08-644 90 44

Liljeholmen

Visa alla bilder

Katrinebergsbacken 18, 5 tr

Väldisponerad & genomgående 2:a med inglasad balkong i bästa solläge. Högt belägen mitt i Liljeholmen med allt du behöver runtomkring.

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
53 kvm
Avgift:
3 197 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Sön 28 april kl 13:00 - 13:45 Lägg till i kalendern Välkommen på visning
Mån 29 april kl 18:00 - 18:30 Lägg till i kalendern Välkommen på visning

2 995 000 kr Pris/bud

Ansvarig mäklare
Niklas Wigren
Katrinebergsbacken 18, 5 tr - Festlokalen
Festlokalen
Katrinebergsbacken 18, 5 tr - Trekanten
Trekanten
Katrinebergsbacken 18, 5 tr - Liljeholmstorget
Liljeholmstorget
Katrinebergsbacken 18, 5 tr - Planlösning
Planlösning
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Yteffektiv 2:a på populära Liljeholmsberget intill allt man kan önska sig av kommunikationer och service. Här erbjuds en högt belägen bostad med inglasad balkong och fin utsikt över takåsar och staden.

Kom och titta på Katrinebergsbacken18! Härifrån promenerar du till Södermalm på 10 minuter och går till tunnelbanan på tre minuter.

Här trivs man och det är bara att flytta in!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall:
På golvet ligger vackert välbevarat ekgolv och väggarna är ljusa. Hallen är stor och här finns goda förvaringsmöjligheter via rymlig skjutdörrsgarderob med spegel samt två garderober.

Vardagsrum:
Njut av det fina ljusinsläppet via stora fönster som välkomnar ljuset och rummet har generösa ytor och här ryms med lätthet både en soffgrupp, TV-möbel och läshörna. Väggarna är ljusa och på golvet återfinns den bevarade ekparketten. Från vardagsrummet når du den inglasade balkongen som erbjuder en härlig vy över staden och dess takåsar. Här kan du njuta av solen i bästa solläge.

Balkong
Underbar, inglasad balkong som ger ytterligare ett rum vår till höst. Här ryms både bord och stolar samt växtarrangemang.

Kök:
Praktiskt kök med vit skåpsinredning med vitt kakel ovan praktisk arbetsbänk. Köket angränsar mot vardagsrummet och här finns också en generös matplats intill fönsterparti. Köksutrustningen består av kyl/frys, ugn/spis, bänkdiskmaskin och fläkt. I köket/matplatsen finns också en praktisk garderob samt ett städskåp.

Badrum:
Badrummet är helkaklat och har praktiska duschväggar, handfat, wc, liten smidig tvättmaskin samt golvvärme.

Sovrum:
Lägenheten har ett väldisponerat sovrum. Sovrummet vetter mot gatan och är högt upp i huset och är ordentligt insynsskyddad med fin utsikt över takåsar. På golvet ligger välbevarad ekparkett.

FÖRENINGEN
Brf Liljeholmsberget
Liljeholmsberget är ett trevligt planerat bostadsområde med höga ambitioner när det gäller boendemiljön och på gården finns en populär förskola. Området är lugnt och skyddat. Föreningen bildades av SBC i december 1987 och omfattar de tio trapphusadresserna Katrinebergsbacken 16-32 samt 36.
Det finns 265 bostadsrättslägenheter i föreningen. I föreningen finns gemensamhetslokal samt bastu och pool som fritt kan disponeras av föreningens medlemmar. Övernattningslägenheter för gäster kan hyras.

Bostadsrättsföreningen äger byggnader och innehar tomträtten till fastigheten Lilla Katrineberg 3 i Stockholms stad. Dessutom äger föreningen tre gemensamhetsanläggningar (vägar, varmgarage, m.m.) tillsammans med Lilla Katrineberg 4 (kontorshuset).

Ett antal lokaler finns till uthyrning inom fastigheten. I den största lokalen finns Förskolan Katrineberg som drivs av Pysslingen.

Årsavgiften sänktes för 2019 med 3 procent samt 3 % 2018. 2017 var avgiften oförändrad. 2016 sänktes avgiften med 3 procent och 2015 med 2 procent. 2014 var avgiften oförändrad. För mer information se: www.liljeholmsberget.se

OMRÅDET
Attraktivt läge vid populära Liljeholmtorget med omedelbar närhet till kommunikationer och service. Här är lika nära till storstadspulsen som lugnet och naturen. Från Katrinebergsbacken har man det mesta inom promenad och cykelavstånd.

