08-644 90 44

Hammarby Sjöstad

Visa alla bilder
Snart
till salu

Pollargatan 24, 2tr

Fantastisk lägenhet, frontline vid vattnet, så sjönära du kan komma. Mycket stabil och välskött bostadsrättsförening.

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
55 kvm
Avgift:
3 587 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Mikaela Bogestedt
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Brf Båtklubben
Soldäcket
Hamntorget
Hamntorget
Henriksdalshamnen by night
Planlösning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Unikt tillfälle att förvärva denna fantastiska lägenhet, frontline vid vattnet, så sjönära du kan komma! Insynsskyddad, ljus och trivsam lägenhet med balkong i västerläge och bedårande sjökontakt! På balkongerna kan man i lugn och ro njuta av solen och sommaren samt se båtarna glida förbi. Från lägenheten har man underbar utsikt över Hammarby Sjö med Södermalms skyline i bakgrunden. Här kan man titta ut över kända landmärken som Globen, Fåfängan och vackra Sofia kyrka. Lägenhetens generösa fönsterytor i kombination med modern färgsättning skapar en ljus och luftig atmosfär. Ett hem med öppna sociala ytor, stilrena materialval, välplanerat sovrum, goda förvaringsmöjligheter i klädkammare samt stilrent badrum. Ett boende med omsorgsfullt vald och påkostad inredning och utrustning. Stabil förening med välskött ekonomi och låg månadsavgift.

Till lägenheten tillhör källarförråd.

Läs gärna mer på föreningens hemsida www.brfbåtklubben.se

Lägenheten är belägen i en tyst zoon. Se gärna Stockholms bullerkarta på deras hemsida. https://tyrens.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=a2efee68c2c5459aa1c8e9fcca68b957

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Byggnadsår:
2011
Fönster:
3-glasfönster
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden:
Allmänt om föreningen:
Brf Båtklubben är en äkta förening som består av 56 st bostadsrätter. Föreningens fastighet från 2011 är ritat av White arkitekter och är fyra till sex våningar högt med två trapphus belägna på adresserna Pollargatan 22-24 med en total bostadsyta om 4 446 kvm. Välskött förening med stabil ekonomi och låg belåningsgrad.

Föreningen har även ett garage med 28 parkeringsplatser.

Ekonomi:
Föreningens ekonomi är god med mycket låg belåningsgrad och de uppvisar positivt resultat. Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Kommunikationer:
Kommunikationerna är utmärkta och dina vänner når dig lätt med cykel, båt, tåg eller buss. Inom 500m gångavstånd ligger Henriksdals station med flertalet busslinjer som tar dig både in till stan och ut mot skärgården. Hållplats Henriksdal trafikeras av Saltsjöbanan och av samtliga bussar på sträckan Slussen och Nacka/Värmdö. Tvärbanan trafikerar Alvik- Hammarby Sjöstad via Liljeholmen och Gullmarsplan (där du ansluter till tunnelbanenätet). Vid station Årstaberg når du även pendeltågen. Båttrafiken med m/s Lotten är gratis och går mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm med 10 till 15 minuters intervall mellan 06.00 och 24.00. Dessutom trafikerar M/S Emelie Hammarby Sjöstad - Nybroviken med ett stopp på Djurgården och Gröna Lund. På Södermalm får du även kontakt med flera busslinjer som tar dig vidare. Charmiga Södermalm ligger bara ett par minuters gångväg bort längs kajen. Södermalm erbjuder ett rikt utbud av affärer, butiker, fik, restauranger och uteliv.

Båtplatser:
I området finns det möjlighet att hyra båtplats. En rekommendation är att ställa sig i kö redan nu då platserna är eftertraktade. I dagsläget är väntetiden cirka 1-2 år för en båtplats hos Hammarbyledens Motorbåtklubb (http://www.hammarbyledensmbk.se). Även Idrottsförvaltningen i Stockholm har ett flertal båtplatser belägna utmed Regattakajen. För dessa platser är väntetiden betydligt längre (https://booking.stockholm.se/interboat).

Allmänt om området
Henriksdalshamnen är en av de sista sjönära utbyggnadsetapperna av Hammarby Sjöstad. I området har flertalet nya kajer och bryggor anlagts som ett sammanhängande gång- och vistelsestråk längs vattnet från Lugnet genom hela Henriksdalshamnen och vidare till Danvikstull. Centralt i området ligger hamntorget som med båtplatser och kaféer blivit en naturlig mötesplats för boende och besökare i området och det är även härifrån färjan till Södermalm avgår. Kvarteret är en mix av skärgård och stad. Med ett boende mitt i staden, och samtidigt skärgårdsnära, har du alla möjligheter att njuta här och nu i vardagen. Promenera ner till Soldäcket för en picknick eller slå dig ner vid en av restaurangernas uteserveringar.

I Hammarby Sjöstads marina miljö har du nära till både natur och storstadens alla bekvämligheter och möjligheter. I området finns mängder av restauranger och caféer vilket bidrar till områdets charmiga atmosfär. Här finns givetvis även butiker, bank, apotek, dagis, kyrka, bibliotek och allt annat som du kan önska dig. Området kombinerar verkligen det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur med vatten inpå knuten.

Länk till nya tunnelbanan https://nyatunnelbanan.se/sv/nacka/
Övriga byggnader:
Till bostaden finns källarförråd
Renoveringar:
Solceller är installerade 2021.

Inga kommande renoveringar

Uteplats/balkong

Balkong i västerläge med frontläge mot Danvikskanalen

Bilplats

I föreningen finns 28 garageplatser. Platserna går att hyra för 1500 kr/mån. Till platserna är det separat kö.

TV- och Bredband

Bredband
Open Universe, man tecknar själv sitt avtal.

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Försäkring
150 kr
Summa
450 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2013-09-10)
Prestanda:
71 kWh/m2 år

Föreningen

Namn
Brf Båtklubben
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769618-5151
Andel i föreningen
1.37094%
Andel av årsavgiften
1.37094%
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
56 st
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1000 kr (betalas av Köpare)
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 111033
Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
55 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
3 587 kr/mån. Inkl värme och vatten
Våningsplan:
2 Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Mikaela Bogestedt
070-396 73 00

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.