08-644 90 44

Södermalm-Katarina

Visa alla bilder

Åsögatan 103, 8/8 tr

En femrummare som får dig på fall! Totalrenoverad och välplanerad familjefemma högst upp i huset med en härlig balkong med milsvid utsikt över Söder.

Kort fakta

Antal rum:
5 rum och kök
Boarea:
103 kvm
Avgift:
5 269 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

7 550 000 kr Pris/Bud

Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
Åsögatan 103, 8/8 tr-22
Åsögatan 103, 8/8 tr - Frukost?
Frukost?
Åsögatan 103, 8/8 tr - Solstolar och viloplats runt husknuten
Solstolar och viloplats runt husknuten
Åsögatan 103, 8/8 tr - Rosenlundsparken även kallad Skånegläntan
Rosenlundsparken även kallad Skånegläntan
Åsögatan 103, 8/8 tr - Skrapans entré
Skrapans entré
Åsögatan 103, 8/8 tr - Götgatan
Götgatan
Åsögatan 103, 8/8 tr - Götgatan söderut
Götgatan söderut
Åsögatan 103, 8/8 tr - Medborgarplatsen
Medborgarplatsen
Åsögatan 103, 8/8 tr - Medborgarplatsen
Medborgarplatsen
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Beskrivning
Hall
En hall som gör ett gott första intryck och är bostadens naturliga mittendelare. Härifrån tar du dig vidare till respektive rum. På golvet har vid entrén lagts en mörkare klinkers och sen en enhetlig parkett som ger karaktär och är genomgående i hela bostaden. Hallen har tre större fristående snygga vita garderober bakom delvis speglade skjutdörrar som erbjuder otroligt bra förvaring för både avhängning av ytterkläder men också undanhängning för årstidernas olika kläder. Lägenheten har en säkerhetsdörr installerad.

Rum 1
Rummet ligger direkt till vänster om hallen och i fil med kök samt ytterligare ett sovrum. Här bjuds man på snedtak med ett fint takfönster som vetter ut mot Åsögatan och gör rummet ljust. Rummet passar utmärkt både som barn-/tonårsrum som arbetsrum. Här är väggarna vita och golvet belagt med parkett. Då bostaden ligger högst upp i fastigheten når knappt stadens brus in - här kan du sova lugnt mitt i storstadspulsen.

Rum 2
Hemmets största rum ligger även det vägg i vägg med vardagsrummet och är ett rymligt rum med plats för dubbelsäng. Rummet har ljusa väggar och ett fönster samt fönsterdörr att öppna upp mot balkongen. Här får du en mäktig utsikt med fri vy över Söders torn, Katolska Domkyrkan och Södermalms stadsliv och lummiga Södergårdar. NOLL insyn, MAX utsikt! Den här balkongen ger med lätthet utrymme för både utemöbler och växter. Ett eget litet extra rum att avnjuta frisk luft när solen tittar förbi.

Kök
Köket är både sprillans nytt och hemtrevligt. Köksinredningen går i ljusa toner där luckorna har vita högblanka släta fronter med kromade beslag. Stänkskydd i form av glasmosaik i dov pistage nyans ovanför svart bänkskiva i sten och rostfri diskho. Det finns gynnsam och funktionell förvaring för både köksutrustning och allt annat man kan tänkas vilja ha i sitt kök samt överlägset fria ytor där man kan stå och hacka, tillreda och umgås medan grytan kokar. Till den maskinella utrustningen hör mikrovågsugn, diskmaskin, spishäll kombinerad med ugn, fläkt samt två enheter; en hel kyl och en hel frys bakom rostfria fronter.

Golvet är belagt med mörka klinkers som i hallen. Rummets väggar är ljusa och här får du verkligen uppleva ett härligt ljusinsläpp från takfönstret och ett sällskapsrum där det finns sittplatser för upp till sex personer.

Vardagsrummet
Vardagsrummet imponerar med sina tre fönster som bjuder på fri milsvid utsikt över Södermalms taknockar. Ett lättmöblerat umgängesrum med sina släta väggar i vit ton och enhetligt parkettgolv som ger en fin inramning av rummet. Här finns gott om plats för soffgrupp, tv och tv-möbel samt en läshörna.

Rum 3
Vägg i vägg med vardagsrummet når man ett mindre rum som också det har vita väggar och där golvet är belagt med parkett. Här finns plats för säng och andra möbler såsom nattduksbord, skrivbord och bokhylla. Rummet skulle passa perfekt även som ett arbetsrum.

