08-644 90 44

Liljeholmskajen

Visa alla bilder
Snart
till salu

Grönbrinksgatan 10, 3tr

Underbar 3:a i gavel med stora fönsterpartier, smakfulla färgval och fina golv. Stor balkong med sjöglimt och utsikt mot lummig park.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
70 kvm
Avgift:
4 197 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Johan Lindblom
Grönbrinksgatan 10, 3tr - Njut av soliga dagar
Njut av soliga dagar
Grönbrinksgatan 10, 3tr - Underbar inglasad balkong
Underbar inglasad balkong
Grönbrinksgatan 10, 3tr - Mälarblick
Mälarblick
Grönbrinksgatan 10, 3tr - Mysig balkong
Mysig balkong
Grönbrinksgatan 10, 3tr - Gott om plats för utemöbler på balkongen
Gott om plats för utemöbler på balkongen
Grönbrinksgatan 10, 3tr - Stora öppna ytor
Stora öppna ytor
Grönbrinksgatan 10, 3tr - Perfekt planerat vardagsrum
Perfekt planerat vardagsrum
Grönbrinksgatan 10, 3tr - Genomgående ekparkett
Genomgående ekparkett
Grönbrinksgatan 10, 3tr - Stort sovrum med bra förvaring via skjutdörrsgarderober
Stort sovrum med bra förvaring via skjutdörrsgarderober
Grönbrinksgatan 10, 3tr - Mysigt barnrum mot lugna Fredsborgsgatan
Mysigt barnrum mot lugna Fredsborgsgatan
Grönbrinksgatan 10, 3tr - Stort badrum med golvvärme
Stort badrum med golvvärme
Grönbrinksgatan 10, 3tr - Stort kök med bra förvaring och goda arbetsytor
Stort kök med bra förvaring och goda arbetsytor
Grönbrinksgatan 10, 3tr - Snygg fondtapet
Snygg fondtapet
Grönbrinksgatan 10, 3tr - Klinker på golv i hallen
Klinker på golv i hallen
Grönbrinksgatan 10, 3tr - Fina materialval
Fina materialval
Grönbrinksgatan 10, 3tr - Planlösning
Planlösning
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Varmt välkomna på visning av denna fantastiskt fina 3:a som måste upplevas på plats! Lägenheten erbjuder väldisponerade ytor, underbart ljusinsläpp från många fönster och en härlig inglasad balkong mot lugnt gångfartsområde. Lägenheten har lyxigt och spatiöst badrum, genomgående planlösning och två sovrum. Lägenheten har genomgående ekparkett, ljusa väggar och stilrena färgval. Stor och stabil förening med starka kassaflöden som sänkt avgiften, lämnat avgiftsfria månader och amorterar på låneskulden.

Bostaden ligger mitt i Liljeholmskajen intill ett stort restaurangutbud och med utmärkta kommunikationer intill.


Hall
Genom ljudisolerande säkerhetsdörr når du en mycket välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter för både jackor och skor direkt innanför dörren. En smidig skjutgarderob med spegeldörr längs hallens ena vägg rymmer ytterligare förvaring för alla säsongens kläder. På golv ligger ett vackert klinkergolv som övergår till ekparkett och väggarna är ljusa, vilket är genomgående i hela lägenheten.

Vardagsrum
Lättmöblerat rymligt vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp. De många fönstren och den öppna planlösningen mot köket och dess matplats gör rummet mycket ljust och trivsamt. Här finns gott om plats för både soffgrupp, tv-bänk och mer därtill.

Kök
Stilrent kök med ljusa färgval och goda arbetsytor. Skåpluckor i vitt och mintgrönt kakel ovan diskbänk bryts av med en snygg bänkskiva. Här finns en väl tilltagen matplats där familjen med lätthet kan bjudas till bords. Den maskinella utrustningen består av fläkt (Franke), inbyggd ugn och mikro samt kyl & frys, allt i rostfritt stål. Köket har även induktionshäll och integrerad diskmaskin. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet gör köket till en social del och matbestyren till ett rent nöje.

