08-644 90 44

Södermalm-Sofia

Visa alla bilder
Snart
till salu

Folkungagatan 136A, 1tr

Bo vackert mitt för Stigbergsparken i en bostad med stilkänsla, hög standard och riklig charm. Öppen spis och bevarade attribut.Alla fönster mot gård!

Kort fakta

Antal rum:
2.5 rum och kök
Boarea:
73 kvm
Avgift:
3 659 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Folkungagatan 136A, 1tr - Sommarbild Nytorget
Sommarbild Nytorget
Folkungagatan 136A, 1tr - 02 PRINT Medborgarplatsen
02 PRINT Medborgarplatsen
Folkungagatan 136A, 1tr - Urban Deli
Urban Deli
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Bo vackert på Folkungagatan 136A. Mitt för Stigbergsparken finns denna bostad med egenskaper som inte är så lätta att finna. Däremot är det lätt att konstatera att dåtidens bostäder inte bara skulle vara funktionella, de skulle också vara intressanta för ögat. I denna charmiga lägenhet från 1929-1930 finns ett helt gäng med detaljer man gärna fäster blicken vid lite extra, kort och gott - en boendemiljö att längta hem till.

Bostadens samtliga rum har fönster mot innergård, närmare bestämt 3 till antalet. Här inne råder lugnet och Folkungagatans sorl känns avlägset. Rummen är ljusa och inbjudande med bevarad karaktär såsom fönsterspröjs, fiskbensparkett, taklister, speglade dörrar och öppen spis. Skicket är genomgående mycket gott, modernt och snyggt renoverat på ett tidsenligt sätt som harmonierar med bostaden själv. Öppen planlösning mellan kök, vardagsrum och inre hall (där den öppna spisen är placerad) bidrar till det luftiga intrycket och en sällskapsyta lika lämpad för hemmafest som tv-mys. Här njuter du av eldstadens sprakande knaster från bästa platsen i soffan under den kommande mörka årstiden som snart står för dörren.

Hall:
Entré in i tambur med fast hatthylla och plats att ställa ytterskorna. Golvet är lättskött och tåligt med marmorplattor. Övergår vidare in i en större inre hall med vackert golv av fiskbensparkett. Ett rymligt rum med plats för möblemang där den öppna spisen skänker rummet en riktigt skön atmosfär. Då eldstaden är strategiskt placerad mitt för öppningen till vardagsrummet intill kan man även njuta av den flammande skönheten från favoritplatsen i soffan eller matplatsen framför fönstret.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är luftigt med bra yta att rymma både soffa och en större matplats. Fin överblick mot såväl det öppna köket och den inre hallen genom breda portaler. Kolonner pryder öppningen mot hallen och nästan ramar in vyn mot den öppna spisen. Tillsammans bildar rummen en praktfull enhet. Fiskbensparkett.

Kök:
Snyggt renoverat kök med vinklad vägg. Läckert tidsenligt helhetsintryck utan att göra avkall på hög modern standard. Vita underskåp, smäckra arbetsytor på tunn marmorskiva, diskho av porslin och vitt kakel upp mot tak. Den maskinella utrustningen består av gasspis med ugn, fläkt, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl och frys. Från köket nås serveringsgången med ett vackert bevarat serveringsskåp, och med utgång mot hall på andra sidan. Ståtlig dörr att stänga till med frostat glasparti. Tåligt golv belagt med marmorplattor.

Sovrum:
Stort sovrum med verkligt generös yta som idag har delats av till två fullt fungerande sovrum då det finns två ingångar, ett från hall och ett från vardagsrum. Möjlighet finns att återta den ursprungliga planlösningen för den som önskar och få ett riktigt lyxigt och stort sovrum med plats för dubbelsäng, förvaring och mer efter behov. Fiskbensparkett.

Badrum:
Även här följs temat med tidsenlig renovering. Det är modernt och fräsch med kakel och klinker men i en look som passar bostaden. Badrummet är utrustat med wc, tvättställ och badkar.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1929-1930
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
FÖRENING:
Brf Flaggan 3 förvärvade fastigheten år 1999. Föreningen är äkta och äger marken. Föreningen består av 44 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, samt 3 st hyreslokaler.

OMRÅDE:
Fastigheten är belägen på Folkungagatan mitt för bortre änden av Stigbergsparken. Här bor du bara ett stenkast från utsiktsplatsen på Fjällgatan, med promenadavstånd intill Vitabergsparken och en kort promenad upp för en backe eller två till Nytorgets populära myller.

Här bor du med närhet till Söders rika utbud av restauranger, kaféer och spännande butiker. På närliggande Erstagatan hittar du både vinbar och deli. Området erbjuder fina promenad- och cykelstråk längsmed Hammarbyhamnens kajer och Stadsgårdskajen och in mot Gamla Stan och City.

Renoveringar

Utförda renoveringar i urval:
De senaste åren har flera renoveringsåtgärder genomförts, bl.a installation av säkerhetsdörrar, kartering och reparation av rökkanaler, målning av fönster och balkongdörrar på B-gården, renovering av gårdsbjälklag på båda gårdarna och i samband med detta även gårdarna, omläggning av taket färdigställdes.
2003 genomfördes stambyte i kök och badrum samt byte av elstigare, ny tvättstuga och nya källarförråd.

Övriga utrymmen

I föreningen finns två innergårdar, en för respektive uppgång, med utemöbler och planteringar. Det finns utrymme för cyklar och barnvagnar samt tvättstuga.

TV och bredband

TV
Com Hem, gruppanslutning till kabel-tv. Kabel-tv basutbud och bredbandsuppkoppling ingår mot obligatoriskt tillägg om 146 kr/månad.
Bredband
Com Hem. Bredband 100/10 Mb. Kabel-tv basutbud och bredbandsuppkoppling ingår mot obligatoriskt tillägg om 146 kr/månad.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-05-26
Prestanda
151 kWh/m² år
Energiklass
E

Föreningen

Namn
Brf Flaggan 3
Andel i föreningen
2.1147%
Andel av årsavgift
2.11%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 183 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
2.5 rok
Boarea:
73 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
3 659 kr/mån. Obligatoriskt tillägg om 146 kr/månad tillkommer för kabel-tv och bredband.
Våningsplan:
1 av 6, hiss finns.
Lägenhetsnr:
812
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.