08-644 90 44

Södermalm-Katarina

Visa alla bilder
Budgivning pågår

Åsögatan 106

Nyp dig i armen & välkommen in i denna suveräna, välplanerade och glada familjefyra - möjliga femma med 7 meter balkong och hög trivselfaktor!

Kort fakta

Antal rum:
4 rum och kök
Boarea:
116 kvm
Avgift:
5 979 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

8 350 000 kr Pris/Bud

Högsta bud: 8 615 000 kr
Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
Åsögatan 106 - Allrummet med sina generösa 30 m².
Allrummet med sina generösa 30 m².
Åsögatan 106 - Sovrum 2 - ut mot Åsögatan.
Sovrum 2 - ut mot Åsögatan.
Åsögatan 106 - Par i spegeldörrar med träspröjs.
Par i spegeldörrar med träspröjs.
Åsögatan 106 - Siktlinje mot hallen.
Siktlinje mot hallen.
Åsögatan 106 - Generöst med soltimmar mellan ca klockan 11:30 fram till eftermiddagen klockan 16:00.
Generöst med soltimmar mellan ca klockan 11:30 fram till eftermiddagen klockan 16:00.
Åsögatan 106 - Balkong storlek large; 7 x 1,5 meter.
Balkong storlek large; 7 x 1,5 meter.
Åsögatan 106 - Sovrum 3 - med gårdsläge.
Sovrum 3 - med gårdsläge.
Åsögatan 106 - Stort sällskapskök med stort burspråk ut mot Åsögatan.
Stort sällskapskök med stort burspråk ut mot Åsögatan.
Åsögatan 106 - Sovrum 1 - ut mot Åsögatan.
Sovrum 1 - ut mot Åsögatan.
Åsögatan 106 - Köket rakt framifrån.
Köket rakt framifrån.
Åsögatan 106 - Burspråket.
Burspråket.
Åsögatan 106 - Hallen.
Hallen.
Åsögatan 106 - Vacker stenvägg i hallen
Vacker stenvägg i hallen
Åsögatan 106 - Fastighetens fasad med burspråk
Fastighetens fasad med burspråk
Åsögatan 106 - Utsiktsbild från balkongen.
Utsiktsbild från balkongen.
Åsögatan 106 - Balkongen från innergården.
Balkongen från innergården.
Åsögatan 106 - Föreningens imponerande tempererade vinkällare
Föreningens imponerande tempererade vinkällare
Åsögatan 106 - Planlösning idag
Planlösning idag
Åsögatan 106 - Alternativ planlösning
Alternativ planlösning
Åsögatan 106 - Solstolar och viloplats runt husknuten
Solstolar och viloplats runt husknuten
Åsögatan 106 - Åsö Konditori & Bageri
Åsö Konditori & Bageri
Åsögatan 106 - Rosenlundsparken även kallad Skånegläntan
Rosenlundsparken även kallad Skånegläntan
Åsögatan 106 - Götgatan - Skrapan
Götgatan - Skrapan
Åsögatan 106 - Götgatan söderut
Götgatan söderut
Åsögatan 106 - Skrapan
Skrapan
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Hallen
Innanför säkerhetsdörren finner du en stor hall för hela familjen där den främre delen är själva entrén som har en hatthylla för ytterkläder och stor yta för skor under. Två steg in i hallen finns en hel garderobssektion med skjutdörrar för ytterligare avhägning alternativt undanhängning för klädernas olika årstider. I garderobssektionen i hallen finns även städskåpet, och ovanför skåpen finns ytterligare förvaring bakom tre luckor.
I främre delen av hallen är väggarna belagda med vacker stenvägg i dova färger och golvet belagt med klinkers, i resterande del av rummet är väggarna vitmålade och golvet belagt med parkett som sedan sträcker sig genomgående i resten av lägenheten.

