08-644 90 44

Vasastan

Visa alla bilder

Tre Liljor 5B

Drömmen runt hörnet. I ett av Vasastans mest eftertraktade kvarter döljer sig denna charmiga citytvåa med balkong och kvalitéer utöver det vanliga!

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
58 kvm
Avgift:
2 415 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Sön 5 april kl 11:30 – 12:30 Lägg till i kalendern Välkommen på söndagsvisning!
Boka visning

4 950 000 kr Pris/Bud

Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
Tre Liljor 5B - Planlösning
Planlösning
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Hall
Hallen som möter dig är avlång och funktionell, där värdefulla kvadratmeter disponeras på bästa sätt. Väggarna pryds här med praktiska förvaringsmoduler som både är funktionellt och snyggt undangömda bakom släta fronter. Innanför dörren sitter idag en fin klädhängare med krokar för avhängning av ytterkläder och skor undertill samt plats för en sittbänk.

Kök
Välkommen in i ett underbart kök med överlägset fria ytor där du lagar mat med utsikt över innergården och har gott om svängrum också när man står sida vid sida och lagar mat. Hit hittar ljuset in igenom det spröjsade fönstret med spanjolettlås som vetter ut mot föreningens innergård. Slå dig ner framför fönstret på en barstol med bänkskivan i natursten som alternativt matbord och avnjut din frukost eller varför inte slå sig ner med ett glas vin och håll kocken sällskap medans grytan puttrar?

Köket är helrenoverat år 2018 och har ombesörjts med allt man kan tänkas behöva, men är framför är allt en fröjd för ögat.
Smakfulla detaljer såsom massiv bänkskiva i Carraramarmor och måttbeställd rostfri diskbänk med inbyggd ho. Enhetligt och snyggt med hela köksluckor upp- och nertill, från golv till tak, med släta fronter med förnicklade ovala knoppar som beslag. På väggarna sitter vitt kakel satt i halvförband med mörka fogar. Funktionell förvaring för både köksutrustning och allt annat man kan tänkas vilja ha i sitt kök. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade. Köket har även en induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, blandare i rostfritt. Infällda spotlights diskret monterade under köksskåpen. Ett modernt och avskalat utseende som passar perfekt i det samtida hemmet.

Behöver man ytterligare förvaring så har man även den bevarade serveringsgången med serveringsskåp mellan kök och hall som är funktionell men även skapar en personlig karaktär i hemmet.

Vardagsrum
Vardagsrummet är ett inbjudande rum som du enkelt kan möblera med både matbord och soffgrupp. Det stora fönstret med spröjs, spanjolettlås och djup nisch är som ett smycke i sig. Detta kompletteras med fiskbensparkett i mörk ek, som bidrar med charm och värme. Från fönstret skymtar du träd, rabatter och grönska mellan grannfastigheternas lummiga innergårdar.

Sovrum - Balkong
Behagligt och generöst i storleken är två ord som beskriver detta sovrum. Här ryms med lätthet en stor dubbelsäng, sängbord, fåtölj och annan möblemang man kan önska. Glasade spröjsade pardörrar leder ut till lägenhetens stora balkong som ligger inbäddad i grönska mot föreningens lummiga innergård. Här kan du avnjuta solen från eftermiddagen fram till solnedgångens sköna ljumna kvällar. Om sommaren då träden är gröna ligger balkongen i perfekt läge och fri från insyn. En klädkammare i bra storlek och full takhöjd att nyttja finner du bakom speglad originaldörr.

Badrum
Badrummet har helkaklade väggar i vitt med grå detaljer och på golvet ligger en dov grön klinker, försedd med golvvärme. Rummet har badkar för alla badkarsälskare, ett mindre rektangulärt handfat, wc och handdukstork. En integrerad spegel i väggen finner du ovanför handfatet samt ett hyllplan i glas och intill sitter ett badrumsskåp för förvaring. Badrummet renoverades av tidigare ägare runt 2018.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1926
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Bostadsrättsföreningen Hugin 23

Föreningen består av 40 lägenheter med bostadsrätt samt tre lokaler med hyresrätt. Huset byggdes år 1926 och består av ett flerbostadshus på adress Tre liljor 5, med två uppgångar A och B. Dåvarande bostadsförening bildades så tidigt som i samband med fastighetens byggår 1926.

Föreningen var fram till år 2006 en s.k."bostadsförening", därefter upprättades nya stadgar och man är sedan dess en bostadsrättsförening.

Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2.730 m², varav 2.540 m² utgör lägenhetsyta och 190 m² utgör lokalyta.

Långfristiga skulderna uppgår i årsredovisningen 2018 till cirka 5.900.000 kr vilket ger en belåningsgrad om ca 2.200 kr/m².

Föreningen är en äkta förening och äger sin mark. Juridisk person accepteras inte.

Ekonomisk förvaltare är Förvaltnings AB Castor

Ovanstående information är från föreningens kontaktperson och årsredovisning 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Renoveringar

Stambyten har skett successivt sedan 1970-talet, sk "partiella" stambyten. Samtliga originalstammar har bytts någon gång sedan dess.
2003: Byte av elstigar
2004: Trapphusrenovering
2007: Renovering av tvättstuga (golvslipning 2016).
2011: Balkonger byggdes
2012: Målning av yttertak. (Takrenovering skedde under sent 1980-tal/tidigt 1990-tal)
2013 Fönsterrenovering (målning)
2014 - 2015 Renovering av två hyreslokaler
2016 Renovering av hiss, upprustning av innergård, slipning av golv i trapphus
2017 Byte av V/A-stam i källaren
2019 Byte av fjärrvärmecentral

Övriga utrymmen

I fastigheten finns en fräsch tvättstuga (renoverad 2007) med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

I källaren finns cykel- och barnvagnsrum. Föreningens medlemmar har även tillgång till en mysig och grönskande innergård med vackra planteringar och buskar, trädgårdsmöbler och grillmöjlighet.

Till lägenheten disponeras både ett vinds- och ett källarförråd.

Bilplats

Föreningen har inga egna p-platser. Boendeparkering gäller i området. (för mer information kring parkering se: www.stockholm.se)

TV och bredband

TV
Ansluten till kabelnät. Com hem basutbud
Bredband
Ownit upp till 100 Mbit

Driftskostnad

Försäkring
150 kr
Hushållsel
250 kr
Summa
400 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-05-06
Prestanda
280 kWh/m² år
Energiklass
G

Föreningen

Namn
Brf Hugin 23
Org.nr
702000-9119
Andel i föreningen
2.37%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 183 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningens hemsida
Övrigt om bostaden
4 950 000 kr Pris/Bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
2 rok
Boarea:
58 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
2 415 kr/mån. Värme, vatten, kabel-TV, (grundutbud) och bredband upp till 100 Mbit ingår i avgiften.
Lägenhetsnr:
2
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen på visning

Sön 5 april kl 11:30 - 12:30 Lägg till i kalender Välkommen på söndagsvisning!
Boka visning
Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
070-147 17 22

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.