08-644 90 44

Södermalm-Maria

Visa alla bilder

Krukmakargatan 6, 2 tr

Vid Mariatorgets mittpunkt ligger denna hemtrevliga och omfamnande familjelägenhet om tre rum och kök med balkong ut mot vacker parkliknande oas!

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
81 kvm
Avgift:
3 503 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Sön 14 mars kl 12:15 – 13:15 Lägg till i kalendern ANMÄLAN KRÄVS! (genom att klicka på knappen "Boka visning" på vår hemsida) med hänsyn till Covid-19.
Boka visning
Mån 15 mars kl 17:30 – 18:15 Lägg till i kalendern ANMÄLAN KRÄVS! (genom att klicka på knappen "Boka visning" på vår hemsida) med hänsyn till Covid-19.
Boka visning

6 250 000 kr Pris/bud

Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Krukmakargatan 6, 2 tr - Planlösning
Planlösning
Krukmakargatan 6, 2 tr - Här står en replika av Swedenborgs lusthus (originalet står på Skansen)
Här står en replika av Swedenborgs lusthus (originalet står på Skansen)
Krukmakargatan 6, 2 tr - Bostadsrättsföreningen Ockupanten ingår i en Samfällighet, Samfälligheten Mullvaden.
Bostadsrättsföreningen Ockupanten ingår i en Samfällighet, Samfälligheten Mullvaden.
Krukmakargatan 6, 2 tr - Välkommen till en parkliknande grön oas och himmelsk innergård.
Välkommen till en parkliknande grön oas och himmelsk innergård.
Krukmakargatan 6, 2 tr - Hornsgatan
Hornsgatan
Krukmakargatan 6, 2 tr - Mariatorget - ett kvarter bort
Mariatorget - ett kvarter bort
Krukmakargatan 6, 2 tr - Bysistorget
Bysistorget "lilla Kungsträdgården" - ett kvarter bort
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

På Krukmakargatan 6 vid Mariatorgets mittpunkt ligger denna hemtrevliga lägenhet om tre rum och kök. Det är ett levande och omfamnande hem med både stora sociala ytor och rum för en hel familj som inte behöver göra avkall på möjligheten att avskärma sig. Här finns ett stort och härligt kök med plats för stort umgänge, ett rymligt och trivsamt vardagsrum och två sovrum där ett av sovrummen har utgång till lägenhetens balkong. Planlösningen ger fönster i två väderstreck och utsikt mot föreningens vackra parkliknande gård och grönska. På denna plats på jorden är det lätt att hitta lugnet i vardagen, och samtidigt har du Södermalms puls endast ett stenkast bort.

Hall
Lägenhetens hall välkomnar dig genom en säkerhetsdörr med känslan av att vara rymlig. Hallen är generöst möblerbar och du får en snabb och lätt översikt över den genomgående planlösningen. Tre garderober bakom vita högblanka fronter ger gott med förvaring för ytterligare avhängning alternativt undanläggning för de olika årstiderna.

Köket
Det här är ett kök som skänker äkta matlagningsglädje! Välkommen in i ett hemtrevligt sällskapskök med fria ytor där man kan stå och hacka, tillreda och umgås medan grytan kokar. Socialt kök som är en dröm både för kocken och gästerna.

Under- och överskåpen skåpen har ljusa luckor med speglar och takhöjden har utnyttjas ända upp till taket. Gott om förvaringsmöjligheter. Bänkskiva i rostfritt och stänkskydd i form av kakelplattor i vitt är inte bara smakfullt utan även praktiskt. I vitvaruparken finns spis, diskmaskin och kylskåp samt frys.

Intill matlagningsdelen finns en utomordentlig plats för ett större matbord för många gäster framför fönstret där nuvarande ägare placerat en kökssoffa. Här hittar du den naturliga matsalsplatsen där du kommer sitta och tjöta in på småtimmarna med dina vänner.

