08-644 90 44

Hammarbyhöjden/ Johanneshov

Visa alla bilder
Snart
till salu

Skarabacken 6, 2 tr

Äntligen en rymlig barnvänlig 5:a med balkong och två bra badrum. Brf med en god ekonomi. Attraktivt och lugnt läge nära Söder! T-bana inom 5 min.

Kort fakta

Antal rum:
5 rum och kök
Boarea:
122 kvm
Avgift:
5 837 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Tor 2 Juni kl 16:30 - 17:30
Förhandsvisning- anmäl er redan idag för mer info
Boka visning
Mån 6 Juni kl 14:00 - 15:00
Gärna förhandsanmälan!
Boka visning
Tis 7 Juni kl 16:30 - 17:00
Gärna förhandsanmälan!
Boka visning

7 250 000 kr Pris/bud

Ansvarig mäklare
Lars Dolk
Skarabacken 6 - Globen i bakgrunden och endast 5 min till Södermalm
Balkong mot den lummiga innergården S/V
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Ljust vardagsrum i fil med det stora köket
Rymligt kök med burspråk och plats för många runt köksbordet
Utsikt mot Skarabacken och fint ljusinsläpp
Modernt stilrent kök - gott om plats samt öppen känsla
Köksinredning IKEA
Matplats mot vardagsrum
Vardagsrummet - lägenhetens mittpunkt
Stora sovrummet - balkong mot gården i rätt väderstreck
Sol stora delar av dagen - svalkande skugga från träden sommartid
Sovrum 2 - mot gården. Flera garderober och plats för skrivbord
Sovrum 3 - mot gården
Sovrum 4 - mot Skarabacken
Hallen övergår i vardagsrummet - anslutning till samtliga rum
Klädkammare, skrivbordshörna eller gästsäng vid behov?
Stora badrummet - helkaklat med underliggande golvvärme
Badrum 2 - helkaklat med dusch
Tvättstuga i samma portuppgång - sammanlagt 8 st tvättstugor
Solig balkong i sydväst
Barnvänlig lummig innergård - närmaste förskola här på gården
Grön oas - för stora och små
Nära Globen Shopping och Tele2 Arena
Hammarbybacken - full fart utför både sommar- och vintertid
Närliggande Nackareservatet med skog, motionsspår och badsjöar
Frågor?
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Tillfälle! Äntligen en rymlig barnvänlig 5:a med gott plats för hela familjen i trivsamma kvarter. Balkong i sydväst, stort kök, två bra badrum och sovrum i bra storlek samt utrymme för hemmakontor. Attraktivt och lugnt läge i Hammarbyhöjden, nära Södermalm. Öppen lummig innergård för både vuxna och barn med närmaste förskola i grannporten. Välskött och nästintill skuldfri förening. Bra kommunikationer (T-bana gröna linjer) från såväl Skärmarbrink, Hammarbyhöjden eller Blåsut, alla tre stationer inom 5-7 minuters promenadavstånd. Vid Globen shopping finns all närservice du kan tänkas behöva. Här bor du granne med Tidaholmsparken och ännu mer plats för lek och spel. Flera grundskolor på i närheten. Inom gång- och cykelavstånd finns stora naturområden inom Nackareservatet och gott om friluftsaktiviteter både sommar och vintertid, exempelvis vid Hammarbybacken och Nytorpsbadet.

HALL/KLÄDKAMMARE
Välkomnande hall med bra plats för ytterkläder och skor. Direkt till höger finns en rymlig klädkammare med ett fönster. Perfekt för förvaring, som arbetshörna eller att ställa upp en gästsäng vid behov. Den avlånga hallen övergår i vardagsrummet och binder samman samtliga rum i lägenheten som vetter i två väderstreck. Ljust ekparkettgolv i hallen vilket är återkommande i stort sett hela lägenheten. Väggarna är tapetserade. Larmsystem finns installerat där du kan ansluta via abonnemang hos operatör.

