08-644 90 44

Södermalm-Maria

Visa alla bilder
Snart
till salu

Krukmakargatan 49, 4tr

Funktionell och generös 2:a som kan bli en 3:a. Högst upp i fastigheten med balkong i söderläge och utsikt över takåsar.

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
63 kvm
Avgift:
2 736 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

4 850 000 kr

Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Krukmakargatan 49, 4tr-17
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen till en funktionell och generös 2:a som kan bli en 3:a! Dessutom med bästa läge högst upp i fastigheten! Den här bostaden bjuder på ljusa rum med fina ytor, genomgående ljusflöde och ett härligt högt läge på höjd. Från vardagsrummet nås balkongen, en riktig guldklimp i söderläge, med plats för utemöbler och utsikt mot takåsar. Välhållen standard från byggåret i kök och badrum, och god förvaring i stor klädkammare. Fastigheten har loftgång på entrésidan vilket köket vetter mot, och då denna bostad ligger längst ut slipper man störas av förbipasserande. Allt detta i fastighet uppförd 1989 med bekvämligheter såsom hiss, tvättstuga, cykelrum och samlingslokal. Här bor du i en boendemiljö som stimulerar sinnena, i lugnet lite vid sidan av bruset utan att göra avkall på närheten till service och kommunikationer. Bredvid Zinkens IP och allt vad Tantolundens vidsträckta grönområde har att erbjuda.

HALL:
Välkommen in en ljus och rymlig hall, lägenhetens mittpunkt från vilken alla rum förgrenar sig. Det finns plats att hänga av ytterkläder och skor samt dold förvaring i en garderob. Från hallen nås klädkammaren som är verkligt rymlig med hylla och klädstång.

KÖK:
Till höger ligger köket med vit skåpinredning från byggåret och vitt kakel på vägg. Här finns både gott om förvaring i många skåp och lådor, och bra arbetsytor som underlättar vardagsbestyren. Maskinell utrustning består av elspis med häll och ugn, fläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Matplats för upp till 4 personer och fönster.

VARDAGSRUM:
Rakt fram ligger det rymliga vardagsrummet med rikligt ljusflöde genom fönster och glasad balkongdörr att ställa på glänt. Det finns gott om plats för en större soffmöbel och en hel del annat. Parkettgolv. Från vardagsrummet kommer man ut på balkongen, en riktigt härlig plats att tillbringa sin lediga tid. Med läge högst upp i huset är detta en plats att njuta av. Här kan man blicka ut över hustak och närområde. Utanför fastigheten breder koloniträdgårdarna ut sig och gångvägarna slingrar sig ner mot Zinkens Väg och vidare mot grönområdena i Tanto.

SOVRUM:
Jämte vardagsrummet ligger det väl tilltagna sovrummet med fönster och plats för stor dubbelsäng. För den med behov finns även utrymme att tillföra extra förvaring i garderober eller byråer.

BADRUM:
Badrummet nås från hallen och har kaklade väggar i vitt med mönstrad bård och våtrumsmatta på golvet. Badrummet är utrustat med tvättställ, spegel, wc, badkar, torkställning i tak och fönster. Det finns också tvättmaskin för den som föredrar att tvätta i hemmet.

Sammantaget en mycket ljus och praktiskt planerad 2:a med möjlighet till en trevlig rundgång rummen emellan. De generösa 63 kvadraten kan även fördelas sig som en mindre 3:a, i så fall med kök i öppen planlösning med vardagsrum, vilket frigör ett extra sovrum.

Med hänsyn till era medmänniskor ber vi dig som känner av minsta förkylningssymtom att inte komma på visning.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1988-89
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
FÖRENING:
Brf Zinken är en stor förening med 283 bostadsrätter, 36 hyresrätter samt 10 lokaler. Föreningen är äkta och äger marken, med andra ord påverkas föreningen inte av höjd tomträttsavgäld. Månadsavgifterna sänktes år 2017 med 25%. Inga beslutade avgiftsförändringar enligt avstämning med föreningen juni 2020.

Läs gärna mer om föreningen på deras informativa hemsida: www.brfzinken.se.

OMRÅDE:
Ett mycket trevligt område med närhet till både Söders puls som till naturen och Mälarens vatten. Här bor man bekvämt med ett stort utbud av service runt knuten. Här finns bl.a. matbutik, restauranger, kaféer, butiker, skolor, förskolor samt goda kommunikationer med tunnelbana Zinkensdamm och buss 4 på Hornsgatan som ligger endast ett stenkast från huset. Inom kort promenadavstånd ligger även Skinnarviksparken och Tanto där man bl.a. kan bada, spela minigolf, beachvolleyboll och njuta av en fika vid marinan. Ett mycket trevligt område med det bästa av två världar.

Renoveringar

PLANERADE RENOVERINGAR:
Renovering av trapphus planeras under 2020-2021, kostnaden täcks av föreningens likvida medel och inga nya lån tas upp.

Balkong/uteplats

Stor balkong i söderläge.

Övriga utrymmen

I föreningen finns tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum. Det finns en samlingslokal som rymmer upp till 50 personer som kan hyras för överkomliga 200 kr/tillfälle. Det finns också en gästlägenhet med litet kök, badrum och sovplatser som kan hyras för 500 kr/natt, perfekt vid besök. Gårdar mellan huskropparna. Till bostaden hör ett förråd beläget på våning 3.

Bilplats

Det finns 50 platser utomhus som hyrs ut för 750 kr/månad, 84 platser i garage som hyrs ut för 1379 kr/månad. 6 elstationer utomhus samt 4 i garage, för dessa platser tillkommer 300 kr/månad.

TV och bredband

TV
ComHem eller Ownit
Bredband
Ownit 100Mbit, ingår i avgiften

Driftskostnad

Försäkring
150 kr
Hushållsel
200 kr
Summa
350 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-11-25
Prestanda
112 kWh/m² år
Energiklass
E

Föreningen

Namn
Brf Zinken
Andel i föreningen
0.2938%
4 850 000 kr
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
2 rok
Boarea:
63 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
2 736 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och bredbandsuppkoppling 100 Mbit.
Våningsplan:
4, hiss finns.
Lägenhetsnr:
216
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.