Närhet till mysiga Gröndal och sjön Trekanten med fina motionsspår, perfekt för en joggingtur eller en promenad. I Trekanten kan man fiska gädda, abborre och regnbåge och för bad-, båt och skridskoentusiaster blir boendet här ett enda stort äventyr.

Mycket nära till Årstaskogen som är ett otroligt vackert och stort skogsområde intill Årstaviken med fantastiska trivsamma promenadstigar och krävande löparslingor om du så önskar. Inte minst härliga utsiktsplatser längs med vattnet med hela Söder framför dig.

Vid Liljeholmstorget finner ni ett shoppingcenter med ca 90 butiker, bl.a. populära klädeskedjor, systembolag, välsorterade livsmedelsbutiker och trevliga caféer. Se länk för mer information.

Vill du ha ett större utbud av affärer finns Kungens kurva med IKEA och Skärholmens centrum inom några minuters resväg med bil.

SERVICE/KOMMUNIKATIONER
Utmärkta kommunikationer ett stenkast från Katrinebergsbacken. Alldeles nedanför berget ligger både Tvärbanan, Tunnelbanan och ett busstorg. Tvärbanan knyter ihop det västra och södra tunnelbanenätet via Gröndal och Stora Essingen mot Alvik och via Årstaberg och Gullmarsplan mot Sickla Udde. Med tunnelbanans röda linje tar du dig till T-centralen på endast 10 minuter.

Behändigt cykel-/gångavstånd till Södermalm där du finner ett stort utbud av
restauranger och barer. På endast 5-10 minuters promenad över Liljeholmsbron (det finns trappa ned från området till bron) finner du Hornstulls T-bana samt flertalet innerstadsbussar. Buss 4 traffikerar sträckan Gullmarsplan - Södra Station - Fridhelsplan - Odenplan - Radiohuset, buss 66 tar dig till Södra Station och genom större delen av Södermalm samt buss 40 som går via Fridhemsplan, Odenplan och vidare mot Universitetet.

Endast två stationer bort med tvärbanan ligger Årstaberg där även pendeltågets alla linjer mot Märsta, Bålsta, Kungsängen, Södertälje och Västerhaninge finns. Vill du se tidtabeller, gå in på SL:s hemsida www.sl.se.

Med bil tar du dig lätt ut på E4/E20 norr- och södergående.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1993-1995
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Balkong/uteplats

Inglasad balkong i härligt soligt läge med vacker utsikt. Här njuter man med fördel av solen från dag till kväll. Plats för utemöbler och växtarrangemang.

Övriga utrymmen

Det finns pool och bastu med relaxavdelning, festlokal (Körsbäret), källarförråd, cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga med torkrum, grovtvättstuga samt två st övernattningslägenheter.

Grill och utemöbler finns i föreningens gemensamma trädgård.

Bilplats

Det finns både varmgarage (72 platser) för 1 100 kr/mån och kallgarage (86 platser) för 850 kr/mån i föreningen. Dessutom finns ett antal MC-platser i båda garagen. Avgiften påföres månadsavgiften. Katrinebergsbacken är en privat gata som tillhör föreningen. Det finns totalt ett 20-tal parkeringsplatser med avgift alla dagar, alla tider som betalas via parkeringsapp eller biljettautomat.

TV och bredband

TV
Kabel-TV bas ingår i avgiften till föreningen. Leverantör är Bredbandsbolaget som för varje lägenhet tillhandahåller en HD-box.
Bredband
Bredband och fast telefoni (abonnemang) ingår i avgiften till föreningen. Leverantör är Ownit. Internetuppkoppling med kabel ger 500-1000 Mbit/s för både ned- och uppladdning. Samtalsavgifter för IP-telefoni betalas av varje medlem.

Driftskostnad

Försäkring
150 kr
Hushållsel
200 kr
Summa
350 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
129 kWh/m² år

Föreningen

Namn
Brf Liljeholmsberget
Andel i föreningen
0.25127%
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningens hemsida
2 995 000 kr Pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
2 rok
Boarea:
53 kvm. Areauppgifter enligt ekonomisk förvaltare
Avgift:
3 197 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och fast telefoni (Ownit), basutbud med Kabel-TV (Bredbandsbolaget) samt BR-tillägg.
Våningsplan:
5 av 7, hiss finns.
Lägenhetsnr:
258
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen på visning

Sön 28 april kl 13:00 - 13:45 Lägg till i kalender Välkommen på visning
Mån 29 april kl 18:00 - 18:30 Lägg till i kalender Välkommen på visning
Ansvarig mäklare
Niklas Wigren
0725-36 37 14

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.