KÖK
Rymligt och trivsamt kök med plats för ett stort matbord samt en stor öppning mot vardagsrummet i fil. Köket har burspråk med fönster som ger fint dagsljus. Köksinredning från IKEA. Gott om skåpförvaring för köksartiklar. Köksutrustning består av spis med induktionshäll (2018), varmluftsugn (2018), köksfläkt, kyl- och frysskåp (2021), blandare och rostfri diskho samt diskmaskin (2016). Vägg- och stänkskydd i dekorativ mosaik. Väggar är tapetserade i en ljus mönstrad tapet. Ljust trägolv i laminat.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum och plats för social samvaro och familjemys. Tapetserade väggar och ljust parkettgolv. Vardagsrummet blir en naturlig förlängning av såväl kök och hall och därmed lägenhetens naturliga mittpunkt. Plats för soffor, tv-möbel, bokhyllor och annat möblemang.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och klädförvaring i garderob utmed ena väggen. Praktiskt med skjutdörrar i spegelglas som gör rummet luftigare och extra ljus. Här finns lägenhetens balkong i sydvästläge mot den lugna innergården. Ljusa tapetserade väggar och parkettgolv i ek.

SOVRUM 2
Rymligt sovrum mot gården med flera garderober, utrymme för säng, skrivbord och bokhyllor. Parkettgolv i ek och tapetserade målade väggar i en grå nyans.

SOVRUM 3
Det mindre av de fyra sovrummen men ändå tillräckligt stort för säng och skrivbord. Även detta är beläget mot gården. Parkettgolv i ek och tapetserade vitmålade väggar.

SORVRUM 4
Ytterligare ett stort sovrum med gott om plats för klädförvaring, säng och skrivbord. Väggarna i ljus mönstrad tapet och en färgglad fondvägg med ungdomligt motiv. Parkettgolv i ek. Detta sovrum vetter mot Skarabacken (nordost).

STORA BADRUMMET
Renoverat badrum (år 2008) med sandfärgade klinkers och underliggande golvvärme. Helkaklade väggar i en ljusbrun nyans med en dekorativ mönstrad bård. Här finner du badkar, uppvärmd handdukstork, wc, vitt fyrkantigt handfat i kommod, blandare, väggfast badrumsskåp med spegeldörrar och belysning. Därutöver ett vitt skåp för frotté och hygienartiklar. Förberett för tvättmaskin.

BADRUM 2
Stilrent renoverat badrum (2008) med svart klinker och vitkaklade väggar. Duschhörna med glasdörrar. Övrig utrustning är duschstång med handdusch, uppvärmd handdukstork, wc, blandare och handfat i kommod och väggskåp med spegeldörrar. Perfekt med att kunna dela de båda väl tilltagna badrummen, mellan familjens medlemmar under de stressiga morgontimmarna.

Byggnadens trapphus går i ljusa färger. En av föreningens åtta (!) tvättstugor finns med hissen rätt ned i entréplan i samma portuppgång. Utgång både mot gatan samt föreningens mysiga gård.

Till lägenheten hör ett källarförråd ca 4-5 kvm med full höjd.

Missa inte detta tillfälle. Lägenheten bör ses och upplevas på plats. Snabbt tillträde är möjligt. Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

NÄROMRÅDET OCH SERVICE:
Ca 5 minuters promenad till Coop matbutik samt apotek vid Finn Malmgrens Plan. Ett grönt och mysigt torg med närservice och restauranger som exempelvis; Malmgrenska krogen, gym, frisör, tobak med ATG, skräddare/kemtvätt, brödbutik, blomsterhandel, korvkiosk och optiker. Flera bra grundskolor i närområdet och närmaste förskola finner du i porten intill. Behöver du storhandla är Globen Shopping närmast till hands med en stor ICA butik, systembolag m.m. Och vill du roa dig med konsert på Avicii Arena eller fotbollsmatch på Tele2 Arena. Ja, då är det riktigt nära.