Köket
Det här är ett kök som skänker äkta matlagningsglädje och möjlighet för att ha A L L A samlade till bords! Välkommen in i ett underbart sällskapskök med överlägset fria ytor där man kan stå och hacka, tillreda och umgås medan grytan kokar.

Köket har ombesörjts och har åldrats med värdighet efter att stått till tjänst i närmre 20 år, men är framför allt är en fröjd för att kunna vara många i. Den maskinella utrustningen består av spis, diskmaskin, mikrovågsugn, två enheter kombinerad kyl överst och frys underst. Under och överskåpen har ljusa släta träluckor som bygger förvaring ända upp till taket med den generösa takhöjden. Stänkskydd i form 15x15 med ojämn struktur på ytan av kakelplattor i vitt är inte bara smakfullt utan även praktiskt. Massiv bänkskiva, rostfri dubbel diskho. Det finns gynnsam och funktionell förvaring för både köksutrustning och allt annat man kan tänkas vilja ha i sitt kök. Här sitter man 8-12 personer utan problem. Inbjudningskortet till jul för hela tjocka släkten kan bli ett faktum i detta kök.
Det här är ett kök man drömmer om!

Toalett/Duschrum
Duschrummet ligger med ingång från hallen. Väggarna klädda till hälften i vitt och nedre delen i blått 15x15-kakel. På golvet ligger blå-vitrutigt klinker. Toaletten är utrustat med wc, vattenburen handdukstork, handfat med kommod och hylla med spegel. Längst in finner man en generös ytsmart duschhörna med handdusch samt en skjutbar duschvägg i glas som gör varje duschtillfälle till en fröjd.

Sov rum 1 - ut mot Åsögatan
Hemmets största sovrum är ett rymligt rum med gott om plats för dubbelsäng. Rummet har ljusa väggar i färgen salvia och två fönster ut mot Åsögatan. Här har du både in/utgång från hallen genom en ”walk-through-closet” samt en via köket, vilket gör att man kan med en enkel vägg dela av rummet till två sovrum där båda rummen får ett fönster i vardera rum med egen dörr att stänga om sig.

Allrummet
Vardagsrummet imponerar med sina ca 30 m². Ett härligt lättmöblerat umgängesrum med sina släta tapetserade väggar i en mild grön ton med mönster i form av raka rader, enhetligt parkettgolv som sträcker sig genomgående i lägenheten och ger en fin inramning av rummet. Här finns gott om plats för soffgrupp, tv och tv-möbel samt en läshörna.

Lägenhetens balkong som inte bara är stor med sina ca 7,2 x 1,5 meter (11 m²) ligger med fri sikt över grönska mot den trevliga gården, Skrapan och grannföreningarnas lummiga Södergårdar. Den här balkongen ger med lätthet utrymme för både utemöbler och växter. Ett eget litet extra rum att avnjuta ditt morgonkaffe på när solen tittar förbi på våren och under hela sommaren. Aktar du dig inte så kanske du bränner dig på näsan när solen gassar och värmer på.

Sovrum 2 - ut mot Åsögatan
Vägg i vägg med köket når man ett stort luftigt sovrum med kulören ”stilla” i mjuk beige på väggarna och även i det här sovrummet är golvet belagt med parkett. Här finns gott om plats för fullstor dubbelsäng och andra möbler så som nattduksbord och bokhylla. Idag står en fristående garderob med tre skjutdörrar som tar hand om förvaringen.

Sovrum 3 - med gårdsläge
Sovrum tre ligger vägg i vägg med allrummet med fönster som vetter ut mot innergården och lägenhetens balkong. Rummet passar lika utmärkt både som arbetsrum som sovrum. Här är tre av väggarna ljust gråa och en fondvägg med en nyans mörkare grå och golvet belagt med parkett.

