08-644 90 44

Hammarby Sjöstad

Visa alla bilder

Babordsgatan 20, vån 5

Välplanerad 4:a med fantastiskt ljusinsläpp med en balkong på cirka 30m² i sydvästläge i hjärtat av Hammarby Sjöstad.

Kort fakta

Antal rum:
4 rum och kök
Boarea:
93.3 kvm
Avgift:
5 792 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

8 750 000 kr Pris/bud

Ansvarig mäklare
Mattias Näsström
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Planlösning
Föreningens vackra trapphus
Välkommen till Babordsgatan 20!
Huset sett från Sjöstadsparterren
Sickla Kanal
Båttrafik på Hammarby Sjö
Träbryggorna där man kan sola och njuta av utsikten
Körsbärsblomning i Lumaparken
Sjöstadsparterren
Nya Carnegiebryggeriet
Hammarbybacken
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen till denna ljusa och välplanerade bostad som ligger i hjärtat av Hammarby Sjöstad mellan Sickla kanal och Sjöstadsparterren. Här erbjuds sjöutsikt mot Sickla kanal från lägenhetens terrassliknande balkong som sträcker sig längs bostaden med en yta på cirka 30 kvm. Balkongen erbjuder gott om plats för utemöbler, grill och växter och här kan man njuta av solen under större delen av dagen. De stora fönsterpartierna sträcker sig från golv till tak och ger ett fantastiskt ljusinsläpp i hela bostaden i kombination med en väl tilltagen takhöjd skapar det en luftig och härlig atmosfär och ett trevligt samspel mellan inne- och utemiljö. Balkongen nås både från matplats, vardagsrum samt två av sovrummen. Det tredje sovrummet har istället en trevlig fransk balkong. Planlösningen erbjuder rymliga sociala ytor med delvis öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Dessutom finns tre ordentliga sovrum och bra förvaring. Babordsgatan är en mycket lugn och trivsam återvändsgata i en av de första delarna i Hammarby Sjöstad. Här bor man i grönskande kvarter mellan Sjöstadsparterren och Sickla Kanal.

Bostaden ligger i en central och populär del av Hammarby Sjöstad med närhet till butiker, restauranger, kommunikationer och service. Inom behagligt promenadavstånd finns även populära Sickla köpkvarter med ett mycket brett utbud av affärer, butiker, biograf, fik och restauranger. I närområdet finns även Sickla sjö som erbjuder barnvänlig badstrand och flertalet badbryggor. Hammarbybacken som lyser upp kvarteren erbjuder aktiviteter året om. Hammarby Sjöstad gränsar även mot Nackareservatet och inom några kilometer finns trevliga Hellasgården med bad sommartid och långfärdsskridskor vintertid.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall
Välkomnande hall med gott om ljusinsläpp från 3 fönster, hallen erbjuder bra förvaringsmöjligheter i form av 2 st garderober samtidigt som den öppnar upp lägenheten på ett trivsamt sätt. Dessutom finns ytterligare förvaringsmöjligheter vidare in i bostaden. I hallen ligger ett mörkt och praktiskt klinkergolv som sedan övergår i parkett i resterande delar av bostaden.

Kök
Trivsamt och praktiskt kök med gott om förvaring bakom ljusa luckor. Köket ligger med en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet och skapar en social och trivsam samlingsdel i bostaden. I anslutning till köket ryms en ordentlig matplats invid ett vackert burspråksparti. Köket är utrustat med två stycken kombinerade kyl/frys, mikrovågsugn, ugn, diskmaskin, gasspis och spisfläkt.

Vardagsrum
I vardagsrummet möts man av det rikliga ljusinsläppet från det stora fönsterpartiet. Här finns gott om plats att möblera med soffgrupp med tillhörande möblemang. Från vardagsrummet når du ut till den underbara balkongen genom pardörrar i glas.

Balkongen
Underbar terrassliknande balkong om ca 30 kvm i vinkel mot syd/väst. Här har man en vacker utsikt mot Sickla Kanal, Sjöstadsparterren och föreningens trevliga innergård. Terrassen är mycket rymlig och kan mer eller mindre utnyttjas som ett extra vardagsrum under sommarmånaderna. Här finns plats för utemöbler, växter, grill och avkoppling. Terrassen är belägen i soligt läge under större delen av dagen.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med plats för säng, skrivbord och förvaring. Här har du utgång direkt till terrassen. Här möts man av en vacker utsikt över Sjöstadsparterren med grönska och vatten.

