08-644 90 44

Södermalm Katarina

Visa alla bilder
Snart
till salu

Hallandsgatan 50B

ACCEPTERAT PRIS! Bo vackert högst upp i huset i bostad med stilkänsla, hög standard och riklig charm. Modernt renoverat med bevarade attribut!

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
78 kvm
Avgift:
4 273 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

5 795 000 kr accepterat pris

Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Hallandsgatan 50B - Mäklarfoto Makis
Mäklarfoto Makis
Hallandsgatan 50B-22
Hallandsgatan 50B - Bo med parkläge mitt på Söder
Bo med parkläge mitt på Söder
Hallandsgatan 50B - Rosenlundsparken utanför porten
Rosenlundsparken utanför porten
Hallandsgatan 50B - Skrapan
Skrapan
Hallandsgatan 50B - Biograf
Biograf
Hallandsgatan 50B - Frukost
Frukost
Hallandsgatan 50B - Medborgarplatsen
Medborgarplatsen
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Bo vackert på Hallandsgatan 50B. Mitt för Skånegläntan finns denna bostad med egenskaper som inte är så lätta att finna. Däremot är det lätt att konstatera att dåtidens bostäder inte bara skulle vara funktionella, de skulle också vara intressanta för ögat. I denna charmiga lägenhet från 1927 finns ett helt gäng med detaljer man gärna fäster blicken vid lite extra, kort och gott - en boendemiljö att längta hem till.

Bostadens samtliga rum har fönster mot Tjurbergsgatan, närmare bestämt 4 till antalet. Rummen är ljusa och inbjudande med bevarad karaktär såsom fönsterspröjs, originalparkett, serveringskåp och speglade dörrar. Skicket är genomgående mycket gott, modernt och snyggt renoverat på ett tidsenligt sätt som harmonierar med bostaden själv. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum bidrar till det luftiga intrycket och en sällskapsyta lika lämpad för hemmafest som tv-mys. Bra Vädringsbalkong mot gården en halvtrappa ner är lätt att använda.

Hall: Välkomnande hall med plats för klädavhängning. Smart planerat då du har tillgång till bostadens samtliga rum. Genomgående vitlackerat parkettgolv i original.

Vardagsrum: Vardagsrummet är luftigt med bra yta att rymma både soffa och en större matplats. Även här det snyggt vitlackerade parkettgolvet. Fin överblick mot det öppna köket som skapar perfekt utrymme för umgänge med familj och vänner. Tillsammans bildar rummen en praktfull enhet. Generöst med ljus genom dem vackra spröjsade fönstren. Insynsfritt.

Kök: Modernt renoverat kök med gott om serveringsytor samt förvaring. Vit skåpinredning matchas snyggt med rostfria vitvaror. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet bjuder in till socialt umgänge medans man lagar Kvällsmiddagen. Den maskinella utrustningen består av gasspis, inbyggd micro och ugn samt integrerad kyl. frys och diskmaskin.

Sovrum 1: Master bedroom! Rymligt sovrum med generöst ljusinsläpp och gott om förvaring i garderoberna längs ena väggen. Parkettgolv.

Sovrum 2: Det perfekta utrymmet för barnrummet eller arbetsrummet. Lätt möblerat, spröjsat fönster i mitten av rummet samt det bevarade serveringskåpet från byggåret.

WC: Smakfullt renoverat badrum med sandfärgad kakel och klinkers ger dig lyxig hotellkänlsa varje morgon! Badrummet är utrustat med wc, kommod samt dusch med glasvägg.

ÖVRIGT
Observera att det endast finns hiss i intilliggande trapphus som är beläget i samma entréport. För att nå denna lägenhet med hiss tar man hissen upp i trapphuset intill och passerar över vinden. Då lägenheten ligger högst upp i huset så nås den relativt enkelt på detta sätt.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1927
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt

FÖRENINGEN
Bostadsföreningen Vågskivan bildades 1926. År 1992 antogs nya stadgar och därmed ombildades föreningen till bostadsrättsförening, HSB:s Brf Vågskivan i Stockholm. Föreningen omfattar fastigheterna med adress Hallandsgatan 46 och 50, Blekingegatan 31, Helgalunden 13 samt Tjurbergsgatan 34, 36 och 38. Husen ritades av den välkände arkitekten Sven Wallander och stod färdiga för inflyttning 1927.

Föreningen upplåter 212 lgh med bostadsrätt samt 10 st lokaler med hyresrätt.Marken innehas med äganderätt. Brf med låg skuldsättning och mycket god ekonomi. Se vidare bifogad årsredovisning.