Vardagsrummet
Ett härligt lättmöblerat umgängesrum med sina släta väggar i en mjuk vit färg, enhetligt parkettgolv som sträcker sig genomgående i lägenheten och som ger en inramning av rummet. Vardagsrummet utgör bostadens nav och är en härlig social och trivsam yta. Rummets raka vägg som samsas med köket leder dig mot inte ett, inte två, inte tre, inte fyra utan fem fönster längst med väggen som inte bara släpper in rikligt med ljus, den skänker också charm åt lägenhetens övriga raka väggar. Här finns gott om plats för soffgrupp, tv och tv-möbel samt en läshörna.

Sovrum 1
Här ryms med lätthet en fullstor dubbelsäng 180 cm och om man vill ha sängbord på vardera sidan så ryms även det utan svårigheter. Det finns även plats för ytterligare möbler såsom skrivbord eller byrå om behovet finns. Bakom fyra platsbyggda garderober finner du utomordentligt bra förvaring. Rummet vetter mot den tysta innergården och för den som är känslig för stadens brus, inga problem - här stannar det utanför.

Sovrum 2
Vägg i vägg med sovrum 1, når man det andra sovrummet. Här har du gott om plats för både säng och andra möbler. Idag står även två platsbyggda garderober som ger ytterligare god förvaring. Rummet används idag som ett barnrum.

Badrummet
Det helkaklade badrummet ger ett modern intryck och är klädda med 15x15 kakelplattor i vitt och golvet pryds av svart-grått klinkers. Badrummet är utrustat med handfat, vägghängd spegelskåp, wc samt ett toalettskåp för förvaring. Ett stort plus i badrummet är storleken som har plats för både tvättmaskin och torktumlare som står bredvid varandra och med vägghängda hyllplan ovanför.

Älskar du att bada? Med en badbomb och tänt doftljus skapar du stämningen i badrummet och slappnar av en stund från allt. Vardagslyx!

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1981
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Bostadsrättsföreningen Ockupanten
Föreningen består av 63 lägenheter varav 59 med bostadsrätt och 4 lägenheter med hyresrätt samt 4 lokaler med hyresrätt.
Huset byggdes år 1981. Bostadsrättsföreningen Ockupanten omfattar fastigheten Mullvaden Första 27 med adress Krukmakargatan 6-12 på Södermalm i Stockholm.

Bostadsrättsföreningen Ockupanten ingår i en Samfällighet, Samfälligheten Mullvaden tillsammans med sju andra bostadsrättsföreningar, Krukmakargatan 2-12 Timmermansgatan 18 och Hornsgatan 39-45. Tillsammans äger samfälligheten den välskötta parkliknande innergården med välklippta träd, lummigt buskage, sköna gröna gräsmattor, rosenrabatter och Emanuel Swedenborgs lusthus från 1700-talet (originalet står på Skansen).

Föreningen har avtal med Telia vad gäller TV, IP-telefoni och bredband som ingår i avgiften och det finns även ett garage i huset med 30 parkeringsplatser som f.n. kostar 1 000 kr i månaden.

Föreningen är äkta samt äger sin mark. Därav påverkas inte föreningen ekonomiskt av tomträttsavgäld. Juridisk person godkänns ej.

Långfristiga skulderna uppgick enligt årsredovisning 2019 till cirka 17 500 500 kr, vilket ger ett nyckeltal på 3 839 kr/m².
Föreningen har en god ekonomi. Under året har amortering skett av lån med 6.25 Mkr.
Avgifterna har legat på samma nivå sedan 2015. Detta tack vare försäljningar av två hyreslägenheter.

Hyresrätterna som man kan kalla en dold tillgång tillfaller föreningen vid försäljning. Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Ekonomisk förvaltare är Nordstaden Stockholm AB.

