08-644 90 44

Södermalm Högalid

Visa alla bilder
Budgivning pågår

Krukmakargatan 50

Storslaget sekelskifte rik på karaktär och atmosfär. Utsikt mot grönska och Zinkens IP. 3 kakelugnar och dryga 3 m till tak. Modernt badrum och wc.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
105 kvm
Avgift:
4 218 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

6 950 000 kr /bud

Högsta bud: 8 000 000 kr
Ansvarig mäklare
AnnaCarin Brånhammar
Krukmakargatan 50 - Storslaget med bevarad charm
Storslaget med bevarad charm
Krukmakargatan 50 - Stora rum likt salar hänför
Stora rum likt salar hänför
Krukmakargatan 50 - Plats för avkoppling med vänner och familj
Plats för avkoppling med vänner och familj
Krukmakargatan 50 - Mintgrön kakelugn agerar stämningshöjare
Mintgrön kakelugn agerar stämningshöjare
Krukmakargatan 50 - Storslaget sovrum, kan också vara matsal, bibliotek mm
Storslaget sovrum, kan också vara matsal, bibliotek mm
Krukmakargatan 50 - Ljus och rymd blir ett signum
Ljus och rymd blir ett signum
Krukmakargatan 50 - Utanför fönstret vajar grönskan
Utanför fönstret vajar grönskan
Krukmakargatan 50 - Kakelugn även här, dörren på bild är igensatt
Kakelugn även här, dörren på bild är igensatt
Krukmakargatan 50 - Genomgående furutiljor
Genomgående furutiljor
Krukmakargatan 50 - Två-delad hall med sällan skådad hatthylla
Två-delad hall med sällan skådad hatthylla
Krukmakargatan 50 - I inre hallen finns förvaring och hylla
I inre hallen finns förvaring och hylla
Krukmakargatan 50 - Separat wc nås från hallen
Separat wc nås från hallen
Krukmakargatan 50 - Modernt badrum
Modernt badrum
Krukmakargatan 50 - Ombonat kök mot innergård
Ombonat kök mot innergård
Krukmakargatan 50 - Tag plats i fönstret med en god bok
Tag plats i fönstret med en god bok
Krukmakargatan 50 - Fönsternisch, djup som få
Fönsternisch, djup som få
Krukmakargatan 50 - Vy mot hall
Vy mot hall
Krukmakargatan 50 - Slottslikt sovrum
Slottslikt sovrum
Krukmakargatan 50 - Utsikt mot omsluten gård och grönska
Utsikt mot omsluten gård och grönska
Krukmakargatan 50 - Kakelugn även här
Kakelugn även här
Krukmakargatan 50 - Utsikt mot gård och himmel
Utsikt mot gård och himmel
Krukmakargatan 50 - Sovrum och köksfönster sett från gård
Sovrum och köksfönster sett från gård
Krukmakargatan 50 - Gemensam plats för avkoppling
Gemensam plats för avkoppling
Krukmakargatan 50 - Fasad mot gatan
Fasad mot gatan
Krukmakargatan 50 - Utsikt från vardagsrumsfönstret
Utsikt från vardagsrumsfönstret
Krukmakargatan 50 - Planskiss
Planskiss
Krukmakargatan 50 - Tanto
Tanto
Krukmakargatan 50 - Boulebar Tanto
Boulebar Tanto
Krukmakargatan 50 - Skinnarviksparken
Skinnarviksparken
Krukmakargatan 50 - Skinnarviksberget
Skinnarviksberget
Krukmakargatan 50 - Brandstationen
Brandstationen
Krukmakargatan 50 - Mariatorget
Mariatorget
Krukmakargatan 50 - Mariatorget
Mariatorget
Liknande bostäder
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Genomgående sekelskiftesvåning rik på karaktär och atmosfär - det låga läget till trots blir ljus och rymd ett signum för våningen då den öppnar upp mot grönska och delar av Zinkens IP samt mot föreningens intimt omslutna gård - himlen är ständigt närvarande.

Välkommen till denna ståtliga och omfamnande sekelskiftesvåning i pampig fastighet anno 1909. Våningen har ett lugnt och öppet läge mellan gata och gård högt upp vid Krukmakargatans vändplan, och erbjuder en bevarad ursprungskaraktär när den är som bäst.

