08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder

Långholmsgatan 16, 2 tr

Det bästa av kombinationen äldre charm & modern standard. Takhöjd, pardörrar, takrosetter förgyller vardagen & gör hemmet till något att längta till!

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
59 kvm
Avgift:
3 071 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

4 750 000 kr pris/bud

Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
Långholmsgatan 16, 2 tr - Hornstull
Hornstull
Långholmsgatan 16, 2 tr - Bio Rio
Bio Rio
Långholmsgatan 16, 2 tr - Badlycka i Tanto
Badlycka i Tanto
Långholmsgatan 16, 2 tr - Planlösning
Planlösning
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen till en charmig pärla i heta Hornstull! I fastighet uppförd 1912 ligger denna genomgående 2:a med det bästa av kombinationen äldre charm och modern standard. 2,5 trappor upp med med fri utsikt mot Västerbron kan nyårsfyrverkerierna ses från både vardagsrum och sovrum. Takhöjd om 3 meter, takrosetter, pardörrar, speglade dörrsmygar och höga fönster förgyller vardagen och gör bostaden till något att längta hem till.

Hall:
Möblerbar hall med innerdörr innanför ytterdörr. Direkt till vänster finns en liten klädkammare med hyllplan från ELFA och klädstång. Spröjsat fönster ovan dörr mot köket släpper i ljus till hallen.

Vardagsrum:
Stort vardagsrum med fönsterparti mot Verkstadsgatan och fri utsikt rakt mot Västerbron. Bra yta för möblering som rymmer såväl en större sittgrupp som en hel del annat. Vackra pardörrar att öppna upp eller stänga till mot sovrum intill. Speglar i bred dörrövergång mot hall.

Kök:
Påkostat kök där vitt och svart sätter stilen. Vita skåp med integrerade grepplister från KVIK matchas med god förvaring. Rostfri bänk med diskho i ett stycke kompletteras med svart bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av gasspis/ugn (extra bred om 90 cm med 5 brännare) och bred fläkt båda från ILVE, svart kyl/frys från SMEG, integrerad diskmaskin från Miele. I ett av köksskåpen ryms också en kombinerad tvättmaskin och torktumlare även den från Miele. Högt fönsterparti mot innergård och en bra mindre matplats. Notera stenläggningen i golvet som bevarats från tiden då det fanns vedspis i bostaden.

Sovrum:
Bra yta med plats för en större säng och förvaring i dubbla vita garderober. De vackra pardörrarna öppnar upp mot vardagsrummet och fönstret vetter även här mot Verkstadsgatan. Möjlighet finns att sätta upp en vägg och dela av sovrummet, då rummet har pardörrar mot vardagsrum och dörr mot hall.

Badrum:
Helkaklat badrum med ljusa väggar och golv samt en fondvägg av mosaik. Badrummet är utrustat med wc, tvättställ, väggfast spegel, badrumsskåp, duschplats samt handdukstork. Spotlights i taket ger bra belysning.

Bostaden har en skön aura av äldre charm där faktorer som takhöjd om 3 meter, takrosetter, genomgående fina trägolv, maffiga pardörrar och speglade dörrsmygar alla sätter tonen och stämningen. Här känner man i väggarna att familjer har bott och trivts över tiden i dryga seklet. Standarden är genomgående fin, med renoverat kök och badrum i modern tappning. Från det höga läget 2,5 trappa upp i fastigheten kommer man upp nära ljuset och utsikten bjuder in omgivningarna.

Det har funnits kakelugn i sovrum och vardagsrum. Förutsättningen finns enligt föreningen att vidare undersöka möjligheten till nyinstallation av kakelugn eller kamin i befintliga rökkanaler, detta får i så fall undersökas av köparen själv vid intresse samt bekostas av densamme.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1912
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
FÖRENING:
Bf Ångpannan nr 7 UPA bildades år 1924 och består av 55 lägenheter och 2 lokaler. Föreningen är äkta och äger marken. Inga beslutade avgiftsförändringar.

OMRÅDE:
Här bor man mitt i Hornstulls trendiga puls med direkt närhet till Tantos vidträckta grönområde där fina promenadvägar, utegym, minigolf, lekpark, badplats mm förgyller vardagen. Som alternativ finns i motsatt riktning Långholmen med möjlighet till bl.a. mat, fika, badplats och fängelsemuseum.

Kommunikationer både buss och tunnelbana finns utanför på Långholmsgatan.

Restauranger och övrig service finns det gott om på kringliggande gator, så vill man spontant gå ut på en middag är valmöjligheterna många. I Hornstull finns också Bio Rio, galleria och vid säsong en välbesökt loppis och matmarknad vid Bergsunds Strand.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
2018 Dränering av gård, längs fasaden och nyinstallation av belysning
2018 Renovering av belysning i trapp
2003-2004 Badrumsstammar
2003 Byte av elstigar
1980-1985 Köksstammar

Kommande renoveringar: pågående arbete med ventilationen, i övrigt inget annat.

Övriga utrymmen

I föreningen finns tvättstuga, ett litet cykelrum samt cykelställ på gården. Det finns också bastu och relaxrum. Föreningen har en fin nyrenoverad innergård med grillmöjligheter. Till lägenheten hör ett källarförråd.

TV och bredband

TV
Digital-tv via Telia, basutbud ingår i avgiften.
Bredband
Bredband via Telia, 100Mbit ingår i avgiften.

Driftskostnad

Försäkring
337 kr
Hushållsel
260 kr
Övrigt
252 kr
Summa
849 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-11-07
Prestanda
165 kWh/m² år
Energiklass
F

Föreningen

Namn
BF Ångpannan nr 7 upa
Org.nr
702002-6329
Andel i föreningen
2.02%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 183 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
4 750 000 kr pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
2 rok
Boarea:
59 kvm. Areauppgifter enligt mätning
Avgift:
3 071 kr/mån. Avgift erläggs per kvartal med 9.214 kr. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv basutbud och bredbandsuppkoppling.
Våningsplan:
2.5, hiss finns.
Lägenhetsnr:
8
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
070-718 95 92

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.