08-644 90 44

Liljeholmen / Liljeholmskajen

Visa alla bilder
Snart
till salu

Grönbrinksgatan 10, 5 tr

Gaveltrea med stora fönsterpartier, smakfulla färgval & fina golv. Stor balkong med sjöglimt & utsikt mot park.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
70 kvm
Avgift:
3 777 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

4 595 000 kr pris/bud

Ansvarig mäklare
Johan Lindblom
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Vacker vy mot Årstaviken
Vacker vy mot Årstaviken
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Rymlig och ombonad balkong
Rymlig och ombonad balkong
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Trevlig utsikt mot Fredsborgsparken
Trevlig utsikt mot Fredsborgsparken
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Balkongen är inglasad med smart dragspelsglas
Balkongen är inglasad med smart dragspelsglas
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Den stora balkongen nås från kök/vardagsrum
Den stora balkongen nås från kök/vardagsrum
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Öppna och sociala ytor med ljust och luftigt vardagsrum
Öppna och sociala ytor med ljust och luftigt vardagsrum
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Härligt ljusinsläpp genom flera stora fönsterpartier
Härligt ljusinsläpp genom flera stora fönsterpartier
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - I vardagsrummet ryms en ordentlig matplats
I vardagsrummet ryms en ordentlig matplats
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Stilrent och modernt kök
Stilrent och modernt kök
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Köket är fullt utrustat med vitvaror i rostfritt
Köket är fullt utrustat med vitvaror i rostfritt
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Bra arbetsytor på snygg arbetsbänk i trä
Bra arbetsytor på snygg arbetsbänk i trä
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Ljust och rofullt sovrum
Ljust och rofullt sovrum
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti
Härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Bostadens andra sovrum med plats för säng och förvaring
Bostadens andra sovrum med plats för säng och förvaring
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Stilrent och fullt utrustat badrum
Stilrent och fullt utrustat badrum
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare
Badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Välkomnande hall med bra förvaring i ordentlig skjutdörrsgarderob
Välkomnande hall med bra förvaring i ordentlig skjutdörrsgarderob
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Här möts man av ett vackert ljusinsläpp direkt när man kommer hem
Här möts man av ett vackert ljusinsläpp direkt när man kommer hem
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Planlösning
Planlösning
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Välkommen till Grönbrinksgatan 10!
Välkommen till Grönbrinksgatan 10!
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Trevliga Fredsborgsparken
Trevliga Fredsborgsparken
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Liljeholmskajen med vy mot Södermalm och Årstabron.
Liljeholmskajen med vy mot Södermalm och Årstabron.
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Njut av badbrygga och båtliv
Njut av badbrygga och båtliv
Grönbrinksgatan 10, 5 tr - Vy från Södermalm
Vy från Södermalm
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Varmt välkomna på visning av denna fantastiskt fina 3:a som måste upplevas på plats! Lägenheten erbjuder väldisponerade ytor, underbart ljusinsläpp från många fönster och en härlig inglasad balkong mot lugnt gångfartsområde. Lägenheten har lyxigt och spatiöst badrum, genomgående planlösning och två sovrum. Lägenheten har genomgående ekparkett och stilrena färgval. Stor och stabil förening med starka kassaflöden som sänkt avgiften, lämnat avgiftsfria månader och amorterar på låneskulden.

Bostaden ligger mitt i Liljeholmskajen intill ett stort restaurangutbud och med utmärkta kommunikationer intill.


Hall
Genom ljudisolerande säkerhetsdörr når du en mycket välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter för både jackor och skor direkt innanför dörren. En smidig skjutgarderob längs hallens ena vägg rymmer ytterligare förvaring för alla säsongens kläder. På golv ligger ett vackert klinkergolv som övergår till ekparkett vilket är genomgående i hela lägenheten.

