08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder
Snart
till salu

Björngårdsgatan 11, 4 tr

Högt belägen och välplanerad 2:a på lugn toppadress. Genomgående smakfullt renoverad samt stora fönster med spröjs i charmig fastighet från 1929.

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
38 kvm
Avgift:
2 413 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

4 225 000 kr pris/bud

Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Mariatorget
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen till en mycket charmig 2:a med högt läge i omtyckt område endast ett par kvarter från Mariatorget. Fastigheten är uppförd i slutet av 20-talet och bostaden förmedlar den där eftersökta charmen vi alla vill ha. Det är ljust, bra planerat och i genomgående fint skick. Två vackra spröjsade fönster med spanjolettlås, fina golv, tackhöjd och speglade dörrar ger karaktär. Utmärkt funktion med kombinerat kök och vardagsrum samt mysigt sovrum.

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL:
Bra hall med plats att hänga av ytterkläder på den bevarade hatthyllan. Plats för möblemang i den inre delen, vilken exempelvis kan inredas som en mysig läshörna, liten arbetsplats eller som nuvarande valt, för förvaring i garderob samt byrå. Hallen går i vinkel och ljusinsläppet från allrum och sovrum lockar dig vidare till mer att upptäcka. Takhöjden, det vackra golvet och spegeldörrarna ger charm och karaktär.

KÖK/VARDAGSRUM:
Trivsamt allrum som är ett kombinerat vardagsrum och kök. Rummet är ljust och luftigt med ett vackert spröjsat fönster. Här finns plats för matbord för 4 personer samt soffgrupp. Köket är utrustat med inbyggd kyl/frys, ugn, spishäll, diskmaskin samt köksfläkt. Bra förvaring bakom vita skåpluckor och vitt kakel ovan arbetsbänk. Helt enkelt ett rum man gärna tillbringar sin lediga tid i.

SOVRUM:
Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng. Det höga läget i fastigheten samt att detta spröjsade fönster vetter mot söder, gör detta rum väldigt ljust. Utanför fönstret är det en trappa som tar dig upp till Kvarnberget, så här passerar inga bilar minsann.

BADRUM:
Badrummet har vitt kakel och grått klinkergolv, samt utrustning bestående av tvättställ, wc, handdukstork och dusch bakom glasdörr.

Behöver du en liten tvåa i lugnt läge är detta ett drömboende!

FÖRENING:
Brf Småländska Björnen är en äkta förening som bildades år 2010.
I föreningen finns 39 lägenheter, varav 36 är upplåtna med bostadsrätt, samt 3 lokaler.

OMRÅDE:
Föreningens fastighet är belägen i hörnet Björngårdsgatan 11/Maria Prästgårdsgata 8, två kvarter från Mariatorget. Läget är centralt på Söder i kvarter som är omtyckta av många. Hit kommer man gärna för att strosa i butiker eller koppla av på något av de många restaurangerna och caféerna som kantar gatorna. Sommartid är delar av Swedenborgsgatan, ett kvarter bort, bilfri och utelivet frodas lite extra när uteserveringarna tillåts breda ut sig. Kommunikationerna är utmärkta, med närhet att fritt välja mellan tunnelbana, pendeltåg eller buss då samtliga färdalternativ finns nära att tillgå.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1929
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden:
FÖRENING:
Brf Småländska Björnen är en äkta förening som bildades år 2010.
I föreningen finns 39 lägenheter, varav 36 är upplåtna med bostadsrätt, samt 3 lokaler. Delat ägande mellan förälder och barn accepteras med minsta ägarandel 10% på barnet.

OMRÅDE:
Föreningens fastighet är belägen i hörnet Björngårdsgatan 11/Maria Prästgårdsgata 8, två kvarter från Mariatorget. Läget är centralt på Söder i kvarter som är omtyckta av många. Hit kommer man gärna för att strosa i butiker eller koppla av på något av de många restaurangerna och caféerna som kantar gatorna. Sommartid är delar av Swedenborgsgatan, ett kvarter bort, bilfri och utelivet frodas lite extra när uteserveringarna tillåts breda ut sig. Kommunikationerna är utmärkta, med närhet att fritt välja mellan tunnelbana, pendeltåg eller buss som samtliga färdalternativ finns nära att tillgå.
Övriga byggnader:
I föreningen finns tvättstuga (nu med nya maskiner), soprum/återvinningsrum samt gård med grillplats. Till lägenheten hör ett vindsförråd.
Renoveringar:
Utförda renoveringar i urval:
2019/2020 utfördes ett flertal renoveringsåtgärder bl.a. fönster, OVK, fasad mot gatan och nya maskiner i tvättstugan.
2016/2017 Hissrenovering
2017/2018 Nytt låssystem
2015/2016 Byte av entrédörrar
2015/2016 Målning trapphus
2013/2014 genomfördes ett 80%-igt stambyte och motsvarande del av badrummen renoverades.

Planerade renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan. Inga planerade renoveringar i närtid. Relining av rör i källaren planeras. Planerade renoveringar på sikt omfattar bl.a. renovering av innergård, fasad mot gård och vädringsbalkonger.

Parkering

Boendeparkering vardagar kl. 09.00 - 17.00 kostar 700:-/30 dagars period eller 50:-/dygn. Ansökes hos Trafikkontoret tel. 08-508 263 00 eller deras hemsida www.stockholm.se. Övrig tid är parkeringen gratis.

TV- och Bredband

TV
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Bredband
Bredband. Leverantör: Com Hem.

Driftkostnader

Hushållsel
200 kr
Försäkring
150 kr
Summa
350 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-04-06)
Primärtal:
169 kWh/m2 år
Energiklass:
F

Föreningen

Namn
Brf Småländska Björnen
Org.nummer
769617-0328
Andel i föreningen
2.425%
Allmänt om föreningen
Brf Småländska Björnen registrerades 2007 och föreningen köpte fastigheten med tillträde 2010. I föreningen finns 39 st lägenheter varav 3 st är upplåtna med hyresrätt samt 3 lokaler med hyresrätt.
4 225 000 kr pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 220
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum.
Boarea:
38 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
2 413 kr/mån. I avgiften ingår bredband, värme och vatten.
Våningsplan:
4 av 5. Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
070-718 95 92

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.