08-644 90 44

Södermalm Katarina

Visa alla bilder
Snart
till salu

Götgatan 100, 2tr

Helrenoverad 4:a med effektiv planlösning och riktigt fina rum. Hög materiell standard i kök och badrum. Balkong mot innergård. Allt utanför dörren!

Kort fakta

Antal rum:
4 rum och kök
Boarea:
84 kvm
Avgift:
3 632 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Planlösning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen till denna helrenoverade 4:a med maximerad funktion på sina 84 kvadratmeter. Denna genomgående bostad har allt man man önska av ett modernt innerstadsboende. Ljus och genomgående planlösning samt fint skick med hög materiell standard i kök och badrum. Balkong med utsikt över innergård gör att Götgatans brus känns avlägset. Rymligt vardagsrum och kök samt tre fina sovrum. Rakt utanför porten kantas Götagatan av butiker med allt för vardagens behov och bara minuterna bort ligger Ringens välbesökta Centrum. Som boende på denna adress behöver man aldrig sakna tillgång till service, nöjen, restauranger mm. Parkmiljöer finns nära till hands vid Årstaviken, Nytorget, Vita Bergen när man vill tillbringa en stund i det gröna, eller varför inte njuta av föreningens fina innergård?

Hall:
Välkomnande hall i formen av ett L. Hallen är centralt placerad och knyter an till samtliga rum i bostaden. En bit fram från entrén finns plats att hänga av sig där hallen öppnar upp och breddar sig. Vidare fortsätter hallen till höger där vi också finner gott om förvaringsutrymme i snygga, speglade skjutdörrsgarderober. Från hallen finns ingång till en rymlig klädkammare.

Vardagsrum:
Stort och härligt ljust vardagsrum med fina fönsterpartier mot föreningens fina innergård. Balkongdörr att ställa på glänt mot en fin balkong med rofyllt gårdsläge. Vardagsrummet är generöst i sin storlek och möjliggör möblering med både större soffgrupp samt matsalsbord för söndagsmiddagen.

Kök:
Snyggt renoverat kök där vitt är den röda tråden. Skåpinredning med snidade luckor och beslag av metall samt kakel ovan arbetsbänkar av trä. Gott om förvaring finns i många skåp och lådor där integrerade vitvaror förstärker det stilrena intrycket. Maskinellt består utrustningen av spishäll, inbyggnadsugn, fläkt samt diskmaskin och kyl/frys. Framför det breda fönstret finns en bra matplats för fyra runt bordet. Ett kök som verkligen bjuder in till matlagning och umgänge.

Sovrum:
Det finns tre fina sovrum, ett större perfekt som vuxensovrum och två mindre till familjens små medlemmar. Det stor sovrummet har bra yta för dubbelsäng och annat möblemang. Förvaring erbjuds i dag i stora skjutdörrsgarderober, delvis speglade. Båda barnrummen är lika stora, så här kommer man smidigt undan diskussioner och vem som ska ha vilket rum. I dessa tider när hemarbete har blivit allt vanligare kanske behovet av ett hemmakontor har gjort sig påmint, ett tänkbart alternativt användningsområde.

Badrum:
Det fräscha badrummet har vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Här finner vi wc, tvättställ i kommod och en stor väggfast spegel stor nog för hela familjen att spegla sig samtidigt. Det finns också handdukstork, tvättmaskin, förvaring i extra väggskåp samt en duschplats med glasväggar. Belysningen är god med infällda spotlight i tak.

Ingång till lägenheten sker via loftgång, där denna bostad är den sista i längan. Det innebär minskad insyn när man slipper förbipasserande utanför fönstret.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1981-1982
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Övrigt om byggnaden:
FÖRENINGEN:

Bostadsrättsföreningen Brf Rektangeln 21, registrerades 2006. Föreningen förvärvade 2008 bostadsfastigheten Rektangeln 22, som bildats genom en tredimensionell avstyckning av bostadsinslagen ovan Ringens köpcentrum tillhörande fastigheten Rektangeln 21 (AMF). Föreningen bytte sedan namn till Brf Rektangeln 22.

Fastigheten Rektangeln 22 är upplåten med tomträtt. Föreningen blev lagfaren ägare av fastigheten i oktober 2008.