Sovrum
Två bra sovrum i varierande storlek där ni kommer att sova gott om natten. Rummen ligger intill varandra. Det större sovrummet har gott om plats för dubbelsäng, sängbord och en hel del annat. Det större sovrummet har även mästerlig förvaring via skjutgarderob med tonade spegeldörrar och påkostad inredning.

Balkong
Härlig inglasad balkong som vetter mot lugna Grönbrinksgatan. Här finns gott om plats för både loungedel och matplats. Här kan måltiden med lätthet dukas upp och avnjutas. Utnyttja balkongen året om då den är inglasad och kan användas som uterum. Från balkongen har man både härlig parkutsikt och sjöglimt.

Badrum/WC
Lyxigt helkaklat badrum med dusch och komfortvärme. Här finns också tvättmaskin (2016), torktumlare (2016), wc, handdukstork, kommod, arbetsbänk, förvaringsskåp och badrumsskåp.

FASTIGHETEN:
Alldeles vid Sjövikstorget uppfördes 2009 ett nytt kvarter med adresserna Grönbrinksgatan 2-12, Fredsborgsgatan 1-5, Ingenjörsvägen 34-42 och Sjöviksvägen 24-28. Föreningen har 143 lägenheter samtliga är upplåtna med bostadsrätt och 5 stycken lokaler. Föreningen är en äkta förening som äger marken.
Föreningen har nyligen genomfört en stamspolning.

Senaste förändringen av månadsavgiften var en avgiftssänkning med 5% som trädde i kraft 2017-01-01, för närvarande finns ingen ytterligare ändring planerad.

FRÅGOR OCH SVAR PÅ FRÅN FÖRENINGENS HEMSIDA

Planeras någon reparation eller ombyggnad? Nej.

Typ av uppvärmning? Fjärrvärme, vattenburna radiatorer med termostatventiler. Radiatorer med tilluftsdon. Badrum/toalett har golvvärme genom individuell elslinga.

Typ av ventilation? Mekaniskt frånluftssystem. Lokalerna har individuella system anpassade till respektive verksamhet.

Gemensamma utrymmen? Cykel- och barnvagnsförråd, gästlägenhet och föreningslokal samt varmgarage. Tvättstuga finns och alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare. Det finns ett antal extraförråd i källaren som går att hyra, antingen tills vidare eller under en bestämd tidsperiod.

Bredband och kabel-tv? Grundutbud ingår i avgiften, Telia Triple Play med tv, bredband 250/100 och IP-telefoni.

ÖVRIGT:
Inför utgången av byggarantin valde föreningen hösten 2018 att genomföra en fuktmätning i fasaden, då huset är byggt med en enstegstätning som tidigare i vissa fall påvisats ge ett bristfälligt skydd mot fuktskador. De initiala mätresultaten visade på vissa brister i fasaden, vilket ledde till att föreningen lämnade in en reklamation till JM.

Reklamationen processas för närvarande och JM har begärt kompletterande fuktmätningar för att bättre få en förståelse av omfattningen och bristernas karaktär. Dessa mätningar kommer att utföras under hösten 2019.

JM har klart och tydligt kommunicerat att de tar ansvar för alla brister som uppkommer på grund av enstegstätade fasader (https://om.jm.se/bostader/att-kopa-nytt/atagande-putsade-fasader/), så styrelsen ser i dagsläget inget skäl till oro men har för säkerhets skull anlitat en jurist som bevakar föreningens intressen.

OMRÅDET:
Attraktivt läge vid populära Liljeholmskajen med omedelbar närhet till Mälaren. Här är lika nära till storstadspulsen som lugnet och naturen. Här finner ni det mesta ni kan tänkas önska er som bl.a. restauranger, matbutik, kiosk, videobutik, frisör, cafeér, konditori, kemtvätt och skrädderi m.m.

