08-644 90 44

Södermalm - Mariaberget

Visa alla bilder

Bastugatan 27, 1tr

Bo pittoreskt på Mariabergets höga höjder med kulturhusbebyggelse utanför fönstret. Effektiv och mysig mini-2:a med snyggt renoverat badrum.

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
43 kvm
Avgift:
1 921 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Mån 30 november Lägg till i kalendern Anmälan krävs, vänligen maila ansvarig mäklare.

3 950 000 kr pris/bud

Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
Bastugatan 27, 1tr - gemensam solterrass i huset med flera sittgrupper
gemensam solterrass i huset med flera sittgrupper
Bastugatan 27, 1tr - gemensam solterrrass
gemensam solterrrass
Bastugatan 27, 1tr - Planlösning
Planlösning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen upp på Mariabergets höga höjder, till en pittoresk miljö med kulturhusbebyggelse rakt utanför dörren. Denna charmiga mini-2:a har ett avundsvärt läge i ungefärlig höjd med Ivar Loo-parken. Planlösningen är effektiv med ett rymligt vardagsrum och kök i lagom öppen planlösning. Bostaden har också ett mysigt sovrum med fönster samt ett riktigt snyggt renoverat badrum. Förvaring finns det ovanligt gott om i flera garderober och klädkammare.

Hall:
Entré in i stor hall med plats att hänga av sig innanför dörren. Här finner vi förvaringen samlad i två inbyggda garderober samt en generös klädkammare. Hallen öppnar upp genom en bred öppning mot vardagsrum och kokvrå som ger ljuset fritt spelrum.

Vardagsrum:
Rymligt vardagsrum med fönster mot Bastugatans charmiga kulturhus omslutna och röda plank. Här är det lika mysigt invändigt som utanför fönstret. Rummet har bra yta för soffa, matplats och annat man kan önska. Barbänken mot kokvrån ger en lagom öppen känsla och blir en naturlig plats för häng i sällskap med vänner, eller kanske helgfrukosten? Bonus att man slipper se eventuell kvarlämnad disk från favoritplatsen i soffan. Vackert golv av fiskbensparkett.

Kök:
Köket är modernt inredd med skåpinredning i vitt med släta luckor samt en glasskiva som stänkskydd ovan arbetsbänken. Maskinell utrustning består av spishäll, inbyggnadsugn, fläkt samt kylskåp. Barbänken öppnar upp mot vardagsrummet och bjuder in till en gemytlig atmosfär. Det glasade partiet i överkant mot sovrummet är en trevlig detalj.

Sovrum:
Sovrummet som är utvunnet ur det tidigare matrummet är ett riktigt mysigt och ombonat kryp-in. Här får en större säng plats och dörr finns att stänga till vid behov. Fönstret vetter även här mot Bastugatan och den njutbara miljön på Mariabergets höga höjder.

Badrum:
Snyggt renoverat badrum med delvis vitkaklade väggar, delvis målade i en mustig grå kulör. Här finns en vägghängd wc, tvättställ i kommod, spegel, duschplats med glasväggar samt torkställning för handdukar. Det finns också en tvättmaskin (2018) under kaklad bänk som ger en god avlastningsyta för det man vill ha tillgängligt i badrummet. Bra belysning med spotlight i tak. Läckert marmorerat golv sätter pricken över i! Badrummet renoverades 2018.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1931
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Förening:
Brf Katthuvudet 25 är en äkta förening bestående av 48 lägenheter, vara 47 upplåtna med bostadsrätt samt 1 upplåten med hyresrätt.

Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn med minsta ägarandel 10% på barnet.

Område:
Mariaberget ligger som en barriär mellan Riddarfjärden och Södermalm och här bor du nära det mesta. Det är ett unikt läge i kulturkvarter där Stockholms historia känns närvarande. Utanför porten finns bevarade kulturhus med omgivande plank - här känner man verkligen historiens vingslag.

Lite längre fram på gatan finns ingång till ett av Söders finaste lekparker, Ivar Loo-parken, men parken är en trevlig plats även för vuxna då slänten i parkens bortre ände bjuder på storslagen utsikt över Riddarfjärden.

Runt hörnet finner du en av Stockholm bästa utsiktplatser, den inte mindre än fullständigt storslagna vy över Norr Mälarstrand, Kungsholmen och Gamla Stan som Monterliusvägen erbjuder.

Från bostaden har du ett behändigt gångavstånd till Mariatorget, Slussen och Gamla Stan. Det är nära till ett brett utbud av mataffärer, caféer, restauranger och butiker. Goda kommunikationer via Mariatorgets tunnelbana (röd linje) och bara en liten promenad bort ligger Slussen med tunnelbana (grön och röd linje), bussar och båtar samt pendeltåg från Södra station.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
Rörstambyte 1984-1985
Elstigar bytta på 80-talet

Övriga utrymmen

I föreningen finns tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum samt vindsförråd till lägenheterna. Det finns också en föreningslokal med bl.a. pingisbord och darttavla. Föreningen har en stor gemensam takterrass möblerad med utemöbler i härligt söderläge.

TV och bredband

TV
Föreningen har inget kollektivt avtal för tv-kanaler så varje medlem ansvarar själv för att teckna avtal.
Bredband
Gruppanslutning till bredband genom Ownit, 100 Mbit. Ingår mot obligatoriskt tillägg om 100 kr/månad.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-12-04
Prestanda
143 kWh/m² år
Energiklass
E

Föreningen

Namn
Brf Katthuvudet 25
Org.nr
769612-3178
Andel i föreningen
2.08%
Andel av årsavgift
2.13792%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 183 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
3 950 000 kr pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
2 rok
Boarea:
43 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
1 921 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 100 kr/månad.
Våningsplan:
1, hiss finns.
Lägenhetsnr:
12
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen på visning

Mån 30 november kl 00:00 - 00:00 Lägg till i kalender Anmälan krävs, vänligen maila ansvarig mäklare.
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
070-718 95 92

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.