Vardagsrum
Lättmöblerat rymligt vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp. De många fönstren och den öppna planlösningen mot köket och dess matplats gör rummet mycket ljust och trivsamt. Här finns gott om plats för både soffgrupp, tv-bänk och mer därtill.

Kök
Stilrent kök med ljusa färgval och goda arbetsytor. Skåpluckor i vitt och kakel ovan diskbänk bryts av med en snygg bänkskiva. I anslutning till köket, i vardagsrummet, ryms en ordentlig matplats där familjen med lätthet kan bjudas till bords. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, spisfläkt, spishäll, inbyggd ugn och mikrovågsugn samt kyl & frys.

Sovrum
Två bra sovrum i varierande storlek där ni kommer att sova gott om natten. Rummen ligger intill varandra. Det större sovrummet har gott om plats för dubbelsäng, sängbord och en hel del annat. Det större sovrummet har även mästerlig förvaring via skjutgarderob.

Balkong
Härlig inglasad balkong som vetter mot lugna Grönbrinksgatan. Här finns gott om plats för både loungedel och matplats. Här kan måltiden med lätthet dukas upp och avnjutas. Utnyttja balkongen året om då den är inglasad och kan användas som uterum. Från balkongen har man både härlig parkutsikt och sjöglimt.

Badrum/WC
Lyxigt helkaklat badrum med dusch och komfortvärme. Här finns också tvättmaskin, torktumlare, wc, kommod, arbetsbänk, förvaringsskåp och badrumsskåp.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

FASTIGHETEN:
Alldeles vid Sjövikstorget uppfördes 2009 ett nytt kvarter med adresserna Grönbrinksgatan 2-12, Fredsborgsgatan 1-5, Ingenjörsvägen 34-42 och Sjöviksvägen 24-28. Föreningen har 143 lägenheter samtliga är upplåtna med bostadsrätt och 5 stycken lokaler. Föreningen är en äkta förening som äger marken.

Föreningen sänkte avgifterna med 10% från januari 2020. Senaste förändringen av månadsavgiften innan dess var en avgiftssänkning med 5% som trädde i kraft 2017-01-01.

Övrigt:
Inför utgången av byggarantin valde föreningen hösten 2018 att genomföra en fuktmätning i fasaden, då huset är byggt med en enstegstätning som tidigare i vissa fall påvisats ge ett bristfälligt skydd mot fuktskador. De initiala mätresultaten visade på vissa brister i fasaden, vilket ledde till att föreningen lämnade in en reklamation till JM.

Reklamationen processas för närvarande och JM har begärt kompletterande fuktmätningar för att bättre få en förståelse av omfattningen och bristernas karaktär. Dessa mätningar kommer att utföras under slutet av 2020.

JM har klart och tydligt kommunicerat att de tar ansvar för alla brister som uppkommer på grund av enstegstätade fasader (https://om.jm.se/bostader/att-kopa-nytt/atagande-putsade-fasader/), så styrelsen ser i dagsläget inget skäl till oro men har för säkerhets skull anlitat en jurist som bevakar föreningens intressen.

OMRÅDET:
Attraktivt läge vid populära Liljeholmskajen med omedelbar närhet till Mälaren. Här är lika nära till storstadspulsen som lugnet och naturen. Här finner ni det mesta ni kan tänkas önska er som bl.a. restauranger, matbutik, kiosk, videobutik, frisör, caféer, konditori, kemtvätt och skrädderi m.m.

Från Liljeholmskajen har ni det mesta inom promenad och cykelavstånd och på bara några minuter till fots når ni Liljeholmens centrum och dess galleria Liljeholmstorget. Där finner du ett nytt shoppingcenter med ca 90 butiker, bl.a. populära klädeskedjor, systembolag, välsorterade livsmedelsbutiker och trevliga caféer.

Mycket nära till Årstaskogen som är ett otroligt vackert och stort skogsområde intill Årstaviken med fantastiska trivsamma promenadstigar och krävande löparslingor om du så önskar. Inte minst härliga utsiktsplatser längs med vattnet med hela Söder framför dig.
För den som tycker om härliga båtturer finns möjlighet att skaffa båtplats i närliggande båtklubbar.

