtliga lägenheter inkl nya proppskåp med jordfelsbrytare. Delar av stam under källargolv byttes ut. Tvättstuga, torkrum, mangelrum, wc samt mellanliggande källargångar har renoverats. 2 nya tvättmaskiner samt torktumlare installerades. 43 nya förråd byggdes i källarutrymmen. 1 st lokal byggdes om till bostadsrätt.
2005- Ny eldragning i källarplanet bl.a i de iordningsställda uthyrningsförråden. Installation av nya ståldörrar i samtliga utgångar på baksidan. 1 st lokal byggdes om till bostadsrätt.
2006- 2 st lokaler byggdes om till 4 st bostadsrätter.
2007- 1 st lokal byggdes om till 1 st bostadsrättslägenhet.
2007-2008- Trapphus renoverades och målades om.
2009- Renovering av fastigheternas fasader som startades under februari och blev klar år 2013. Fiberlösning via Bredbandsbolaget. Alla kanaler för ventilation rensades. Radonmätning genomförd och godkänd, alla lägenheter under gränsvärden. Indraget trefas el till lägenheterna, tidigare två-fas.
2014- Föreningen fräschade upp och omplanterade nya planteringar på fastighetens framsida.
2015-2016- En gårdsgrupp och en snickeri-/hobbyrumsgrupp har bildats.
2018- Grovtvättmaskin och torktumlare byttes ut.
2019- Stammarna i källarplanet har filmats och relininats.
2020- Reparerat och bytt alla rökluckor. Utfört OVK kontroll och ny energideklaration.

Balkong/uteplats

Uteplats 1: Stenlagd uteplats vid entrédörren. Denna yta skall betraktas som en inofficiell nyttjanderätt.Uteplats 2: Underbar terras med lummigt läge i sydväst. Uppväxt häck samt staket avgränsar denna yta.Under delar av denna yta finns eget “förråd/matkällare” med ingång via golvlucka. (F.d ingång till källarplanet, idag plomberad).Streckad yta på planritningen närmast huset (cirka) ingår med nyttjanderätt i bostadsrätten, övrig yta skall formellt betraktas som allmänning. (Se planritningen).

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd (port 38). Möjlighet att hyra extraförråd, separat kö.

I föreningen finns en tvättstuga med tillhörande strykrum och torkrum (port 30 och 32), två barnvagnsförråd (port 32 och 36), ett grovsopprum (port 32), ett cykelförråd (port 36) samt ett hobbyrum/snickeri (port 38).

På framsidan av byggnaden har föreningen uteplats med bänkar och bord samt en grill. På baksidan finns även där bänkar och bord samt föreningens omtyckta lekplats.

Bilplats

Boendeparkering råder via Stockholms stad. Kostnad ca 500 kr/månad. Parkering sker på omkringliggande gator i området. Stockholms stad har även ett garage på närliggande Torsten Alms gata/Örnbacken där garageplatser kan hyras. (Kö via Stockholms stad).

TV och bredband

TV
Kabel- Tv via Comhem med internet uppkoppling. Basutbud ingår i avgiften.
Bredband
Bredband via Telenor. Bredband ingår i avgiften.

Driftskostnad

Försäkring
117 kr
Hushållsel
280 kr
Summa
397 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2020-04-17
Prestanda
155 kWh/m² år
Energiklass
F

Föreningen

Namn
Brf Hövdingen
Antal lägenheter
44 st, varav 2 st hyresrätter
Org.nr
769606-3689
Andel i föreningen
3.0887%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 183 kr
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Brf Hövdingen består av 44 st lägenheter varav 2 st hyresrätter (Dold kapital). Föreningen äger fastigheten Vattenfågeln 12.
5 495 000 kr Utgångspris
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
3 rok
Boarea:
82.5 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Avgift:
4 670 kr/mån. Inkl värme, vatten, bredband och Kabel-TV (basutbud)
Våningsplan:
1, hiss finns ej.
Lägenhetsnr:
43
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Tillträde:
Enligt överenskommelse

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Michael Rohyo
070-147 23 46

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.