Våningens själ är väl bevarad och bjuder massor av sekelskiftets genuina charm så som flertalet massiva speglade dörrar, höga golvsocklar, neddragna taklister, takrosetter och furstliga breda fönsterpartier, lågt bröstade med speglade fönsternischer och djupa fönsterbänkar att pryda.

Under årets mer murriga dagar njuter du hög mysfaktor från tre praktfulla kakelugnar som med fördel bombas med värmeljus. Genomgående furutiljor och målade väggar i vitt blir enhetligt och snyggt. Allt detta tillsammans med den generösa takhöjden om dryga 3 meter bidrar till en ljuvlig atmosfär.

Våningen har en funktionell planlösning och harmoniska proportioner och utgörs av en generös och välkomnande mingelhall i två delar, ett oerhört trivsamt vardagsrum i fil med bra bibliotek/matsal alternativt sovrum. Ett unikt charmigt kök samt sovrum lugnt belägen mot genuin innergård omgiven av vacker arkitektur. Modernt duschrum och separat wc nås från hallen.

Läget är svårslaget på alla tänkbara sätt. Här bor du intill Zinkens IP på lagom avstånd från det något högre tempot längsmed Hornsgatan och Ringvägen. Promenadavstånd till Mariatorget, Hornstull, Tantolunden och Skinnarviksparken. Vill du mot förmodan lämna Söder finns stadsbussar, tunnelbana och pendeltåg alldeles runt hörnet.

Idag disponeras våningen enligt följande:

Hall:
Kliv över tröskeln och överrumplas redan här av atmosfären för att sedan mötas upp av stora rum, likt salar, som kommer att hänföra dig. Klädavhängning på hatthylla av sällan skådat slag är en riktig praktpjäs. Öppnar upp mot inre hall och samtliga rum.

Sovrum 1:
Slottslikt Master Bedroom - bara sänghimlen fattas! Obeskrivbart storslaget med plats för största sängen och mycket mer, stort nog att rymma en hel familj. Rund vit kakelugn och fönsterparti i mysigt burspråk mot omsluten gård. Från sängens horisontalläge njuter du av utsikt över innergårdens grönska, takåsar och himmel. Förvaring i två inbyggda klädkammare.

Vardagsrum:
Trivselfaktorn är optimal och här landar man gärna sig själv, vänner och familj - till både vardag och fest. Plats för stor matplats att duka upp vid fönster samt soffmys och umgänge. Här ståtar även den mintgröna kakelugnen som en färgklick i det sobert vita. Det breda fönsterpartiet vetter mot gata, grönska och grusad gångväg mot mångfacetterade Tanto. Rummet öppnar vidare upp mot matsalen/sovrummet/biblioteket intill.

Sovrum 2:
Storslaget med rund vit kakelugn även här. Ett rum med många tänkbara användningsområden. Kan vara ett stort och rejält sovrum, eller kanske vill man istället ha en matsal, bibliotek eller arbetsrum? Som gjort för stora middagar i glada vänners lag eller något mer uppsträckta sammankomster. Brett fönsterparti vetter mot gata, grönska och Zinkens IP även här, parkeringsplats utanför ger bra uppsikt över eventuell dyrgrip.

Kök:
Kryp upp i fönsternischen på en fönsterbänk djup som få och njut av den grönskande innergården, kanske med en kopp te och en god bok. Köket är ljust och välfungerande med kökssnickerier i vitt och förvaring upp mot tak. Vitt långsmalt kakel pryder vägg ovan arbetsytor av mörk laminat med rostfri ho. Maskinparken består av gasspis med varmluftsugn, kombinerad kyl/frys, diskmaskin och köksfläkt. Skafferi från sin tid. Matplats för ca 5 personer vid fönster mot gården.

Badrum:
Fräscht badrum med kakel och klinker i ljus ton. Utrustning bestående av tvättställ, speglat badrumsskåp, wc, handdukstork och duschplats bakom frostad vikvägg. Tvättmaskin, torkställningar och förvaringsutrymme i högskåp. God belysning med spotlights i tak.

