08-644 90 44

Södermalm-Katarina

Visa alla bilder
Snart
till salu

Skånegatan 59

Bo mitt i smeten med bästa läge på Skånegatan! Modern snyggt renoverad sekelskiftestrea med charm, öppen planlösning och sovrum med tyst gårdsläge.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
70 kvm
Avgift:
2 947 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
Skånegatan 59 - Planritning
Planritning
Skånegatan 59 - Skånegatan
Skånegatan
Skånegatan 59 - Nytorget inom bekvämt gångavstånd
Nytorget inom bekvämt gångavstånd
Skånegatan 59 - Nytorget
Nytorget
Skånegatan 59 - Vårdag i Vitabergsparken
Vårdag i Vitabergsparken
Skånegatan 59 - Skapan
Skapan
Skånegatan 59 - Kvällsvy över Medborgarplatsen
Kvällsvy över Medborgarplatsen
Skånegatan 59 - Götgatsbacken
Götgatsbacken
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Hall
Bakom säkerhetsdörren välkomnas du in i en ljus och lagom stor hall med plats för garderob eller byrå. Bostaden har genomgående parkett i samtliga rum och tar sin början här. Väggarna är vitmålade och avhängningskrokar tar hand om dina ytterkläder när du kommer hem.

Kök - Allrum
Snyggt och modernt renoverat kök av märket Puustelli från 2010 med öppen planlösning där köket och vardagsrum blir ett härligt stort socialt rum i ett. Här har du fönster ut mot Skånegatan och livet utanför. Köket känns både sprillans nytt och funktionellt. Köksinredningen går i ljusa toner där luckorna har ljusgråa fronter med kromade beslag. Stänkskydd i form av glasskiva i svart nyans ovanför bänkskivan i sten med rostfri diskho.

Här finns det minst sagt gynnsam och funktionell förvaring för både köksutrustning och allt annat man kan tänkas vilja ha i sitt kök samt överlägset fria ytor där man kan stå och hacka, tillreda och umgås medan grytan kokar. Till den maskinella utrustningen hör integrerade vitvaror från SIEMENS i form av diskmaskin, hel kyl-/frys, mikrovågsugn samt induktionshäll med varmluftsugn och en tvättmaskin. I taket har man satt flertalet infällda spotlights som är dimbara och kan skapa lika mycket bra- som mysbelysning. Här kan man med enkelhet duka upp för ett tiotal gäster för middag.

Rummet känns ombonat och imponerar med sina två stora tidstypiska fönsterpartier som skapar massor med ljus och rymd. Ett lättmöblerat vardagsrum för umgänge där öppen planlösning med köket bjuder in till en social möblering och yta att naturligt vilja att umgås i. Släta vita väggar och det fortsatt enhetliga parkettgolv ger en fin inramning av rummet. Här finns gott om plats för soffgrupp, tv och tv-möbel samt fåtölj och läshörna.

Sovrum 1
Innanför fina dubbeldörrar finner du det största utav de två sovrummen. Det här rummet ligger vägg i vägg med allrummet och har fönstret ut mot Skånegatans stadspuls. Här finns plats för dubbelsäng och andra möbler såsom nattduksbord, skrivbord och bokhylla. Här står även en praktisk garderob som erbjuder bra förvaring från golv till tak bakom speglade skjutdörrar.

Sovrum 2
Det här sovrummet hittar du med tyst gårdsläge för den som absolut vill sova mer ostört. Även här finns plats för en dubbelsäng med sängbord och lampor på var sida och andra möbler såsom garderob, skrivbord eller varför inte en härlig läsfåtölj? Rummet är även perfekt både som arbetsrum eller barn/tonårsrum.

Badrum
Badrummet upprustades 2010 och där känslan är stilren. Väggarna är helkaklade i vitt med två vågräta kornblåa profiler som även återkommer och ramar in den infällda badrumsspegeln som sitter dikt an väggen ovanför handfatet. På golvet ligger en svagt aprikos klinker. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod som har två utdragslådor för förvaring bakom släta vita fronter, ett avlångt badrumsskåp bakom vita fronter för ytterligare förvaring samt en handdukstork. Allt med samma röda tråd.

Idag står en tilltagen duschhörna med vägghängd tak- och handdusch samt vikbar duschvägg i glas som gör varje duschtillfälle till en fröjd. Reglera med dimmerfunktion stämningen på badrummets infällda spottar och tänd ett doftljus och slappna av en stund från allt.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1903-1905
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Bostadsrättsföreningen Bonden Större 28

Föreningen består av 23 lägenheter fördelade på 21 bostadsrätter och två hyresrätter samt två lokaler för uthyrning. Huset förvärvades år 2003 och byggdes år 1903-1905 och består av ett flerbostadshus på adress Skånegatan 59.

Föreningen är äkta. Juridisk person godkänns ej.

Fastigheten är upplåten med tomträtt genom tomträttsavtal med Stockholms kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.om. 2022-06-30 med en årlig avgäld på 144.000 kr.

Långfristiga skulderna uppgick enligt årsredovisning 2018 till cirka 12.100.000 kr. Nyckeltal på skuld per kvadratmeter är 8.248 kr.

Hyresrätterna som man kan kalla en dold tillgång hos föreningen tillfaller föreningen för upplåtelse och vid försäljning. Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Ekonomisk förvaltare är Conzignus Hem och Fastighet AB

Renoveringar

Utförda renoveringar:
1980- Stambyte
2003 - Nytt fläktsystem som underhålls kontinuerligt.
2010 - Nytt barnvagnsförråd.
2011 - Förbättringsarbeten på fasaden.
2011 - Renovering av entré.
2011 - Indragning av Fibernät till lägenheterna.
2013 - Stamspolning samt värmeslingor i taket
2018 - I juni utfördes en stamspolning

Kommande renovering:
Föreningen planerar att utföra en fasadrenovering mot gatan samt byta fönsterkarmar mot gatan framöver. Det finns även en diskussion om trapphusrenovering. Det finns medel i kassan för att kunna utföra underhållet. (Kontrollerat 2020)Övriga utrymmen

Från trapphuset når man föreningens lilla innergård. Om sommaren ställer föreningen ut trädgårdsmöbler och grill för bjuda in vänner till gårdsfest.

Modern tvättstuga i gårdshusets källare utrustad med tvättmaskiner, torktumlare och ett torkskåp.
I källaren via innergården finns ett barnvagnsförråd och ett utomhus på innergården finns ett cykelställ för parkering av din cykel.

Till lägenheten tillhör nyttjanderätt av ett vindsförråd.

Bilplats

I området finns boendeparkering. För mer information kring parkering se; www.stockholm.se

TV och bredband

TV
Kabel-tv via Com Hem eller via Stockholms stadsnät. Br-innehavaren tecknar eget separat abonnemang.
Bredband
Bredband via Stockholms stadsnät. Fiber finns indraget till varje lägenhet sen 2011. Br-innehavaren tecknar eget separat abonnemang.

Driftskostnad

Försäkring
240 kr
Hushållsel
280 kr
Summa
520 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2011-01-27
Prestanda
144 kWh/m² år

Föreningen

Namn
Brf Bonden Större 28
Org.nr
769607-0379
Andel i föreningen
4.82863%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 183 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningens hemsida
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
3 rok
Boarea:
70 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
2 947 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten samt ett vindsförråd.
Lägenhetsnr:
224
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
070-147 17 22

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.