08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder

Ringvägen 108, 2 tr

Vackert sekelskifte från 1912 - en våning i ordets rätta bemärkelse. Ljust, luftigt med burspråk och småspröjsade fönster. Hög standard i kök och bad.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
93 kvm
Avgift:
2 836 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Sön 19 September kl 11:15 - 12:00

8 500 000 kr

Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Planlösning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Vackert sekelskifte från 1912!

Välkommen till en våning i ordets rätta bemärkelse. Det är ljust, luftigt, högt till tak och väldigt vackert! Välkommen in genom den generösa entréhallen som sammanbinder alla rum. Vardagsrum och salong i fil, vetter mot Ringvägen och kök med balkong samt sovrum vetter mot gård. Ett charmigt boende med härlig känsla och karaktär, där den boende kan njuta av bl.a. makalösa småspröjsade fönster, burspråk och fiskbensparkett. God standard i både kök och badrum med alla nutidens bekvämligheter. Alldeles utanför dörren finner vi Skanstulls breda utbud av service, butiker och kommunikationer. Grönområden finns nära vid Årstaviken en kort promenad bord. Här bor du nära allt!

Hall:
Välkomnande och rymligt med ljusflöde in från omgivande rum. Fiskbensparkett som följer med till flera andra rum och vackra speglade dörrar.

Kök:
Köket är ett trivsamt rum med utgång till den egna balkongen. Skåpinredningen går i vitt med gott om förvaring i utdragslådor och många skåp som sträcker sig upp mot tak. Ytterligare förvaring finns i serveringsgången som passeras på väg in. Ovanför mörk arbetsbänk sitter vitt kakel samt en mönstrad sektion ovan spis i pigga färger. Maskinell utrustning består av gashäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt integrerad diskmaskin och kyl/frys. Matplats för upp till 4 personer framför litet charmigt smygfönster och dubbla spröjsade balkongdörrar att ställa på glänt. Balkongen vetter i lugnt läge med utsikt över sluten innergård.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är ett ståtligt rum med härlig takhöjd och gott om plats för en större soffgrupp och en hel del annat. Det breda småspröjsade fönsterpartiet bjuder på utsikt längs med Ringvägen och Skanstull och innanför finns flera charmiga detaljer som förhöjer boendemiljön. Det finns taklister, en bred speglad dörrövergång mot hall och vackra pardörrar mot salongen intill. Fiskbensparkett.

Salong:
Salongen är även det ett riktigt tjusigt rum, och det som gör det extra bra är att dessa två rum i fil där har bubbla spröjsade glasdörrar som kan öppnas upp och på ett sätt förena rummen. Det skapar en samklang dem emellan och en sällskapsyta som är avundsvärd. I salongen kan man bjuda in till större middagar med många gäster runt bordet. Burspråket med småspröjs är som ett smycke i sig. Fiskbensparkett.

Sovrum:
Lyxigt stort med plats för stor dubbelsäng och förvaring i generös fristående garderobslösning. Utöver detta finns också en inbyggd garderob. Även här finns ett småspröjsat fönster som släpper in rikligt med ljus, vilket vetter mot gårdssidan.

Badrum:
Snyggt renoverat badrum med vita kakelplattor, mörkt mosaikgolv och fondvägg av ljus mosaik. Badrummet är utrustat med wc, tvättställ i kommod, badrumsskåp, handdukstork och duschplats bakom glasdörrar. Det finns också en tvättavdelning med avlastningsyta och tvättho. Under denna finner tvättmaskinen sin plats och på väggen ovan finns förvaring i väggskåp.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1912
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden:
Brf Kroken 24/7 är en äkta förening belägen i hörnet Ringvägen/Götgatan mitt emot Skanstulls centrum och Åhléns. Föreningen innehar adresserna Götgatan 99 samt Ringvägen 104, 106 och 108. Totalt finns 62 lägenheter, varav 58 är upplåtna med bostadsrätt. Det finns också 8 lokaler för uthyrning.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: www.kroken247.se.

Marken innehas med tomträtt, nuvarande tomträttsavtal gäller fram till 2025.

Området är en härlig, attraktiv och myllrande yta. Skanstull är den lokala knutpunkten för kollektivtrafiken med tunnelbanans gröna linje och bussar som tar dig vidare vart du än vill i stan. Där finns också allt för vardagens behov såsom matbutiker, service, bank mm. I "Sofo" finns många krogar, barer/caféer och designbutiker. Kultur finns i många former och i flertalet teaterscener. Biografer, gallerier, bokförlag och musikställen är en viktig del av kulturlivet på "Söder".

På denna del av Söder finns många olika grönområden och parker. Öster om Götgatan finns kanske den populäraste parken inom Katarina församling; Nytorget. Här samlas man på de caféer som omger parken, äter picknick på gräsytorna eller låter barnen leka i parkleken. Bjurholmsplan är en hemlig liten pärla ett kvarter in från Ringvägen. Och Vitabergsparken breder ut sig över stora ytor där bl.a. Parkteatern underhåller sommartid.
Övriga byggnader:
Det finns tvättstuga, cykelrum, 2 gårdar och källarförråd.
Renoveringar:
Utförda renoveringar:
1982 stambyte Götgatan 99 (samt delvis även 2010) + Ringv 104 + 106.
2010 stammar bytta Ringv 108
2010 el bytt Ringv 108
2016 stamspolning
2018 stamfilmning och utvärdering
2018 takrenovering
2018 säkerhetsdörrar
2018 källarförråd byggda
2018 hissrenovering
2018 renovering av hyresgästers badrum
2020 installation av fiber
Spolning av stammar har utförts där stambyte ej är gjort

Planerade renoveringar:
Föreningen planerar renovering av trapphus samt tilluft/ventilation. Det planeras även att se över gårdarna inkl dränering och tvättstugerenovering. Detta ska bekostas av intäkter från vindsbygget, se nedan.

Föreningen upplät 2018 vindarna som byggts om till vindslägenheter. I och med detta fick föreningen ett tillskott på drygt 27 MSEK, vilket använts till att både amortera på föreningens lån, samt att utföra renoverings- underhållsarbeten.

TV- och Bredband

TV
Com Hem
Bredband
Fiber via Stockholms Stadsnät. Ingår i månadsavgiften.

Driftkostnader

Hushållsel
450 kr
Försäkring
250 kr
Summa
700 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-02-04)
Primärtal:
107 kWh/m2 år
Energiklass:
D

Föreningen

Namn
Brf Kroken 24/7
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Andel i föreningen
1.7096%
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1187 kr (betalas av Köpare)
8 500 000 kr
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 46
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum.
Boarea:
93 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
2 836 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och bredband. I avgiften ingår 600 kr/år till balkongfond.
Våningsplan:
2 av 5. Hiss finns.

Visning

Sön 19 September kl 11:15 - 12:00
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
070-718 95 92

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.