08-644 90 44

Södermalm Medborgarplatsen

Visa alla bilder
Budgivning pågår

Repslagargatan 27

Allt man kan önska med; A-läge mitt i Södermalms metropol finner du denna välplanerad trea med svängrum, balkong och nyrenoverat badrum.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
82 kvm
Avgift:
3 125 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

5 400 000 kr Accepterat pris

Högsta bud: 4 995 000 kr
Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
Repslagargatan 27-24
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Hall
Hallen är avlång och generös storleksmässigt. Vid ingången finner du praktisk yta för avhängning av ytterkläder och utrymme för dina skor.

Allrummet
Ett härligt sällskapsrum för såväl fester som sköna hemmakvällar i soffan. Här ligger parkett på golvet och väggarna är belagda med en ljus tapet och du har ett fint fönster som ligger och blickar ut mot Repslagargatan. Rummet har gott med plats för möblering av både soffa, soffbord, tv-bänk samt sideboards eller bokhylla om man vill.

Kök
Kökets inredning är standard men har ypperligt bra med både förvaring i under och överskåp. Köket har vita släta luckor, rostfri bänkskiva och dubbel diskho, blandare och knoppar i krom samt vitvaror i form av spis, fläkt, kyl och frys. Ovanför köksbänken sitter det vitt kakel med några få svarta kakelplattor omlott på väggen. Köket har ett städförråd. I nedre ändan av köket finner du en naturlig yta där man kan ställa ett större matbord med plats för minst sex personer. Här finner du även ett fönster som går väg-väg och ger härligt ljusinsläpp. Härifrån tar man sig även ut till bostadens balkongen.

Sovrum 1
I början av hallen ligger det första sovrummet. Det här rummet är lugnt beläget mot den lummiga innergården. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en linoleummatta. Sovrummet har plats för både säng, skrivbord och bokhylla.

Sovrum 2
Det här sovrummet är "the master bedroom" där du finner väggarna ljusa och att även detta sovrum ligger in mot den tysta lummiga innergården. Här kommer du sova gott. Från vardagsrummet, innan sovrummets ingång ligger en kortare passage där du når in till en större klädkammare, en så kallad walk-in closet. Perfekt med utrymme för alla kläder vi behöver i detta lands växlande årstider. Nära men snyggt undangömda.

Badrum
Nyrenoverat badrum som stod klart i februari 2019. Det helkaklade badrummet ger ett modern intryck. Ett fräscht badrum i ljusa och dova färger. Gråmelerat stengolvsklinkers och helkaklade vita kakelplattor på väggarna. Badrummet är utrustat med wc, badrumsskåp med spegelfront samt eluppvärmd handdukstork. Allt i samma stil. Längst in finner man en tilltagen duschhörna med handdusch samt vikbara duschväggar i glas som gör varje duschtillfälle till en fröjd. Det är förberett för att sätta in en tvättmaskin.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1983
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Brf Minnesgården registrerades som bostadsrättsförening den 17 januari 2007. Föreningen är en äkta förening. Det finns 90 lägenheter varav 76 är bostadsrätter, 14 är hyresrätter och 7 kommersiella lokaler. Föreningen är delaktig i en samfällighet tillsammans med Göta Ark/Balder gällande garageplanen. Föreningens andel är 40%.

Nyckeltal 2018
Årsavgift, kr/m² 461 kr
Belåning, kr/m² 2571 kr

Ekonomisk förvaltare är HSB Stockholm Förvaltning.

Renoveringar

Utkast av genomförda underhåll samt renoveringar:
2014 Renovering av samtliga fönster.
2015 Nya portar och entréer med tillhörande belysning och ommålning av dörrar mot Repslagargatan.
2016 Lagning och målning av yttertak, renovering av samtliga trapphus, våningsplan och entréer och byte av fjärrvärmecentral.
2017 Påbörjat pågående stambyte av köksstammars nedre del, spolning av köksstammar och renovering samt byte av samtliga sex hissar.

Utkast av pågående och framtida underhåll:
2019 Badrum renoveras i 10 hyresrätter, januari-april.
2018-2019 Byte av samtliga radiatorventiler i samtliga lägenheter.
2019 Fortsatt stambyte av köksstammarnas nedre del.
2019 Renovering av del av innergård pga läckage till garage plan 3.
2013 Renovering av tegelfasaden.

Radonmätning utfördes år 2010 i fastigheten. Resultatet från denna mätning visar att värdena understiger uppsatta gränsvärden.

En ny energideklaration kommer göras och färdigställas senast 2020-02.

Föreningen har arbetat samt arbetar aktivt med fastighetens underhållning. Vill man få mer kunskap om detta finns det utförligt redovisat att läsa ytterligare om detta i årsredovisningen 2019.

Balkong/uteplats

Från köket och vardagsrummet finner du lägenhetens balkong. Generös till storleken och bjuder in till att bli din egna gröna oas mitt i stadspulsen.Övriga utrymmen

Det finns två tvättstugor i föreningen. I varje tvättstuga finns tre tvättmaskiner, en torktumlare samt torkrum. Tvättstugan kan bokas mellan klockan 07.00 till 21.00. I anslutning till tvättstugorna finns en toalett. Bokning av tvättstugan sker via ett elektroniskt bokningssystem (via panel vid tvättstugans dörr eller på webben).

Fastighetens flesta lås i huset så som portar, trapphus, garage, innergård, källargrindar öppnas med magnetbrickor, s.k. "blippar".

I fastigheten finns också två cykelrum, skyddsrum, lokaler som upplåts med hyresrätt samt källarförråd till samtliga lägenheter.

Föreningen har en gemensam innergård med grillmöjligheter, sittgrupp i form parkbänkar med bord och massor med plats för lek inom det inhägnade området.

Bilplats

I fastigheten finns det drygt 39 garageplatser samt tillgång till mc-och mopedplatser. Garaget har nyligen helrenoverats.

TV och bredband

TV
Tv-basutbud levereras via Comhem och ingår med SVT-kanalerna samt TV4 och ingår i avgiften.
Bredband
Bredband levereras av Stockholms Stadsnät med en hastighet av 700/700 Mbit och ingår i avgiften.

Driftskostnad

Försäkring
450 kr
Hushållsel
280 kr
Summa
730 kr/mån

Till varje lägenhet finns separat elmätare. Då bostaden varit hyresrätt så är driftkostnaden en uppskattning per månad för två personer.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2010-02-26
Prestanda
146 kWh/m² år

Föreningen

Namn
Brf Minnesgården
Org.nr
769615-8927
Andel i föreningen
1.58%
Pantsättningsavgift
465 kr
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
5 400 000 kr Accepterat pris
Högsta bud:
4 995 000 kr
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
3 rok
Boarea:
82 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
3 125 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, TV-grundutbudet
och bredband via Stockholms Stadsnät samt trappstädning.
Våningsplan:
1, hiss finns.
Lägenhetsnr:
63
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
070-147 17 22
Saki Carapanos
070-718 95 92

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.