08-644 90 44

Vällingby Centrum

Visa alla bilder

Ångermannagatan 164, 6 tr

Kort fakta

Antal rum:
1 rum och kök
Boarea:
36 kvm
Avgift:
2 303 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

1 895 000 kr Pris / bud

Ansvarig mäklare
Mikaela Bogestedt
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Ångermannagatan 164, 6 tr-13
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Populär och välskött HSB förening invid Solursparken.

Perfekt planerad 1:a där varje kvadratmeter utnyttjas till max. Nyligen renoverat kök med moderna färgval och exklusiva vitvaror. Här har man öppnat upp en tidigare vägg och fått en mer behaglig öppen planlösning in till matplatsen som med fördel ligger i anslutning till balkongen. Stora fönsterpartier släpper in rikligt med ljus i i hela bostaden. Den maskinella utrustningen i köket består av kyl/frys, spis, fläkt samt diskmaskin, allt från 2017.

Balkongen ligger med vacker utsikt mot Vällingby centrum samt Solursparken och vi ser hela vägen till Bromma. Här finns platsbyggd trall samt platsbyggd soffa med förvaring under.

Bostaden har renoverats med vackra färger och rustika material. Vackra framtagna väggar i puts och betong delar av rummet från kök/matplats till vardagsrum/sovdel på ett behagligt sätt. I den stora sovalkoven får man plats med en stor säng och här finns också ett platsbyggt skrivbord. Häftig fondvägg av mörkbetsad furupanel ger karaktär till rummet. På golvet vilar genomgående en vackert parkett.

Slutligen finns en stor, välkomnande hall med plats för avhägning av ytterkläder och skor samt ingång till en stor klädkammare som går att inreda efter behov.

Via hallen når vi det fräscha och stambytta badrummet med ljust klinker och kakel. Badrummet är utrustat med dusch, handfat, spegelskåp samt tvättmaskin.

Det här är helt klart en boende som inte får missas. Du bor mycket bekvämt nära kommunikationer och all tänkbar service, samtidigt nära grönområden. En stor och stabil förening med flera gemensamma utrymmen. Här är det bara att flytta in och trivas!

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1953
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Föreningen
HSB Brf Ritstiftet i Stockholm.
I föreningen finns 148 bostadsrätter samt 36 lokaler.

Föreningen äger fastigheten nr 2, med tomträtt, i kvarteret Ritstiftet. Tomträttsavtalet ska omförhandlas 2023.

Föreningens hemsida: hsb.se/stockholm/brf/ritstiftet

Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB Stockholm. För mer info se: http://www.hsb.se/medlemskap eller ring 010-442 11 00.

Område
Omedelbar närhet till Vällingby Centrum och hela dess utbud av butiker, modehuset K5, restauranger, Gnarly Market, caféer, Filmstaden "Fontänen", Kulturhuset, Folketshus, bibliotek samt simhall mm. Vällingby Centrum var en internationell förebild för den moderna centrumanläggningen när den stod klar 1954. Se vallingbycentrum.se för mer information.

Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans gröna linje och till T-Centralen tar det endast ca 25 min samt flera busslinjer, bl.a. till Spånga om pendeltågen och Bromma flygplats.

Promenadavstånd till Grimsta naturreservat som ligger vid Mälaren. Längs Mälarstranden löper ett populärt promenadstråk som binder samman badplatserna Kanaan och Maltesholms badet och når ända ned till Tyska botten. Här kan du välja mellan flera olika motionsslingor, varav två är elljusspår. Det kortaste är under 3 km och det längsta går över 8 km. Grimsta idrottsplats har en arena för elitfotboll, ytterligare en fullstor konstgräsplan, samt ishall och ett fotbollstält.

Renoveringar

Utförda renoveringar (urval):
1994 Stambyte
1999 Nya balkonger
2014 Fönsterrenovering
2015 OVK bostäder
2019 Stamspolning i samtliga lägenheter. Kärl för sopsortering samt matavfall installerades. Installation laddstolpar i garage. Låsen i huset har bytts ut och förstärkts.

Kommande renoveringar (urval):
2020 målning av trapphus. Hissrenoveringen är nu klar i nr 158 och 164. Återstående hissar i 170 och 176 kommer att renoveras nästa år (2021).

Se årsredovisning för mer information.

Balkong/uteplats

Balkong i högt och fritt läge.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

I föreningen finns tillgång till cykelrum, bastu, stor festlokal med fullt utrustat kök, övernattningsrum (fyra sängplatser, pentry, dusch/wc), bibliotek, motionsrum, pingisrum, populär minigolfbana inomhus och tre tvättstugor.
”Växthuset” Föreningen har en mycket aktiv och populär pensionärsklubb för personer över 65 år.

Bilplats

På fastighetens uteparkering finns 40 platser med uttag för motorvärmare samt 24 platser utan. Parkeringen kostar 314 kr/mån för uteplats, 375 kr/mån med el och 550 kr/mån med laddstolpe. Gästparkering finns i backen ned till utomhusparkeringen. Tillståndsbevis måste finnas i bilen och den får max stå 24 timmar.

I hus 158 finns ett garage med 38 parkeringsplatser. Där finns två däckförråd samt en biltvättplats. Kostnad garageplats 700 kr/mån och 875 kr/mån med laddstolpe.

Separat kö.

TV och bredband

TV
Kabel-TV via Com Hem.
Bredband
Bredband via Com Hem. I avgiften ingår 100 Mbit.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2018-04-30
Prestanda
128 kWh/m² år
Energiklass
E

Föreningen

Namn
HSB Brf Ritstiftet i Stockholm
Org.nr
702001-7997
Andel i föreningen
0.41353%
Andel av årsavgift
0.41353%
Pantsättningsavgift
710 kr
Överlåtelseavgift
1 656 kr (betalas av Säljare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
1 895 000 kr Pris / bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
1 rok
Boarea:
36 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Avgift:
2 303 kr/mån. Inkl. värme, vatten, kabel-TV (basutbud) samt bredband 100 Mbit.
Våningsplan:
6 av 10, hiss finns.
Lägenhetsnr:
66
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Mikaela Bogestedt
070-396 73 00

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.