08-644 90 44

Södermalm-Katarina

Visa alla bilder

Ringvägen 62

Årets måste! Radhuskänsla mitt på Söder. Unik familjefemma i etage med stora sociala ytor med underbar planlösning och stor balkong i sydvästläge.

Kort fakta

Antal rum:
5 rum och kök
Boarea:
137 kvm
Avgift:
7 613 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

9 100 000 kr Pris/Bud

Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
Ringvägen 62 - Planlösning nedre plan
Planlösning nedre plan
Ringvägen 62 - Planlösning övre plan
Planlösning övre plan
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

I ett välbevarat 1950-tals hus i idyllens grönska nära Årstaviken ligger denna 137 kvadratmeter stora etagelägenhet som har en balkong som skryter med sina generösa kvadrat i soligt sydvästläge. Ta en promenad på tio minuter ner till vattnet för ett kvällsdopp eller ta er till den närliggande fotbollsplanen med konstgräs och spela lite boll en lördags förmiddag. Område bjuder på parker och gräsmatta dom på sommaren bjuder in till pick-nick i det gröna.

Perfekt familjefemma. Det är en mysig och inbjudande lägenhet med sociala ytor på entréplan med ett modernt renoverat kök, social planlösning där kök och vardagsrum ligger öppet mot varandra och sättet att möblera kan varieras till exempel efter hur många gäster du får till middag. 5, 10 eller 20 i sällskap?

Allt är möjligt i denna fantastiskt välplanerade bostad. Lägenheten är stor och läget alldeles perfekt. Två sovrum för tonåringarna och en hall med generös yta för förvaring och ett badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare. En trappa tar dig upp på övre plan. Två ytterligare rum att antingen nyttja som sovrum eller alternera och ha som lekrum eller tv-rum samt ett badrum med plats för badkar.

Nedre plan

Hall
Ett välskött tegelhus ger sig till känna redan i trapphuset, och precis så är det här. En trapp ner. Välkommen in, välkommen hem.
Detta boende har en spatiös entré. Hallen är funktionell med en garderob samt yta för avhängning av ytterkläder och skor. Här får du en snabb överblick över lägenhetens planlösning. Genom hallen och vidare mot sovrummen samt badrummet löper ett svalt blå/grått klinker med golvvärme som man gärna provar barfota.

Sovrum 1
Från hallen når man ett lagom stort sovrum. Från ett stort fönster får detta rum rikligt med naturligt ljus. Rummet ligger ut mot husets suterräng. Utanför ser du grönska i form av buskar och träd mot en lugn gård mellan hus. Här garanteras du en god natts sömn. Gott om plats för både säng och andra möbler. Fristående garderob erbjuder god förvaring. Rummet används idag som ett tonårsrum.

Sovrum 2
Det andra sovrummet används även det idag som tonårsrum men rymmer gott och väl en dubbelsäng och annat möblemang. Detta rum ligger vägg i vägg med sovrum 1 med samma rofyllda läge.

Kök
Köket omnämns som lägenhetens hjärta och det är förståeligt. Dess läge blir en naturlig genomgång med fin förbindelse till alla rum samt upp till det övre våningsplanet.
Köket är också ljust i och med flera köksfönster samt två fönsterdörrar som leder dig ut till balkongen som vetter ut mot ett tyst grönt promenadstråk.

Det här är ett kök som skänker äkta matlagningsglädje! Underbart sällskapskök med överlägset fria ytor där man kan stå och hacka, tillreda och umgås medan grytan kokar.

Köket är helrenoverat år 2016 och har ombesörjts med allt man kan tänkas behöva, men är framför allt är en fröjd för ögat. Köket har utrustats med integrerade vitvaror såsom ny induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin, helt kylskåp och frys samt en mikrovågsugn.

Lägenhetens takhöjd har utnyttjats med skåp och överskåp hela vägen upp till taket, vilket ger gott om förvaringsutrymme. Arbetsytorna är det gott om på köksbänken och köksön.

I det här köket har ingenting lämnats åt slumpen. Smakfulla detaljer såsom bänkskiva i kompositmarmor och dubbel diskho i vit keramik. Hel kaklad köksvägg i vitt med svart fog och stilrena klotlampor i linje där ljuskällan anpassas genom dimmer. Här ryms ett stort matbord med sittning för 6-8 personer utan problem.

Vardagsrummet
Varmt välkommen in i bostadens nav - vardagsrummet. Ett stort, socialt rum som bjuder in till många härliga tillfällen att umgås med nära och kära. Den perfekta planlösning med sällskapsytorna på första våningen som gör det enkelt att kombinera familjelivet med härliga middagar och sammankomster. Vuxna nere och barnen en trappa upp.

Ett härligt lätt möblerat umgängesrum med sina släta målade väggar, enhetliga parkett som sträcker sig genomgående i köket och vardagsrummet. Här finns gott om plats för soffgrupp, tv och tv-möbel samt ett sideboard.

Badrummen
Lägenheten har två badrum, ett på nedre plan och ett på övre plan.
Båda rummen har helkaklade väggar i vitt och en gråblå våtrumsmatta. Nedre badrummet är stort med dusch bakom duschdraperi för den som föredrar att duscha. Badrummet är utrustat med handfat med väggspegel ovanför, badrumsskåp, wc och tvättmaskin och torktumlare.