Närhet till mysiga Gröndal och sjön Trekanten med fina motionsspår, perfekt för en joggingtur eller en promenad. I Trekanten kan man fiska gädda, abborre och regnbåge och för bad-, båt och skridskoentusiaster blir boendet här ett enda stort äventyr. Attraktivt läge via populära Liljeholmskajen med omedelbar närhet till Mälaren. Här är lika nära till storstadspulsen som lugnet och naturen.

SERVICE/KOMMUNIKATIONER:
Utmärkta kommunikationer i området. Bara något kvarter bort ligger Tvärbanan som knyter ihop det västra och södra tunnelbanenätet via Liljeholmen mot Alvik och via Årstaberg och Gullmarsplan mot Sickla Udde. Även bussarna 143 (Liljeholmen-Högdalen) och 160 (Liljeholmen-Gullmarsplan) trafikerar Sjövikstorget och på endast någon minut med tvärbanan/buss tar du dig till Liljeholmens C där Tunnelbanan och flertalet busslinjer ansluter. Med tunnelbanans röda linje tar du dig till T-centralen på endast 10 minuter.

En station bort med tvärbanan ligger Årstaberg där även pendeltågets alla linjer mot Märsta, Bålsta, Kungsängen, Södertälje och Västerhaninge finns. Vill du se tidtabeller, gå in på SL:s hemsida www.sl.se.

Med bil tar du dig lätt ut på E4/E20 norr- och södergående. Behändigt cykel-/gångavstånd till Södermalm.

Vid Liljeholmstorget finner du ett mycket bra shoppingcenter med ca 90 butiker, bl.a. populära klädeskedjor, systembolag, välsorterade livsmedelsbutiker och trevliga caféer.

Vill du ha ett större utbud av affärer finns Kungens kurva med IKEA och Skärholmens centrum inom några minuters resväg med bil.

SKOLOR/DAGHEM:
Mycket barnvänligt område och här finns allt från lekplatser till skolor. Både förskolor, grundskolor och gymnasium finns i representerat i området. Förskolor finns det flertalet av inom Liljeholmskajen, varav en ligger i föreningens fastighet.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2009
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Övriga utrymmen

I föreningen finns cykel- och barnvagnsförråd, gästlägenhet och föreningslokal samt tvättstuga (alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare). Ett antal extraförråd i källaren som går att hyra, antingen tills vidare eller under en bestämd tidsperiod.

Bilplats

Föreningen har 121 platser (samt 7 MC-platser) i eget källargarage. Dessa platser administreras av Apcoa och går att hyra för 1 200 kr/mån. P-plats i garage kan även hyras vid Årstadals tvärbanestation, i bergrumsgaraget samt i Marievik.

TV och bredband

Bredband
TV, telefoni och internetuppkoppling via fiber från Telia Triple Play. Där ett grundpaket med TV-kanaler (22 kanaler & 11 programbibliotek) IP-telefoni samt en internetuppkoppling (250/100 mbit/sek) ingår i månadsavgiften. Tilläggspaket med fler kanaler kan beställas.

Driftskostnad

Försäkring
175 kr
Hushållsel
400 kr
Summa
575 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2014-06-30
Prestanda
104 kWh/m² år
Energiklass
D

Föreningen

Namn
Brf Vinlunden
Antal lägenheter
143 st
Antal lokaler
5 st
Org.nr
769616-2184
Andel i föreningen
0.5695%
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1 190 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningens hemsida
4 595 000 kr pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
3 rok
Boarea:
70 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Avgift:
3 777 kr/mån. Inkl. värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg.
Våningsplan:
5 av 7, hiss finns.
Lägenhetsnr:
03071
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Johan Lindblom
0725-36 37 16

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.