Föreningen har fyra lokaler som hyrs ut till lokalhyresgäster. Tre mindre lokaler och en förskola samt 40 lägenheter som upplåts med hyresrätt som s k dold tillgång.

Föreningen har arbetat och arbetar för att få ner energiförbrukningen och kostnaden för den bland annat genom beslut om gemensam el samt arbete långsiktigt för att införskaffa solceller.

Ekonomi
Föreningen har en ekonomi som är god och stabil och lånegraden låg. Avgifterna ligger på ca 515 kr/kvm i snitt. I avgiften ingår bredband 500-1000/1000 via Ownit och Com Hems digitala TV-baspaket. Senaste avgiftshöjningen var 2015-01-01.

Läs gärna mer på deras informativa hemsida www.rektangeln22.se.
Övriga byggnader:
Samtliga våningsplan har sopnedkast och sopsug för hushållssopor. Inom föreningen finns utrymme för såväl källsortering som grovsopor. Fyra tvättstugor finns i fastigheten. Varje hushåll har tillgång till en av dem. Bokning görs via webb, app eller via terminal i respektive tvättstuga. Flera cykelförråd och barnvagnsrum finns i fastigheten. Föreningen tillhandahåller även en festlokal samt övernattningslägenhet. Varje lägenhet har ett tilldelat källarförråd.
Renoveringar:
- Samtliga trapphus målades 2009-2010 och förbättringsmålning sker löpande.
- Stamspolning under 2009-2012.
- Renovering av fönsterbågar är genomfört under 2010-2013.
- Ventilationssystemet är bytt i hela fastigheten under 2011-2012.
- Utbyte av termostatventiler under 2012.
- Tilläggsisolering av vindarna under 2012.
- Renovering och målning av taken är gjort under 2012-2015.
- Hissrenoveringar 2012-2019.
- Elkablar på taken byttes under 2013.
- Stationär sopsugsanläggning installerades 2013.
- Cykelställ nya och upprustning 2014-
- Trädgården förbättras löpande sedan 2013
- Namn- och anslagstavlor februari 2015
- Tätning av ytskiktet på terrassen mot Dalslandsgatan 2-6 våren 2015
- Lagning asfaltytor på gården sommaren 2015
- Uppfräschning lekplatser 2019
- Renovering av huvudentrén port 100-130 2016
- All belysning i loftgångar, entréer och trapphus utbytt till lågenergi-LED-armatur 2019
- Lagning av tak, 2019
- Ny utrustning på gården vad gäller cykelmekstation, grillplatser mm 2019-202

Uteplats

Stor och rymlig balkong mot innergård med sol i princip hela dagen!

Parkering

Garage finns i markplan som hyrs ut genom Aimo Park.

TV- och Bredband

TV
ComHem
Bredband
Ownit

Energideklaration

Status:
Utförd (2019-04-26)
Primärtal:
175 kWh/m2 år
Energiklass:
E

Föreningen

Namn
Brf Rektangeln 22
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769615-7747
Andel i föreningen
0.259%
Andel av årsavgiften
0.28738%
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
388 st
Antal lokaler
43 st
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
Allmänt om föreningen
Brf Rektangeln 21, som är en äkta bostadsrättsförening förvärvade fastigheten 2008. Föreningen har 388 lägenheter, fördelade på fyra bostadshus om sex eller åtta våningar. Port 108, 116 samt 130 är fristående huskroppar. Fastigheten bildar ett eget kvarter och gränsar till Götgatan/Ringvägen/Älvsborgsgatan/Dalslandsgatan. Ringens köpcentrum ligger i gatuplan. Föreningen har 43 lägenheter som är upplåtna med hyresrätt vilket utgör så kallade dolda tillgångar. När Hyresrätterna säljs bidrar dessa till föreningens ekonomi. De hyr även ut åtta lokaler. Byggnadens totalyta 34536 kvm, varav 32575 kvm utgör lägenhetsyta.
Besök gärna föreningens hemsida www.rektangeln22.se för mer information.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 136
Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum.
Boarea:
84 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
3 632 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, Kabel-Tv basutbud genom ComHem samt bredband 500-1000Mbit genom Ownit
Våningsplan:
2 Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.