08-644 90 44

Liljeholmskajen

Visa alla bilder

Marieviksgatan 40, 7 tr

Perfekt planerad 3:a i Liljeholmskajen med underbart ljusinsläpp från många fönster i två väderstreck. Högt läge. Stor balkong mot gården. Stabil brf.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
87 kvm
Avgift:
4 502 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

5 395 000 kr pris/bud

Ansvarig mäklare
Johan Lindblom
Marieviksgatan 40, 7 tr - Lättmöblerat rymligt vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från ett brett fönsterparti.
Lättmöblerat rymligt vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från ett brett fönsterparti.
Marieviksgatan 40, 7 tr - Härlig balkong som vetter mot föreningens fina innergård.
Härlig balkong som vetter mot föreningens fina innergård.
Marieviksgatan 40, 7 tr - Genomgående planlösning. Vy mot köket.
Genomgående planlösning. Vy mot köket.
Marieviksgatan 40, 7 tr - Stilrent kök med bra matplats framför köksfönster släpper in gott om ljus.
Stilrent kök med bra matplats framför köksfönster släpper in gott om ljus.
Marieviksgatan 40, 7 tr - Skåpluckor i vitt och vinrött kakel ovan den snygga bänkskiva.
Skåpluckor i vitt och vinrött kakel ovan den snygga bänkskiva.
Marieviksgatan 40, 7 tr - Inbyggnadsugn och mikro samt fullstor kyl och frys.
Inbyggnadsugn och mikro samt fullstor kyl och frys.
Marieviksgatan 40, 7 tr - Vy mot köket och hallen.
Vy mot köket och hallen.
Marieviksgatan 40, 7 tr - Sovrum 1 med plats för dubbelsäng.
Sovrum 1 med plats för dubbelsäng.
Marieviksgatan 40, 7 tr - Vy mot sovrum 2.
Vy mot sovrum 2.
Marieviksgatan 40, 7 tr - Sovrum 2 som också rymmer dubbelsäng.
Sovrum 2 som också rymmer dubbelsäng.
Marieviksgatan 40, 7 tr - Badrum med dusch och tvättdel.
Badrum med dusch och tvättdel.
Marieviksgatan 40, 7 tr - Hall med förvaring bakom speglade skjutdörrar.
Hall med förvaring bakom speglade skjutdörrar.
Marieviksgatan 40, 7 tr - Marieviksgatan.
Marieviksgatan.
Marieviksgatan 40, 7 tr - Innergården.
Innergården.
Marieviksgatan 40, 7 tr - Liljeholmskajen med vy mot Södermalm och Årstabron.
Liljeholmskajen med vy mot Södermalm och Årstabron.
Marieviksgatan 40, 7 tr - Populära Sjövikstorget.
Populära Sjövikstorget.
Marieviksgatan 40, 7 tr - Njut av badbrygga och båtliv
Njut av badbrygga och båtliv
Marieviksgatan 40, 7 tr - Vy från Södermalm.
Vy från Södermalm.
Marieviksgatan 40, 7 tr - Liljeholmstorget.
Liljeholmstorget.
Marieviksgatan 40, 7 tr - Planlösning
Planlösning
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkomna till denna fantastiskt fina bostad i hjärtat Liljeholmskajen - måste upplevas på plats!

Denna lägenhet om 87 kvm har väldisponerade stora öppna ytor, underbart ljusinsläpp från många fönster, men med begränsad insyn, genomgående planlösning och två bra sovrum, rymlig klädkammare samt ett spatiöst badrum. Därtill finns en härlig balkong med högt fritt läge och utsikt över gården. Genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Stabil förening med god ekonomi, låga avgifter samt privilegiet med en avgiftsfri månad senaste åren samt garage i källaren.

Attraktivt sjönära läge, endast ett stenkast från populära Sjövikstorget. Lugnt belägen med det mesta ni kan önska er av service och kommunikationer. Promenadavstånd till Liljeholmens Galleria, Södermalm och Årstaskogen.