Sovrum 2
Bostadens andra sovrum är spegelvänt och i övrigt lika det första sovrummet även detta med utgång till terrassen.

Sovrum 3
Stort sovrum med plats för en dubbelsäng samt förvaring. Här kan man öppna upp med en fransk balkong. I anslutning till detta sovrum finns en klädkammare samt ingång till badrummet via tvättstugan.

Badrum & tvättstuga
Stort badrum helkaklat i vitt med blå fondvägg och ljust klinkergolv. Badrummet är utrustat med badkar, wc, samt tvättställ. Intill badrummet finns en separat tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk och väggskåp.

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd som smidigt nås via hissen.

Allmänt om föreningen:
Brf Sjöportalen 1 består av 90 st bostadsrätter. I föreningen finns även 40 garageplatser för bil. Föreningen omfattar adresserna Korphoppsgatan 33 och Babordsgatan 20.

Allmänt om området
I Hammarby Sjöstads marina miljö har du nära till både natur och storstadens alla bekvämligheter och möjligheter. I området finns mängder av restauranger, caféer och butiker vilket bidrar till områdets charmiga atmosfär. Här finns givetvis även post, bank, apotek, dagis, kyrka, bibliotek och allt annat som du kan önska dig. Området kombinerar verkligen det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur med vatten inpå knuten.

Närområdet
Inom behagligt promenadavstånd finns populära Sickla köpkvarter där det finns mängder av affärer, butiker, biografer, fik och restauranger. Hammarby sjöstad gränsar mot Nackareservatet och inom några kilometer finns trevliga Hellasgården. Hellasgården är perfekt för bad sommartid och långfärdsskridskor vintertid. Inom bara några 100 meter finns Sickla sjö med barnvänlig badstrand och flera badbryggor. På vintern går det för övrigt även att åka slalom i Hammarbybacken som vintertid lyser upp kvarteren och varför inte avsluta med after ski på restaurang Göteborg.

Kommunikationer
Kommunikationerna är utmärkta och dina vänner når dig lätt med cykel, båt, tåg eller buss. Tvärbanan trafikerar Solna - Sickla köpkvarter via Liljeholmen och Gullmarsplan (där du ansluter till tunnelbanenätet). Inom kort gångavstånd finns även busslinjerna 71, 74 och nattbuss 96. Vid station Årstaberg når du även pendeltågen. Båttrafiken med m/s Lotten och m/s Lisen är gratis och går mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm med 10 till 15 minuters intervall mellan 06.00 och 24.00. På Södermalm får du även kontakt med flera busslinjer som tar dig vidare. M/S Emelie trafikerar Hammarby Sjöstad - Nybroviken med ett stopp på Djurgården och Gröna Lund. Förlängning av tunnelbanans blå linje är under uppbyggnad och nya stationer är planerade bl.a. i Sickla och Hammarby Sjöstad under Hammarbykanalen med uppgång på vardera sida, varav den ena vid Lumaparken.

Byggnad

Byggnadsår:
2001
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övriga byggnader:
Till lägenheten hör ett förråd. I föreningen finns en gästlägenhet, tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum. Det finns även en gemensamhetslokal som för närvarande är långtidsuthyrd.

Bilplats

I samfällighet med grannföreningen finns garage för föreningens medlemmar. Garageplatserna kostar ca 1 400 kr/månad. Till platserna är det separat kö.

TV- och Bredband

TV
Ip-tv via Tele 2, basutbudet ingår i avgiften.
Bredband
Fiber, avtal tecknas med valfri leverantör.

Driftkostnader

Hushållsel
600 kr
Försäkring
200 kr
Övrigt
200 kr
Summa
1 000 kr /mån

Övrigt avser kostnad för gas.

Energideklaration

Status:
Utförd (2019-08-19)
Primärtal:
155 kWh/m2 år
Energiklass:
F

Föreningen

Namn
Brf Sjöportalen 1
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769607-6475
Andel i föreningen
1.2661%
Andel av årsavgiften
1.26614%
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
90 st
Pantsättningsavgift
483 kr
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
8 750 000 kr Pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 02503
Antal rum:
4 rum och kök, varav 3 sovrum.
Boarea:
93.3 kvm. Enligt förvaltaren.
Månadsavgift:
5 792 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten samt ip-tv (basutbud från Tele 2).
Våningsplan:
5 av 6. Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Mattias Näsström
070-147 24 39

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.