08-644 90 44

Södermalm-Katarina

Visa alla bilder

Folkungagatan 67

Charmig, välplanerad och hemtrevlig 30-tals etta i ubercentralt söderområde. Här är det mysigt så det förslår, här det lätt att känna sig hemma!

Kort fakta

Antal rum:
1 rum och kök
Boarea:
36 kvm
Avgift:
1 195 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Tor 19 september kl 18:15 - 18:45 Lägg till i kalendern Sneak-peek - Välkommen!
Sön 22 september kl 13:30 - 14:30 Lägg till i kalendern Välkommen på söndagsvisning!
Mån 23 september kl 17:15 - 17:45 Lägg till i kalendern Välkommen på måndagsvisning!

3 050 000 kr Pris/Bud

Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
Folkungagatan 67 - Planlösning
Planlösning
Folkungagatan 67 - Fasad Folkungagatan 67
Fasad Folkungagatan 67
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Hall
Ena stunden befinner du dig i vimlet av människor och restauranger på Folkungagatan. Nästa slås du av lugnet som råder när du kliver in i lägenheten. Trapphuset är läckert med sitt marmorerade stengolv och med hissen som står ståtligt i mitten av fastighetens entré. På våning två välkomnar en ljus och öppen liten hall som leder vidare in i lägenhetens inre större hall. Här finns gott om för avhängningsmöjligheter och förvaring bakom speglade skjutdörrar och en mindre inbyggd garderob. Golvet består av en gedigen nylagd parkett som löper fritt mellan alla rum och samtliga väggar och tak är nymålade i en ljusgrå nyans 2018. Säkerhetsdörr är installerad.


Kök
Håll med om att planlösningen är klockren! En väl planerad lägenhet där köket frestar att laga mat för det matlagningsglade samt inbjuder in till en naturlig matplats framför fönstret där man kan sitta och umgås över en middag in på småtimmarna. Köket har även här nymålade väggar i en ljus grå nyans med skåpinredning i form av släta mjukt gråa fronter på över- och underskåp med svarta beslag. Bänkskivan är inklädd i en slitstark laminat i mörk nyans och ovanför sitter en marmorerad hel stenskiva som inte bara fungerar som praktiskt stänkskydd utan och är också riktigt flott. Den maskinella utrustningen består av en kombinerad integrerad kyl/frys, en induktionshäll med varmluftsugn och översittande rostfri rund fläkt, mikrovågsugn samt en diskmaskin även den integrerad bakom den släta mjuka grå fronten. Smala smarta hyllor sitter ovanför bänkskivan med plats för dina alster, kokböcker och färska kryddor. Intill fönstret som vetter åt Folkungagatans sus och dus finner du en matplats för 2-4 personer och ljuset strömmar in tack vare storleken på det här härliga fönstret. Det här är ett kök man drömmer om!

Vardagsrum och sovrum i ett
Vid öppningen från köket leds man ut till allrummet. Rummets kvadratiska form gör det enkelt att möblera med både soffa och soffbord, som man gärna kan umgås i efter middagen, och en 160-cm säng får plats! En livsvänlig planlösning i rummet som erbjuder möjlighet och utrymme både för dubbelsängen och social soffhörna med tv-möbel. Ett enormt fönsterparti med ljuvligt ljus dominerar rummet på ett magiskt vis. När mjuka solkatter leker över parketten i lägenheten är det den finaste stunden på hela dagen. Här är det verkligen tyst, här letar sig varken buller eller ljud utifrån sig in. Här kommer du sova ovaggat.
Väggarna som är nymålade i en ljusgrå nyans ger en fin kontrast till det stora fönstret med vitmålade snickerier samt spanjolett och fönsterbrädan i kolmårdsmarmor som löper från vägg till väggs.

Badrum
Det stilrena badrummet nås från den inre större hallen. Materialvalet på väggarna är helkaklat i vitt. Golvet är belagt med en svagt grå klinkers. Badrummet är utrustat med ett mindre handfat och kromad kran. En tunn väggspegel täcker större delen av väggen ovanför handfatet och i taket sitter en dimbar ljuskälla som ger badrummet möjligheten till ljus enligt din smak. Längst inne finner du den väl tilltagna duschhörnan med hand- och takdusch. Sträck ut handen och börja dagen med en varm handduk direkt från den elburna handdukstorken.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1934
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Bostadsrättsföreningen Droskhästen 12

Föreningen består av 31 lägenheter där 29 upplåts med bostadsrätt, två med hyresrätt samt två lokaler med hyresrätt. Huset byggdes år 1934.
Fastigheten förvärvades i september 1999 och består av ett flerbostadshus på hörnet med adressen Folkungagatan 67 i Stockholm.
Trivselstädning för alla medlemmar i föreningen 2 ggr/år.

Den totala byggnadsytan uppgår till 1.341 m² och 438 m² lokalyta.
Föreningen är äkta samt äger sin mark. Därav påverkas inte föreningen ekonomiskt av tomträttsavgäld. Juridisk person godkänns ej men delat ägarskap är godkänt av föreningen.

Långfristiga skulderna uppgick enligt årsredovisning 2018 till cirka 10.500.000 kr, vilket ger ett nyckeltal på skuld på 7.793 kr/m².
Föreningen har ca 2.990.000 kr i kassan enligt årsredovisning 2018. Hyresrätten som man kan kalla en dold tillgång tillfaller föreningen vid försäljning. Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Ekonomisk förvaltare Nytorgets fastigheter AB.

Renoveringar

Utfört underhåll
2019 Två nya tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan.
2000-2001 Badrumsstammar
2005-2006 Köksstammar
2007 Elstigare, delar av den

Kommande underhåll
Byte av linor i hissen.

Balkong/uteplats

Föreningen har en mysig grön lummig “södergård” med ett litet fint lusthus som man nyligen har rustat upp med nya utemöbler och grill. Här har du möjlighet att bjuda in vänner och familj varma sommarkvällar för att umgås . Gården är en plats för både återhämtning och födelsedagskalas, se bara till att vara nyttja den!

Övriga utrymmen

Föreningens typiska charmiga lilla söderinnergård har du möjlighet att nyttja de gemensamma utemöbler och grill som föreningen hushåller med.

Tvättstugan ligger i källaren. Cykelparkering hittar du inne på föreningens innergård.

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Bilplats

I området finns boendeparkering. För mer information kring parkering se; www.stockholm.se

TV och bredband

TV
Kabel-tv via Comhem (analog).
Bredband
Fiber via Ownit.

Driftskostnad

Försäkring
180 kr
Hushållsel
230 kr
Summa
410 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2014-12-07
Prestanda
144 kWh/m² år
Energiklass
E

Föreningen

Namn
Brf Droskhästen 12
Org.nr
769603-6289
Andel i föreningen
2.634%
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Övrigt om bostaden
3 050 000 kr Pris/Bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
1 rok
Boarea:
36 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
1 195 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och bredband.
Våningsplan:
2 av 5, hiss finns.
Lägenhetsnr:
5
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen på visning

Tor 19 september kl 18:15 - 18:45 Lägg till i kalender Sneak-peek - Välkommen!
Sön 22 september kl 13:30 - 14:30 Lägg till i kalender Välkommen på söndagsvisning!
Mån 23 september kl 17:15 - 17:45 Lägg till i kalender Välkommen på måndagsvisning!
Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
070-147 17 22

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.