Här trivs man och det är bara att flytta in!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall
Genom ljudisolerande säkerhetsdörr når du en mycket välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter för både jackor och skor direkt innanför dörren. Två garderober med speglade skjutdörrar längs hallens ena vägg rymmer ytterligare förvaring för alla säsongens kläder. Direkt innanför entrén ligger ett praktiskt klinkergolv. Efter det tar ett fint ekparkettgolv vid och väggarna är ljusa, vilket är genomgående i hela lägenheten.

Klädkammare
Från hallen finns ingång till en stor klädkammare som rymmer ytterligare förvaring.

Vardagsrum
Lättmöblerat rymligt vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från ett brett fönsterparti. Här finns gott om plats för både soffgrupp, tv-bänk och mer därtill.

Balkong
Härlig balkong som vetter mot föreningens fina innergård. Här finns gott om plats för både bord och stolar. Här kan måltiden med lätthet dukas upp och avnjutas.

Kök
Stilrent kök med köksfönster släpper in gott om ljus och bjuder på utsikt mot Marieviksgatan. Väl tilltagen matplats som rymmer den stora familjen eller många middagsgäster. Skåpluckor i vitt och vinrött kakel ovan den snygga bänkskiva med goda arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn och mikro, integrerad diskmaskin samt fullstor kyl och frys. Allt från kända märken.

Sovrum
Två bra sovrum i varierande storlek där ni kommer att sova gott om natten. Rummen ligger i varsin ände av lägenheten. I båda sovrummen rymmer dubbelsäng och det finns plats för garderober om man så önskar.

Badrum
Lyxigt helkaklat badrum med tvättdel med tvättmaskin och torktumlare samt avlastningsbänk med förvaring ovan. Här finns också dusch bakom frostade vikdörrar, wc, handfat och väggskåp med spegel. Väggarna går i vitt och golvet i mörkgrått med komfortvärme.

Välkommen på visning!


FÖRENING
Entréhuset blev färdigställt 2010. Brf Entréhuset har 111 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt i föreningen och 5 st lokaler för uthyrning i gatuplanet, varav en förskola.

HISTORIA:
Årstadalshamnen är ett kaj- och hamnområde i Årstadal i södra Stockholm. Området ligger i södra delen av Årstaviken, mellan Liljeholmsbron och Årstabron.

Till Årstadalshamnen hade många industrier tillgång och det fanns en egen järnvägsanslutning. Vin & Sprit etablerades här 1959, och i berget finns 5 bergrum som är 150 meter långa och upp till 20 meter höga, med cisterner för förvaring av vin och sprit. Fram till 1991 användes Årstadalshamnens kaj för vintransporter med vintankfartygen M/S Vinia, M/S Vinlandia och M/S Vindemia. Efter år 2000 började områdets industrier flytta från Årstadalshamnen för att göra plats för bostadsproduktion inom projektet Liljeholmskajen

OMRÅDET:
Attraktivt läge vid populära Liljeholmskajen med omedelbar närhet till Mälaren. Här är lika nära till storstadspulsen som lugnet och naturen. Här finner ni det mesta ni kan tänkas önska er som bl.a. restauranger, matbutiker, kiosk, frisör, skönhetssalong, caféer, konditori, kemtvätt och skrädderi m.m.

Från Liljeholmskajen har ni det mesta inom promenad och cykelavstånd och på bara några minuter till fots når ni Liljeholmens centrum och dess galleria Liljeholmstorget. Där finner du ett shoppingcenter med ca 90 butiker, bl.a. populära klädkedjor, systembolag, välsorterade livsmedelsbutiker samt trevliga caféer och restauranger.

Mycket nära till Årstaskogen som är ett otroligt vackert och stort skogsområde intill Årstaviken med fantastiska trivsamma promenadstigar och krävande löparslingor om du så önskar. Inte minst härliga utsiktsplatser längs med vattnet med hela Söder framför dig. För den som tycker om härliga båtturer finns möjlighet att skaffa båtplats i närliggande båtklubbar.

