08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder

Maria Prästgårdsgata 13, 2 tr

Detta generösa hem från början av förra seklet stoltserar med generös takhöjd, höga fönster, stuckatur, takrosetter, golvsocklar och brukbar kakelugn.

Kort fakta

Antal rum:
2.5 rum och kök
Boarea:
75 kvm
Avgift:
2 437 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Sön 17 november kl 14:00 - 14:45 Lägg till i kalendern Inga förhandsvisningar kommer att hållas.
Mån 18 november kl 17:30 - 18:00 Lägg till i kalendern

5 750 000 kr pris/bud

Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
Maria Prästgårdsgata 13, 2 tr - Planlösning
Planlösning
Maria Prästgårdsgata 13, 2 tr - Mariatorget
Mariatorget
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen till en generös 2,5:a om hela 75 m² i ett av Maria Prästgårdsgatas vackraste byggnader. Entrén i sig är något alldeles extra - detaljrik och vackert utsmyckad och med maffiga dörröverstycken ovan entrédörrarna är trapphuset synnerligen praktfullt. Det måste vara en härlig känsla att mötas av detta varje dag när man kommer hem. Innanför de dubbla pardörrarna blir man heller inte besviken. Här finns allt man önskar av en våning från början av förra seklet. Det är högt till tak, stora rum med ståtliga fönster, speglar på dörrar och i fönsternischer och golv med patina och historia. Att det i vardagsrummet finns en kakelugn gör inte saken sämre.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall:
Rymlig entré med möjlighet till möblering, här är luftigt med ljus från fönster i kök och sovrum. Vidare rakt fram genom passage finns en rymlig inre hall där det idag finns ett mindre sovloft (enkelsäng). Den inre hallen kan tänkas ha flera användningsmöjligheter, såsom idag, eller arbetshörna, läshörna, förvaring etc allt efter egen fantasi. Hallen har ett ljust trägolv som följer med till kök och sovrum.

Kök:
Kök med äldre skåpinredning i vitt och maximerad förvaring upp mot tak. Maskinellt består utrustningen av induktionshäll och ugn, fläkt samt kombinerad kyl/frys. Från det höga fönstret har man fin utsikt över föreningens innergård och den lilla fontänen. Matplats för 4 personer.

Sovrum:
Ett hav av yta - vilket sovrum. Stort nog att rymma en hel familj om man så vill. T.o.m den största dubbelsängen lämnar gott om yta till övrigt möblemang och det flera garderober med förvaring ända upp mot tak. Två höga fönster vetter mot Maria Prästgårdsgata och släpper in generöst med ljus till rummet. Speglade fönsternischer, höga golvsocklar och takrosett.

Vardagsrum:
Gott om plats för vardagsrumsmöblemang samt matsalsbord och två speglade höga fönster mot Maria Prästgårdsgata, med glimt av Swedenborgsgatan. Rummet är rikt smyckat med höga golvsocklar, stuckatur och takrosett. I ena hörnet pryder kakelugnen sin plats och bidrar med charm och mysfaktor. Golvet är belagt med fiskbensparkett.

Badrum:
Badrum med vitt kakel på vägg och grått klinkergolv. Utrustningen består av wc, tvättställ, badrumsskåp, handdukstork samt en rymlig duschplats.

Våningen är välskött och har mycket av sekelskiftets karaktärsdrag bevarade. Visst uppfräschningsbehov föreligger generellt. Enligt föreningen fick kakelugnen inga anmärkningar vid brandskyddskontroll/sotning som ägde rum i februari 2019 och går att elda i.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1914
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Brf Fatbursbrunnen 1 är en äkta förening bestående av 53 bostadsrätter samt två lokaler för uthyrning. Föreningen bildades 1983 och består av två fastigheter, den äldre vetter mot Högbergsgatan, den yngre mot Maria Prästgårdsgata. Inga beslutade avgiftsförändringar.

Läget är centralt på Söder i kvarter som är omtyckta av många. Hit kommer man gärna för att strosa i butiker eller koppla av på något av de många restaurangerna och caféerna som kantar gatorna. Sommartid är delar av Swedenborgsgatan bilfri och utelivet frodas lite extra när uteserveringarna intar gatan. Kommunikationerna är utmärkta, med närhet att fritt välja mellan tunnelbana, pendeltåg eller buss som samtliga färdalternativ finns nära att tillgå.

Renoveringar

Stambyte i vertikala stammar och i lägenheterna skedde 1978/1982. 2013 byttes en mängd avloppsrör i källaren. Stambyte i horisontella avlopps- och vattenstammar i källaren skedde 2018. Föreningen har under 2018 installerat ny undercentral för fjärrvärme samt bytt samtliga värmestammar och ventiler i källaren i samband med detta. Föreningen har också på senare tid installerat nya brandsäkerhetsklassade dörrar. För mer information om renoveringar se årsredovisningen.

Planerade renoveringar:
Föreningen arbetar med framtagande av ny underhållsplan. Planerade renoveringar är taket, när och vilken omfattning är ej klart. Byte av radiatorer samt vissa fasadarbeten.

Övriga utrymmen

I föreningen finns tvättstuga, cykelförråd, samlingslokal och ett gårdshus som medlemmarna kan disponera. Fin innergård med utemöbler, planteringar, cykelställ och en liten fontän.

TV och bredband

TV
Analogt kabel-tv genom Com Hem. Ingår i avgiften.
Bredband
Bredband genom Com Hem.

Driftskostnad

Försäkring
250 kr
Hushållsel
300 kr
Summa
550 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-03-19
Prestanda
122 kWh/m² år
Energiklass
E

Föreningen

Namn
Brf Fatbursbrunnen 1
Andel i föreningen
1.6305%
Andel av årsavgift
1.62401%
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
5 750 000 kr pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
2.5 rok
Boarea:
75 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
2 437 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och analog kabel-tv via Com Hem.
Våningsplan:
2, hiss finns.
Lägenhetsnr:
124
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen på visning

Sön 17 november kl 14:00 - 14:45 Lägg till i kalender Inga förhandsvisningar kommer att hållas.
Mån 18 november kl 17:30 - 18:00 Lägg till i kalender
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
070-718 95 92

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.