Titta gärna in på föreningens hemsida: www.ockupanten.se

Renoveringar

Utförda renoveringar:
2015 fastighetens undercentral genomgått en total upprustning
2016 alla fönster mot gatan åtgärdas
2018 Stamspolning. Stamspolning vart tredje år.
2018 Byte av ventilationsaggregat i fastigheten. Ventilationbyte mestadels klart. Resten troligen 2020.

För bostadsrättsföreningen finns en underhållsplan som uppdateras varje år. Under 2015 har fastighetens undercentral genomgått en total upprustning. Fönster mot söder (gata) åtgärdades 2017 och etapp 1 (samtliga lägenheter) avseende ventilationen byttes ut 2018. I underhållsplanen planeras att år 2020 genomföra etapp 2 d.v.s. resterande del av ventilationen.
Yttertaket kommer att undersökas och erforderliga åtgärder planeras att
genomföras under år 2022. Samtliga kvarvarande fönster mot gård planeras målas och renoveras år 2023. Fastighetens fasad planeras att renoveras 2028. Fastighetens avloppsstammar spolas vart tredje år. Stambyte beräknas ligga 10-15 år framåt i tiden.

Övriga utrymmen

Det finns en trevlig och grönskande innergård med tillhörande utemöbler samt en samlingslokal i kopian av Swedenborgs lusthus (originalet står på Skansen).
Här finns också en mindre lekplats och en gräsmatta för bollspel som är mycket uppskattad av barnen i kvarteret.

Lägenheten har också tillgång till gemensam tvättstuga på gården med stor maskinpark. Där finns också ett återvinningsrum. Cyklar kan parkeras på gården eller i ett låst cykelrum på gårdssidan till höger om port nr 8 och ett i nr 12 i portiken mot gården.
Föreningen har en gästlägenhet i port 6 som kan hyras för upp till 5 dagar i sträck. Kostnaden är 300kr/dygn.

Till lägenheten tillhör ett källarförråd som är ca 8m².

Bilplats

Garage finns i huset med 30 parkeringsplatser som medlemmar får ställa sig i kö till och som f.n. kostar 1 000 kr i månaden.

TV och bredband

TV
Föreningen har ett avtal med Telia vad gäller TV, IP-telefoni.
Tv: Kanalpaket ”Lagom” (Ytterligare kanaler kan beställas individuellt och betalas då av den enskilde). IP-telefoni (samtalsavgifter tillkommer för den enskilde).
Bredband
Föreningen har ett avtal med Telia vad gäller bredband, minst 50MB/ sek högst 100 MB/ sek som ingår i avgiften.

Driftskostnad

Försäkring
400 kr
Hushållsel
375 kr
Summa
775 kr/mån

Driftkostnaderna är ett estimat.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2018-06-13
Prestanda
148 kWh/m² år
Energiklass
F

Föreningen

Namn
Brf Ockupanten
Org.nr
769604-5082
Andel i föreningen
1.69%
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1 190 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningens hemsida
Övrigt om bostaden
6 250 000 kr Pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
3 rok
Boarea:
81 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
3 503 kr/mån. I avgiften ingår värme och varmvatten. Föreningen har även ett avtal med Telia vad gäller TV, IP-telefoni och bredband. TV-kanalpaket ”Lagom”, IP-telefoni (ej samtalskostnader) och bredband ingår i avgiften.
Våningsplan:
2, hiss finns.
Lägenhetsnr:
3058
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen på visning

Sön 14 mars kl 12:15 - 13:15 Lägg till i kalender ANMÄLAN KRÄVS! (genom att klicka på knappen "Boka visning" på vår hemsida) med hänsyn till Covid-19.
Boka visning
Mån 15 mars kl 17:30 - 18:15 Lägg till i kalender ANMÄLAN KRÄVS! (genom att klicka på knappen "Boka visning" på vår hemsida) med hänsyn till Covid-19.
Boka visning
Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
070-147 17 22
Kristoffer Vestin
070-1472356

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.