Närhet till mysiga Gröndal och sjön Trekanten med fina motionsspår, perfekt för en joggingtur eller en promenad. I Trekanten kan man fiska gädda, abborre och regnbåge och för bad-, båt och skridskoentusiaster blir boendet här ett enda stort äventyr.

SERVICE/KOMMUNIKATIONER:
Utmärkta kommunikationer i området. Bara något kvarter bort ligger Tvärbanan som knyter ihop det västra och södra tunnelbanenätet via Liljeholmen mot Alvik och Solna station samt via Årstaberg och Gullmarsplan mot Sickla Udde. Även bussarna 145 (Liljeholmen-Älvsjö) och 160 (Liljeholmen-Gullmarsplan) trafikerar Sjövikstorget och på endast någon minut med tvärbanan/buss tar du dig till Liljeholmens C där Tunnelbanan och flertalet busslinjer ansluter. Med tunnelbanans röda linje tar du dig till T-centralen på endast 10 minuter.

En station bort med tvärbanan ligger Årstaberg där även pendeltågets alla linjer mot Märsta, Bålsta, Kungsängen, Södertälje och Västerhaninge finns. Vill du se tidtabeller, gå in på SL:s hemsida www.sl.se.

Med bil tar du dig lätt ut på E4/E20 norr- och södergående. Behändigt cykel-/gångavstånd till Södermalm.

SKOLOR/DAGHEM:
Mycket barnvänligt område och här finns allt från lekplatser till skolor. Både förskolor, grundskolor och gymnasium finns i representerat i området. Förskolor finns det flertalet av inom Liljeholmskajen.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2010
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan, inga större planerade renoveringar i dagsläget. Se föreningens hemsida och årsredovisning för mer info.

Balkong/uteplats

Balkong som vetter mot föreningens gård.

Övriga utrymmen

Det finns ett källarförråd.
I föreningen finns cykel- och barnvagnsrum samt källsortering och återvinningsrum. Stor och välutrustad tvättstuga. Som medlem i föreningen har du även tillgång till ett hobbyrum.

Bilplats

I källarvåningarna finns en garageanläggning som nyttjas gemensamt med intilliggande bostadsrättsföreningar, Brf Sjövikstorget, Brf Sjöviksbryggan, Brf Sjövikshamnen, Brf Sjövikskajen och AMF fastigheter. Brf Entréhuset har i nuläget 26 st fasta platser och 62 st dubbelutnyttjade platser att hyra ut till sina medlemmar.

Dubbelutnyttjad garageplats: 1 000 kr/mån

Fast garageplats: 1 400 kr/mån

Det finns även några mc-platser som kan hyras för 500 kr/mån.

TV och bredband

Bredband
Bostadsrättsföreningen har tecknat avtal med Telia om gruppanslutning till Internet 100/10 Mbit/s (50-100 Mbit/s ned och 8-10 Mbit/s upp), Digital-TV (paket "Lagom") och Bredbandstelefoni (minutavgift och eventuella tillvalstjänster faktureras det enskilda hushållet), så kallat Triple-play. Obligatorisk avgift för detta tillkommer månadsavgiften.

Driftskostnad

Försäkring
150 kr
Vatten/avlopp
200 kr
Hushållsel
300 kr
Summa
650 kr/mån

Varmvatten debiteras separat.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2012-09-12
Prestanda
87 kWh/m² år
Energiklass
C

Föreningen

Namn
Brf Entréhuset
Org.nr
769618-7181
Andel i föreningen
0.955%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 183 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningens hemsida
5 395 000 kr pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
3 rok
Boarea:
87 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
4 502 kr/mån. Inkl. värme och kallvatten. Bredband, Digital-TV och Bredbandstelefoni (Telia Triple Play) tillkommer med 225 kr/mån. Varmvatten efter förbrukning.
Våningsplan:
7, hiss finns.
Lägenhetsnr:
5093
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Johan Lindblom
0725-36 37 16
Mikaela Bogestedt
070-396 73 00

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.