08-644 90 44

Södermalm-Sofo

Visa alla bilder
Snart
till salu

Åsögatan 182, 1,5 tr

Välkommen till en av Söders mest spektakulära etagevåningar på populär adress i Sofo!

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
59 kvm
Avgift:
3 227 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

5 350 000 kr

Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Åsögatan 182, 1,5 tr - Områdesbild
Områdesbild
Åsögatan 182, 1,5 tr - Områdesbild
Områdesbild
Åsögatan 182, 1,5 tr - Urban Deli
Urban Deli
Åsögatan 182, 1,5 tr - Sommarbild
Sommarbild
Åsögatan 182, 1,5 tr - Områdesbild
Områdesbild
Åsögatan 182, 1,5 tr - Övre plan
Övre plan
Åsögatan 182, 1,5 tr - Nedre plan
Nedre plan
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen till SOFO och en av Söders mest spektakulära etagevåningar! På lugn och enkelriktad del av Åsögatan bor du med perfekt utgångspunkt till allt som både vardag och helg kräver. Här kan du enkelt ta dig till hippa och mysiga caféer och restauranger, parkmiljöer eller njuta av Fjällgatans storslagna utsikt bara två kvarter bort. Varför inte inta en helgfrukost vid Nytorget bara för att du kan? I området råder en trivsam stämning och myskänsla, och de bevarade röda kulturhusen längre fram på gatan förstärker känslan av "gamla Söder".

I denna etagelägenhet sker entrén i det övre våningsplanet som helt har fokus på det sociala. Här finner vi hallen, med ingång till badrum, som övergår i den öppna ytan som utgörs av kök och vardagsrum. Här lagar man mat i köket och kopplar av i soffan. Det är modernt och härligt ljust med stora fönsterpartier mot Åsögatan. Trappan leder dig ner mot ett rymligt en-suite, det stora sovrummet som har plats för dubbelsäng, gott om förvaring och eget badrum. Här går det verkligen vid behov att hålla det privata - privat. Den genomgående fiskbensparketten och ljusa väggarna är en enhetlig bas att inreda efter.

Föreningen har en fin trädgård med grillmöjligheter och utemöbler samt en takterrass i söderläge för föreningens medlemmar att nyttja. Varmt välkomna!

Övre plan:
Hall:
Hall med plats att hänga av sig och ytterligare förvaring bakom skjutdörr av spegelglas samt uppvärmt golv för dem blöta årstiderna.

Badrum:
Modernt badrum med vitkaklade väggar och uppvärmt mörkt klinkergolv. Utrustningen består av wc, tvättställ i kommod, badrumsskåp, handdukstork och en duschplats med glasdörrar. Tvättmöjligheter finner vi bakom skjutdörrarna i hallen rakt utanför, så tvätten kan lätt tas om hand i det egna hemmet.

Kök:
Stilrent kök i svart och vitt med rostfria inslag. Skåpinredningen erbjuder gott om förvaringsutrymme i många skåp och lådor och de goda arbetsytorna som underlättar matbestyren. Den tunna ljusa bänkskivan ger köket ett väldigt smäckert och tilltalande uttryck och den utbyggda bänken skapar en praktiskt avgränsning mot vardagsrummet såväl som en utökad funktion. Här kan man med fördel förbereda middagen och samtidigt umgås med gästerna i soffan. Maskinell utrustning består av spishäll, kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Inbyggnadsugn och inbyggnadsmicro har båda placerats i en bekväm arbetshöjd och den fritt hängande köksfläkten i påkostad design blir som ett smycke i rummet. Mindre matplats framför köksfönstret med utsikt mot Åsögatan och parkens grönska på andra sidan gatan.

Vardagsrum:
Vardagsrummet har bra plats för soffa och tv-bänk och en fin kontakt med köket genom den öppna och luftiga planlösningen. Brett fönsterparti med vackert marmorerad fönsterbänk samt ytterligare fönster i köket. Här leder trappen dig vidare till nedre våningsplanet och sovrumsavdelningen. Vacker fiskbensparkett och ljusa ytskikt är lätta att inreda efter.

Nedre plan:
Sovrum:
Nedanför trappan nås det mest privata, sovrumsavdelningen. Som i detta fall utgör hela det undre våningsplanet. Trappen har en nästan svävande känsla som ytterligare förstärks av detaljbelysning vid trappstegen. Här finns ett luftigt sovrum med brett fönsterparti och plats för en stor dubbelsäng. Förvaring finns det verkligen gott om bakom skjutdörrar längs hela väggen, delvis av spegelglas. Vackert fiskbensparkett och ljusa ytskikt även här.

Badrum:
Från sovrummet finns också ingång till ytterligare ett badrum kaklat i vitt med svart klinkergolv. Badrummet är utrustat med golvvärme, wc, tvättställ i kommod, inkaklad spegel och duschplats.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1943
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
FÖRENINGEN:
Brf Veken 9 är en äkta förening som bildades år 1985. I föreningen finns 30 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn med minsta ägarandel 50% vardera. Inga beslutade avgiftsförändringar enligt avstämning med styrelsen juni 2020.

OMRÅDE:
I området råder en trivsam stämning och myskänsla. Lite längre fram på Åsögatan finner vi bevarade röda kulturhus och en påtaglig känsla av "gamla söder". Här bor du med närhet till Söders rika utbud av restauranger, kaféer och spännande butiker. Området erbjuder fina promenad- och cykelstråk längsmed Hammarbyhamnens kajer och Stadsgårdsgajen och in mot Gamla Stan och City. Njut av den vackra vattenutsikten från Kvastmakartrappan, Fjällgatan och populära Fåfängan. Vid närbelägna Vitabergparken kan du koppla av en stund i gräs och grönska och bli underhållen av Parkteatern sommartid.

KOMMUNIKATIONER:
Goda bussanslutningar på Bondegatan och Erstagatan.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
2009 Stambyte VA-stammar i badrum och kök. Samtidigt byttes elstammar i huset. i samband med detta renoverades även tvättstugan.
2013 Fasadrenovering mot gård samt renovering av takterrassen.
2018 Installation av ny fjärrvärmecentral.
2020 Inköp av ny tvättmaskin och torkfläkt till torkrummet.

Inga större planerade renoveringar.

Övriga utrymmen

I föreningen finns tvättstuga, snickarbod och cykelkällare. Föreningens medlemmar har också tillgång till en gemensam takterrass i soligt söderläge söderläge och en vacker innergård med grillmöjligheter och trädgårdsmöbler. Till bostaden hör ett vindsförråd.

TV och bredband

TV
ComHem
Bredband
IP-Only (fiber)

Driftskostnad

Försäkring
208 kr
Hushållsel
337 kr
Summa
545 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-07-30
Prestanda
163 kWh/m² år
Energiklass
F

Föreningen

Namn
Brf Veken 9
Andel i föreningen
4.49%
Andel av årsavgift
4.42%
5 350 000 kr
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
2 rok
Boarea:
59 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsförening
Avgift:
3 227 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Våningsplan:
1.5, hiss finns.
Lägenhetsnr:
005
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.