Rum 4
Det sista rummet i hallens slut har även det ett snedtak och fint takfönster som vetter ut Åsögatan och gör rummet ljust. Rummet passar utmärkt både som barn- och vuxenrum. Här finns gott om utrymme för både 160-säng och lek. Väggarna är vita och golvet belagt med parkett. Även i detta rum når stadens brus knappt in - även här kan du sova lugnt mitt i storstadspulsen utanför fönstret.

Gästtoalett
Gästtoaletten ligger med ingång från hallen. Väggarna är klädda med vita större kakelplattor och med en smakfull gråsvart bård med mönster ovanför handfatet. På golvet ligger mörkgrå klinker. Toaletten är utrustad med wc, handfat med kommod och badrumsskåp med speglad front. I ena hörnet finner man ett praktisk vägghängt högskåp för ytterligare förvaring av dina hygienartiklar.

Badrum
Badrummet är nyrenoverat och där känslan är stilren och fräsch. Materialvalen är helkaklade väggar i samma större vita kakel med vit fog. På golvet ligger klinker. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod som har två utdragslådor för förvaring bakom släta vita fronter, badrumsskåp ovanför handfatet som även det bjuder på förvaring bakom spegel. Allt i samma moderna stil. Det finns plats för tvättmaskin, och är förberett med el och vatten.

Älskar du att duscha eller bada? Här får man välja, för det finns plats för båda alternativen. Välj ett. Idag står en tilltagen duschhörna med vägghängd tak- och handdusch samt vikbar duschvägg i tonat glas som gör varje duschtillfälle till en fröjd. Reglera med dimmerfunktion stämningen på badrummets infällda spottar och tänd ett doftljus och slappna av en stund från allt. Ett stort plus i badrummet är dess storlek.Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1981-1983
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Nattugglan 18

Föreningen äger fastigheten Nattugglan 18. Föreningen består av 66 lägenheter med bostadsrätt. Byggnaden är uppförd 1981-1983 och föreningen bildades 1983. Fastighetens adress är Åsögatan 101-109. Fastigheten är upplåten med tomträtt genom tomträttsavtal med Stockholms kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.om. 2022-06-30 med en årlig avgäld på 800.300 kr.

Byggnadens totalarea är enligt taxeringsbeskedet 3.494 m² varav 5.518 m² utgör bostadsarea och 1.469 m² utgör lokalarea.

Föreningen är äkta. Föreningen tillåter inte ”barn/ förälderägande” utan samtliga ägare ska vara bosatta i lägenheten. Juridisk person godkänns ej.

Långfristiga skulderna uppgick enligt årsredovisning 2018 till cirka 20.500.000 kr, vilket ger ett nyckeltal på skuld på 3.010 kr/m².

Föreningen har ca 2.430 000 kr i kassan enligt årsredovisning 2018. Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Föreningen har 49 garageplatser som kostar 600 kr/mån för normal plats och 800 kr/mån för plats med laddstolpe plus elförbrukning.

Ekonomisk förvaltare är Riksbyggen.

Föreningens hemsida: http://nattugglan18.se/

Renoveringar

Föreningen följer underhållsplan.
Utförda renoveringar:
2016 Hiss, ventilation och värme
2017 Renovering av värmesystem och tätning av balkongplatta

Kommande renoveringar:
Fönster mot Åsögatan

Balkong/uteplats

Högst upp i bästa läge finns bostadens balkong, utan direktinsyn med utsikt över Södermalms takåsar. Här kan du njuta av en kaffe i solen eller varför inte ett glas vin i solnedgången?

Övriga utrymmen

Gemensamhetsutrymmen är tvättstuga, gym, bastu, föreningslokal, cykelrum och pingisrum.

Föreningen anordnar vår- och höstprojektdagar, höstfest och adventsglögg som brukar vara uppskattade. Medlemmar i föreningen har också anordnat pubkvällar.

Till lägenheten tillhör nyttjanderätten av ett källarförråd.

Bilplats

Det finns 49 garageplatser, varav 8 st elplatser. En garageplats kostar 600 kr/mån för normal plats och 800 kr/mån för plats med laddstolpe plus elförbrukning.

TV och bredband

TV
Kabel-TV via Com Hem (analog).
Bredband
Bredband via Ownit.

Driftskostnad

Försäkring
220 kr
Hushållsel
530 kr
Summa
750 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2009-10-21
Prestanda
93 kWh/m² år

Föreningen

Namn
Riksbyggen Brf Nattugglan 18
Org.nr
702002-7038
Andel i föreningen
1.8348%
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr (betalas av Säljare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningens hemsida
Övrigt om bostaden
7 550 000 kr Pris/Bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
5 rok
Boarea:
103 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
5 269 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV Comhem analog och Ownit bredband.
Våningsplan:
8 av 8, hiss finns.
Lägenhetsnr:
25
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
070-147 17 22

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.