På övre våningen ligger bostadens badrum nummer två. Här finns badkar för den som älskar att bada samt ett handfat med en vägghängd spegel ovanför, wc och en praktisk handdukstork. Sträck ut handen och börja dagen med en varm handduk direkt från den elburna handdukstorken. Två praktiska badrum med allt du behöver.

Övre plan

Sovrum 3
Ta trappan upp till bostadens övervåning och lite mer privata del. Väl uppe finner du också en övre hall som är ett trevligt extra utrymme att nyttja efter behov. Rakt fram ligger det första sovrummet. Här ryms med lätthet en fullstor dubbelsäng 180 cm, och om man vill ha sängbord på vardera sida samt en byrå så ryms även det utan svårigheter. Rummet vetter ut mot föreningens gemensamma gård med fördel för den som är känslig för stadens brus - här stannar det utanför.

Sovrum 4 - allrum med fransk balkong
Och vilket rum sedan! Detta rum är mycket mer än ett sovrum som får extra ljusinsläpp med sin franska balkong i sydvästläge och praktfulla fönsterdörrar. Idag används rummet som familjens biorum.
Med lätthet möblerar du även detta rum med en dubbelsäng och sängbord. Finns behovet så går det att göra en del av rummet som med fördel kan användas som arbetsplats med skrivbord. Rummet erbjuder massor med förvaring bakom speglad garderobsvägg.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1949
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Bostadsföreningen Kornet 12
Föreningen består av 31 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler varav 3 är uthyrda till extern verksamhet. Fastigheten byggdes om och stamrenoverades 2002-2003. Samtliga våtrum renoverades samtidigt.

Titta gärna in på föreningens hemsida: https://kornet12.wordpress.com/

Föreningen bildades 2007 och är en äkta bostadsrättsförening. År 2009 förvärvades fastigheten Kornet 12, ett flerbostadshus med adress Ringvägen 62 på Södermalm i Stockholm.
Den totala byggnadsytan uppgår till 2.002 m² där 1.821 m² är lägenhetsyta och 181 m² lokalyta.

Föreningen är äkta samt äger sin mark. Därav påverkas inte föreningen ekonomiskt av tomträttsavgäld. Juridisk person godkänns ej.

Långfristiga skulderna uppgick enligt årsredovisning 2018 till cirka 19.500.000 kr, vilket ger ett nyckeltal på skuld på 10.708 kr/m².

Föreningen har cirka 2.300.000 kr i kassan enligt årsredovisning 2018. Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Ekonomisk förvaltare är Skärgårdskontoret Ljusterö AB.

Renoveringar

Fastigheten renoverades år 2003 då man bl.a. gjorde färre men större lägenheter i huset, utförde stambyte, bytte till ljuddämpande fönster samt balkonger till varje lägenhet tillkom.
Tvättstugan byggdes 2011.
Radonmätning genomfördes 2011 med bra resultat
Under 2017 spolades avloppsstammarna och en rörmokare har sett över värmerören.
Fiber installerades i samtliga lägenheter 2017.
Fönstermålning 2017-2018.
Renovering av källarlokal 2018-2019.
Rensning av allmänna utrymmen genomfördes.
GDPR-arbete har påbörjats.
Översyn av brandskyddet i fastigheten samt brandtätningar har utförts.
Ny fastighetsskötare sedan 1 april 2019 är Åkerlunds Fastighetsservice AB.

Kommande renoveringar:
Under sep/okt 2019 kommer de gemensamma balkongerna i trapphuset mot Ringvägen att renoveras. I övrigt finns i dagsläget inga större renoveringsarbeten planerade.

Balkong/uteplats

Balkong och fransk balkong.

Övriga utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, mangel, torkskåp och torktumlare. Ett cykelrum och ett mindre barnvagnsutrymme. Samtliga i källarplanet.

Föreningen har nyligen renoverat ett rum i källaren som nu används som kombinerat styrelserum och gästrum. Rummet kan hyras per natt av våra medlemmar mot en mindre avgift.

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Bilplats

Föreningen har ingen parkering eller något garage. Boendeparkering gäller i området.

TV och bredband

TV
Fastigheten är utrustad med ett Comhem-nät för tv med ett analogt basutbud. Comhem kan leverera bredband/TV och telefoni. Utöver detta finns ett nyinstallerat Fibernät via IP-Only som man kan använda för samtliga ovannämnda tjänster.

Driftskostnad

Försäkring
566 kr
Hushållsel
600 kr
Summa
1 166 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-04-25
Prestanda
166 kWh/m² år
Energiklass
F

Föreningen

Namn
Brf Kornet 12 i Stockholm
Org.nr
769617-2308
Andel i föreningen
7.5233%
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningens hemsida
Övrigt om bostaden
9 100 000 kr Pris/Bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
5 rok
Boarea:
137 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
7 613 kr/mån. Värme, vatten ingår i avgiften.
Lägenhetsnr:
1090
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
070-147 17 22

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.