KOMMUNIKATIONER:
Här bor du nära tre olika T-banestationer utmed det gröna T-banenätet. Ca 5 minuters promenad till Hammarbyhöjden eller Skärmarbrink. Ytterligare någon minut till Blåsut. Mao bekvämt att välja linje utifrån första bästa alternativ och beroende på ärende. Ska du handla väljer Hammarbyhöjden. Har du bråttom går du till Skärmarbrink där avgångarna är tätare. Även nattbuss från stan (193 samt 194) samt närbussar i området.

OMRÅDET:
Hammarbyhöjden är ett mycket eftertraktat område med småstadskänsla och samtidigt nära till Södermalm och även Sthlm City inom bekvämt avstånd. Mao det bästa av två olika världar. Tidaholmsparken med lekplats och gräsytor finner du strax intill och du hittar närmaste utomhusbassäng vid Nytorpsbadet endast några kvarter bort. Inom gång- och cykelavstånd finns flera fina grönområden och utomhusaktiveter. Exempelvis Hammarbybacken både sommar- och vintertid samt Nackareservatet med flera badplatser, mängder av motions- och cykelspår samt t o m en 9-håls golfbana.Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1990-91
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden:
Brf Härden 107 är en skattemässigt "äkta" bostadsrättsförening. Sammanlagt 133 lägenheter (varav 15 st är hyresrätter) fördelat på fyra byggnader. Därutöver fem st lokaler. Enligt årsredovisning 2020 har föreningen en mycket ordnad ekonomi och föreningen är näsintill skuldfri. De likvida medlen är större än föreningens totala lån. Hyresrätterna innebär en dold tillgång på sikt. Nuvarande tomträttsavtal fram till 2029-06-30. Läs mer på www.harden107.se samt i senast tillgängliga årsredovisning.
Övriga byggnader:
Åtta gemensamma tvättstugor. I föreningen finns samlingsrum/festlokal samt pingisrum. Gemensam stor innergård med grönska och lekplats samt ett flertal sittgrupper. Föreningen har en laddstation för elbilar (semisnabbladdare). Även ett nyligen inspekterat skyddsrum. De tre nybyggda husen (Triolen) i slänten mot Lidköpingsvägen beräknas bli fem till sex våningar höga och klara för inflyttning i slutet av 2022.
Renoveringar:
Utfört underhåll/renovering:
Installation av 21 elbilsladdare samt en gemensam laddstation


Kommande underhåll:
- Renovering av tvättstugorna
- Renovering av hyreslägenheterna
- Upprustning av utomhusmiljön planeras

Uteplats/balkong

Balkong mot gården med eftermiddagssol

Bilplats

Föreningen har 46 parkeringsplatser varav 18 med elbilsladdare. Kötid.

TV- och Bredband

TV
Comhem
Bredband
Ownit

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr
Försäkring
250 kr
Summa
650 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-02-07)
Primärtal:
157 kWh/m2 år
Energiklass:
F

Föreningen

Namn
Brf Härden 107
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769605-8119
Andel i föreningen
0.9998%
Andel av årsavgiften
1.08126%
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
133 st
Antal lokaler
15 st
Pantsättningsavgift
483 kr
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
Övrigt om bostaden
7 250 000 kr Pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 1360
Antal rum:
5 rum, varav 4 sovrum.
Boarea:
122 kvm. Areauppgifter enligt mätning. Areamätning Svensk Standard SS 21054:2020
Månadsavgift:
5 837 kr/mån.
Våningsplan:
2 av 3. Hiss finns.

Visning

Tor 2 Juni kl 16:30 - 17:30
Förhandsvisning- anmäl er redan idag för mer info
Boka visning
Mån 6 Juni kl 14:00 - 15:00
Gärna förhandsanmälan!
Boka visning
Tis 7 Juni kl 16:30 - 17:00
Gärna förhandsanmälan!
Boka visning
Ansvarig mäklare
Lars Dolk
070-444 26 56

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.