Från Liljeholmskajen har ni det mesta inom promenad och cykelavstånd och på bara några minuter till fots når ni Liljeholmens centrum och dess galleria Liljeholmstorget. Där finner du ett nytt shoppingcenter med ca 90 butiker, bl.a. populära klädeskedjor, systembolag, välsorterade livsmedelsbutiker och trevliga caféer.

Mycket nära till Årstaskogen som är ett otroligt vackert och stort skogsområde intill Årstaviken med fantastiska trivsamma promenadstigar och krävande löparslingor om du så önskar. Inte minst härliga utsiktsplatser längs med vattnet med hela Söder framför dig.
För den som tycker om härliga båtturer finns möjlighet att skaffa båtplats i närliggande båtklubbar.

Närhet till mysiga Gröndal och sjön Trekanten med fina motionsspår, perfekt för en joggingtur eller en promenad. I Trekanten kan man fiska gädda, abborre och regnbåge och för bad-, båt och skridskoentusiaster blir boendet här ett enda stort äventyr. Attraktivt läge via populära Liljeholmskajen med omedelbar närhet till Mälaren. Här är lika nära till storstadspulsen som lugnet och naturen.

SERVICE/KOMMUNIKATIONER:
Utmärkta kommunikationer i området. Bara något kvarter bort ligger Tvärbanan som knyter ihop det västra och södra tunnelbanenätet via Liljeholmen mot Alvik och via Årstaberg och Gullmarsplan mot Sickla Udde. Även bussarna 143 (Liljeholmen-Högdalen) och 160 (Liljeholmen-Gullmarsplan) trafikerar Sjövikstorget och på endast någon minut med tvärbanan/buss tar du dig till Liljeholmens C där Tunnelbanan och flertalet busslinjer ansluter. Med tunnelbanans röda linje tar du dig till T-centralen på endast 10 minuter.

En station bort med tvärbanan ligger Årstaberg där även pendeltågets alla linjer mot Märsta, Bålsta, Kungsängen, Södertälje och Västerhaninge finns. Vill du se tidtabeller, gå in på SL:s hemsida www.sl.se.

Med bil tar du dig lätt ut på E4/E20 norr- och södergående. Behändigt cykel-/gångavstånd till Södermalm.

Vid Liljeholmstorget finner du ett mycket bra shoppingcenter med ca 90 butiker, bl.a. populära klädeskedjor, systembolag, välsorterade livsmedelsbutiker och trevliga caféer.

Vill du ha ett större utbud av affärer finns Kungens kurva med IKEA och Skärholmens centrum inom några minuters resväg med bil.

SKOLOR/DAGHEM:
Mycket barnvänligt område och här finns allt från lekplatser till skolor. Både förskolor, grundskolor och gymnasium finns i representerat i området. Förskolor finns det flertalet av inom Liljeholmskajen, varav en ligger i föreningens fastighet.

Byggnad

Byggnadsår
2009
Fönster
3-glasfönster

Balkong/uteplats

Balkong

Bilplats

Föreningen har 121 platser (samt 7 MC-platser) i eget källargarage. Dessa platser administreras av Apcoa och går att hyra för 1 500 kr/mån. P-plats i garage kan även hyras vid Årstadals tvärbanestation, i bergrumsgaraget samt i Marievik.

TV och bredband

Bredband
TV, telefoni och internetuppkoppling via fiber från Telia trippel. Där ett grundpaket med TV-kanaler (22 kanaler & 11 programbibliotek) IP-telefoni samt en internetuppkoppling (250/100 mbit/sek) ingår i månadsavgiften. Tilläggspaket med fler kanaler kan beställas.

Driftskostnad

Försäkring
175 kr
Hushållsel
450 kr
Summa
625 kr/mån

Föreningen

Namn
Brf Vinlunden
Org.nr
769616-2184
Andel i föreningen
0.5695%
Föreningens ekonomi

Avsätter 25: -/m² till underhållsfond enligt stadgar.

Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
3 rok
Boarea:
70 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
4 197 kr/mån. Ink. Värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg.
Våningsplan:
3 av 7, hiss finns.
Lägenhetsnr:
3051
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Johan Lindblom
0725-36 37 16

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.