Badrum
Badrummet renoverades 2016 där känslan är stilrent, ljust och fräscht. Materialvalen är helkaklade väggar i vitt klassiskt 15x15-kakel med vit fog. På golvet ligger en grå- och beige klinker ”Grey wolf” i större storlek. Badrummet är utrustat med wc, vattenburen handdukstork, handfat med kommod som har två utdragslådor för förvaring bakom släta vita fronter, badrumsskåp ovanför handfatet som även det bjuder på förvaring bakom spegel. Allt i samma moderna stil.

Älskar du att bada? Badkaret är smalt och fint i sin form, går fort att fylla så att inga knän sticker upp för den som är lång.
Reglera med dimmerfunktion stämningen på badrummets infällda spottar och tänd ett doftljus och slappna av en stund från allt. Ett stort plus i badrummet är storleken och det vägghängda skåpet med tre släta fronter för förvaring samt platsen under bänkskivan för både tvättmaskin och torktumlade bredvid varandra. Vardagslyx!

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1999-2000
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Föreningen äger fastigheten Gamen 11. Föreningen Åsöterrassen består av 71 bostadsrätter och 5 lokaler för uthyrning. Huset stod klart år 2000 och består av ett flerbostadshus på adress Åsögatan 106.

Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 6 879 m² varav 6 326 m² utgör lägenhetsyta och 553 m² utgör lokalyta.

Föreningen är äkta samt äger sin mark. Därav påverkas inte föreningen ekonomiskt av tomträttsavgäld. Juridisk person godkänns ej. Köparen betalar överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift.

Långfristiga skulderna uppgick enligt årsredovisning 2018 till cirka 49 000 000 kr, vilket ger ett nyckeltal på skuld på 7 792 kr/m².

Föreningen har ca 2 000 000 kr i kassan enligt årsredovisning 2018. Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Ekonomisk förvaltare är Storholmen förvaltning.

Föreningens informativa hemsida: www.asoterrassen.se

Renoveringar

2018 OVK-besiktning
2019 Reparerar delar av våra takterrasser. Beräknas vara klart under sommaren 2019.

I övrigt inga andra större renoveringar inplanerade.

Besiktning av lägenheten vid försäljning:
Enligt §26 i föreningens stadgar ska i samband med överlåtelse bostadsrättshavaren på egen bekostnad låta utföra en lägenhetsbesiktning. Besiktningsprotokoll skall överlämnas till styrelsen och brister skall åtgärdas på bostadsrättsinnehavarens bekostnad. Styrelsen kan utse besiktningsman.
Detta skall ske innan någon ny bostadsrättsinnehavare får medlemskap i föreningen.

Balkong/uteplats

Ca: 11 m² balkong

Övriga utrymmen

Föreningens gemensamhets utrymmen är tvättstuga med två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp och den hittar du i källaren.

Det finns en trevlig festlokal samt vinkällare där man som medlem har sitt egna vinfack.

Cykelförråd, barnvagnsrum, hushållssoprum och glasåtervinningsrum.

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.
Bilplats

I området finns boendeparkering (för mer information kring parkering se www.stockholm.se

TV och bredband

TV
Ansluten till kabelnät. Comhem. Basutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband
Leverantör är Com Hem. Fibernät från IP-Only kommer att installeras i fastigheten.

Driftskostnad

Försäkring
250 kr
Hushållsel
483 kr
Summa
733 kr/mån

Alla lägenheter har egen elmätare. Avgift för hushållsel tillkommer enligt förbrukning, avläses automatiskt och debiteras varje kvartal.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2018-10-04
Prestanda
124 kWh/m² år

Föreningen

Namn
Brf Åsöterrassen
Org.nr
769600-3107
Andel i föreningen
1.834%
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningens hemsida
Övrigt om bostaden
8 350 000 kr Pris/Bud
Högsta bud:
8 615 000 kr
Visa budhistorik
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
4 rok
Boarea:
116 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
5 979 kr/mån. Värme, vatten/varmvatten, kabel-TV grundutbud via Com Hem, trappstädning samt ett källarförråd.
Våningsplan:
2, hiss finns.
Lägenhetsnr:
353
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
070-147 17 22

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.