Bostadsrättsföreningen kräver individuellt medlemskap i HSB Stockholm för att behandla medlemskapsansökan. Ansökan om medlemskap görs på: www.hsb.se/stockholm

KOMMUNIKATIONER:
Katarina församling följer den gröna t-banelinjen söderut från Slussen med stationerna Medborgarplatsen och Skanstull inom området. Längs med Ringvägen i den södra delen av området passerar stomlinjerna buss 3 och 4. Även buss 57, 59, 66 och 74 trafikerar området. Det tar ca 10 min att ta sig till fots till Södra Station där pendeltågen går.

ALLMÄNT OM OMRÅDET:
Fastigheten är lugnt belägen vid Helgalunden. Området har fått sitt namn efter kvarnägaren Helge Helgesson och väderkvarnen Helgan (Häjan) som fanns på Tjurberget i slutet av 1600-talet. En rest från den tiden är mjölnarens stuga som ligger kvar i parkens västra del. Då kvarnen revs 1906 uppfördes Helgalundskapellet, som 1918 ersattes av Allhelgonakyrkan. Allhelgonakyrkan är unik bland Stockholms innerstadskyrkor genom att vara byggd i trä för att efterlikna äldre tiders landsortskyrkor.

Alldeles framför bostaden ligger Rosenlundsparken med grönområden och fasta, designritade solstolar med parasoller - flitigt utnyttjade för lugna, avkopplande stunder under årets varma månader. Här finns även en parklek (Skånegläntan) och en mindre scen.

Det tar ungefär tjugo minuter att promenera igenom Katarina församling. Det är en liten, men attraktiv och myllrande yta. I norra delen ligger Slussen, en knutpunkt för kollektivtrafiken och i södra delen ligger båtarna i småbåtshamnen. I mitten finns Medborgarplatsen som är en social mötesplats med många restauranger, caféer och affärer. I östra delen ligger "Sofo", ett trendigt område med många krogar, barer/caféer och designbutiker.

Kultur finns i många former och i flertalet teaterscener. Biografer, gallerier, bokförlag och musikställen är en viktig del av kulturlivet på "Söder". På tjugo minuter passerar man tre gallerior och många affärer kantar gatorna däremellan.

Renoveringar

Genomförda renoveringar:

1975-1985 Avloppsstammar och delar av vattenledningar.
2003-2004 Trapphus, Hallandsgatan 46
2006 Fasad mot gatan
2007 Fasad mot innergård
2007 Balkonger och franska fönster byggdes.
2008 Utfördes OVK (obligatorisk ventilationskontroll) med tillhörande åtgärder
2010 Byte av el-stigar.
2010 Soprum Hallandgatan 50
2011 Renovering av tvättstugor.
2013/2014 Renovering av föreningens innergård.
2014 Vindsdörrarna har bytts ut till säkerhetsdörrar
2015 Renovering av innergården Hallandsgatan 50
2017 Renovering av tvättstuga Hallandsgatan 50
2017/2018 Hallandsgatan 50, Helgalunden 13, Blekinge gatan 31 Tjurbergs gatan 38, 36 & 34 trapphus renoverades.
2017/2018 OVK genomförd
2018 Tak kontrollerat av oberoende konsult , målat & nya säkerhets anordningar för att förhindra snöras.

Kommande renoveringar:
2020/2021 Fönsterrenovering (ommålning)

Övriga utrymmen

Medlemmarna har tillgång till övernattningsrum, tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum och innergård. Till denna lägenhet hör två bra vindsförråd och två mindre källarförråd.

TV och bredband

TV
Telenor (basutbud ingår i avgiften)
Bredband
Telenor 250/100Mbit (obligatorisk avgift på 125kr/månad tillkommer på avgiften)

Driftskostnad

Försäkring
205 kr
Hushållsel
425 kr
Summa
630 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-09-29
Prestanda
135 kWh/m² år
Energiklass
E

Föreningen

Namn
HSB Brf Vågskivan i Stockholm
Org.nr
702002-5503
Andel i föreningen
0.88616%
Andel av årsavgift
0.88616%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 656 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja

5 795 000 kr accepterat pris
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
3 rok
Boarea:
78 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
4 273 kr/mån. Till avgiften tillkommer en obligatorisk avgift om 125kr/ månad för bredband.
Våningsplan:
5 av 5, hiss finns ej.
Lägenhetsnr:
166
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27
Gunnar Englund
070-147 16 06

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.