Våningen är i god kondition och är nyligen ommålad (väggar, dörrar, lister och tak). Sammanfattningsvis kan nämnas att alla rum bjuder upp till egen fantasi om vad man vill göra med dem, då de alla är ungefär lika stora. Den här fina våningen lämpar sig väl för familjen (kanske den med bandyintresse...), för villaägaren som vill tillbaka till stan och söker svängrum eller paret med många vänner som har behov av vackra sällskapsutrymmen för representation. Avsluta kvällen med dans - ingen granne under kommer att störas.

Det här är extraordinärt - välkommen på visning.

FÖRENINGEN:
Bf Krukmakareberget UPA är en äkta förening som bildades år 1920. I föreningen finns 21 lägenheter. Föreningen äger marken, ej tomträtt.

OMRÅDETS HISTORIA:
Zinkensdamms historia börjar egentligen redan på 1660-talet, då området bebyggdes och en stor trädgård anlades med karpdammar. När så den rike köpmannen och klädhandlaren Franz Zinck köpte gården år 1685, fick den namnet Zinkendamms gård. Zinck bodde bara fem år på gården innan han dog och det går många historier om mystiska saker som hände samma natt som han dog och det är kanske därför som namnet Zinken levde kvar. Zinkensdamms gård omfattade nuvarande idrottsplatsen och Tantolunden.
I slutet av 1700-talet, uppfördes kvarnar och en stor ladugård. Ägaren möbelhandlaren Grevesmühl odlade tobak och potatis på gården. Gårdens mark började exploateras i och med anläggandet av Västra stambanan. På 1930-talet försvann den gamla gårdsanläggningen i och med att Zinkensdamms Idrottsplats anlades.

Krukmakargatan fick sitt namn eftersom här bodde majoriteten av Stockholms krukmakare på 1600-talet. Eftersom yrket ansågs vara eldfarligt placerades krukmakarna undan från de centrala delarna av Stockholm. Kvartersnamnet Krukomakaren är ett av de äldsta kända på Södermalm.

OMRÅDE/KOMMUNIKATIONER:
Ett mycket trevlig området med närhet till både Söders puls som till naturen och Mälarens vatten.
Här bor man bekvämt med ett stort utbud av service runt knuten. Här finns bl.a. matbutik, restauranger, kafeér, butiker, skolor, förskolor samt goda kommunikationer med tunnelbana Zinkensdamm och buss 4 på Hornsgatan som ligger endast ett stenkast från huset. Inom kort promenadavstånd ligger även Skinnarviksparken och Tanto där man bl.a. kan spela minigolf, beachvolleyboll och njuta av en fika vid marinan. Ett mycket trevligt område med det bästa av två världar.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1909
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Renoveringar

Utförda renoveringar:
1985 Rörstambyte i kök
1999 Elstambyte 3-fas
2005 Renovering av badrum inkl. byte av kall- och avloppsrör
2005 Byte av avloppsrör samt tappvattensystem i källaren
2005 Garantibesiktning efter stambyte
2011 Fiberbredband med fastighetsnät insallerat
2012 Renovering av gård
2017 Byte av fönster i samtliga lägenheter
2017-2018 Renovering av fasad med ny puts och kalkfärg
2018 Byte av portar

Planerade renoveringar:
Värmesystem och elslingor på taket

Övriga utrymmen

I föreningen finns tvättstuga på vinden, cykelrum i källaren och ett litet hobbyrum att hyra. Föreningen har en fin innergård omsluten av mur med grönska, planteringar och sittplatser för avkoppling. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

TV och bredband

TV
Basutbud via Bredbandsbolaget ingår i avgiften.
Bredband
Bredband via Bredbandsbolaget ingår i avgiften.

Föreningen

Namn
Bf Krukmakareberget upa
Antal lägenheter
21 st
Andel i föreningen
5.141%
Andel av årsavgift
5.141%
Överlåtelseavgift
1 395 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
6 950 000 kr /bud
Högsta bud:
8 000 000 kr
Visa budhistorik
Typ:
Andel i Bostadsförening
Antal rum:
3 rok
Boarea:
105 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Avgift:
4 218 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och bredband
Lägenhetsnr:
1
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
AnnaCarin Brånhammar
070-147 23 98

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.