08-644 90 44

Södermalm - Högalid

Visa alla bilder
Budgivning pågår

Heleneborgsgatan 38, 6 tr

Grandios terrass med oändliga möjligheter och utsikt mot Riddarfjärden och Stadshuset! Yteffektiv 2:a - kan bli än mer effektiv 3:a! Renoveringschans!

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
46 kvm
Avgift:
2 182 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

5 400 000 kr

Högsta bud: 7 500 000 kr
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
Heleneborgsgatan 38, 6 tr - Horstull
Horstull
Heleneborgsgatan 38, 6 tr - Boulebar
Boulebar
Heleneborgsgatan 38, 6 tr - Tantolunden
Tantolunden
Heleneborgsgatan 38, 6 tr - Planlösning
Planlösning
Heleneborgsgatan 38, 6 tr - Alternativ planlösning
Alternativ planlösning
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Missa inte denna bostad helt i sin egen klass! Ett sällsynt och unikt boende långt från den stora mängden dussinlägenheter. En grandios terrass omsluter bostaden i två vinklar och ger oändliga möjligheter för möblering och plantering. Helt enkelt en egen oas på taket - med utsikt över Pålsundet, Stadshuset och Riddarfjärdens vattenspegel. Detta är en så sällsynt bostadstyp att de väldigt sällan kommer ut till försäljning, för ingen vill flytta ifrån något som är så här bra, men nu har du alltså chansen. En yteffektiv 2:a som med en enkel vägg kan bli en ännu mer effektiv 3:a! Bostaden är dessutom belägen i en vacker fastighet från 1929 med närhet till Hornstulls breda utbud av service, restauranger och övriga nöjen. Renoveringsbehov föreligger.

HALL:
Välkommen in i entrén som vidare förgrenar sig i två passager mot pentry och sovrum, respektive vardagsrum. Plats för hatthylla och klädavhängning samt ett mindre inbyggt skåp.

PENTRY:
Enklare pentry med skåp och litet fönster. Utrustat med mindre elspis och ugn.

SOVRUM:
Intill pentryt ligger ett sovrum med altandörr att öppna upp mot den egna terrassen. Rummet kan också lika väl möbleras som vardagsrum och matplats med tanke på närheten till pentryt. Dubbla pardörrar att öppna upp mot rummet intill. Stort takfönster kompletterar ljusintaget.

VARDAGSRUM:
Bostadens sociala rum är det rymliga vardagsrummet som erbjuder gott om plats för både soffan och matplatsen. Ljuset tillåts flöda fritt in genom flera fönsterpartier och dubbla altandörrar att öppna upp mot den egna terrassen. Även här går det lika bra att möblera som ett sovrum - och vilket sovrum det kan bli - med utsikt över Riddarfjärden och Stadshuset! För den med behov av ett extra rum finns möjlighet att dela av rummet och med enkla medel skapa ytterligare ett sovrum. Ingång till rymlig klädkammare.

TERRASS:
Via dubbla utgångar kommer man ut på en stor terrass som i två vinklar löper runt bostaden. Det krävs inte mycket fantasi för att föreställa sig vilken fantastisk oas det här kan bli under stundande sommarsäsong. Den generösa ytan och utformningen öppnar upp för oändliga möjligheter för hur man vill disponera ytan. Kanske möblera i flera grupper, plantera en egen köksträdgård eller överösa med blommor. Helt enkelt en egen utemiljö på taket! Varför trängas i parken med andra soltörstande Södermalmsbor när man kan njuta lyxen av en helt egen terrass? Som om inte ytan och möjligheterna i sig vore tillräckligt, bjuder det höga läget dessutom på en fullständigt avundsvärd utsikt. Pålsundet nedanför som mynnar ut i Riddarfjärdens vattenspegel och vidare mot Stadshuset. Långholmen, DN-skrapan, Högalidskyrkan och vidare i brett perspektiv. Sjöutsikt när den är som allra bäst!

BADRUM:
Rymligt kaklat badrum med klinkergolv. Utrustning bestående av badkar, wc, tvättställ, badrumsskåp och handdukstork.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1929
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
FÖRENING:
Brf Borren 350 är en äkta förening med 41 bostadsrätter samt lokalytor uthyrda till arkitektkontor. Intäkter från försäljningen av den sista hyresrätten kommer användas till kommande stambyte i kök. Föreningen äger marken, ej tomträtt. Inga beslutade avgiftshöjningar.

OMRÅDE:
Välkommen till en vacker boendemiljö som tilltalar sinnena. På Heleneborgsgatan bor du med behändigt avstånd från de mer trafikerade gatorna Hornsgatan och Långholmsgatan. I gatans ena ände finner vi Långsholmsgatans pulserande stråk och rika utbud. Vänder vi oss åt motsatt håll nås Pålsundsparken följt av Skinnarviksparkens stora grönområde samt nedgången till Söder Mälarstrand.

I Hornstull erbjuder gallerian Hornhuset både shopping och förfriskningar och för den som föredrar en lite lugnare parkmiljö är Lasse i Parken ett populärt val vid säsong. Fina promenadstråk finns längs vattnet fritt att följa in mot Slussen eller Hornstulls Strand, Tantolunden och Skanstull.

Sommartid är Hornstulls Strand ett mycket levande område med välbesökt loppis på helgerna och matmarknad med många foodtrucks. Här kopplar man av med god mat under avslappnade förhållanden och njuter av solen på "trappan". Reimersholme och Långholmen bjuder på härligt strand- och bryggbad och grönområden där man kan spendera många varma sommarkvällar. Närmast ligger Tantolunden.

Kommunikationerna är även de mycket goda med innerstadsbussar och tunnelbanans röda linje vid Hornstull. Bara några minuter från lägenheten går blåbuss 4 mot Gullmarsplan respektive Radiohuset.

Renoveringar

Stambyte i badrum genomfördes 1990-1991. Fasad, balkonger och OVK har genomförts på senare tid. Stambyte i kök påbörjas inom kort, påverkar inte denna lägenhet.

Balkong/uteplats

Till bostaden hör en stor terrass i vinkel med två utgångar ( 3 väderstreck ). Helt enkelt oändliga möjligheter för möblering och plantering. En egen oas på taket - med utsikt! Svårt att tänka sig en bättre plats att tillbringa sin lediga tid än på sin egen terrass till en njutningsfull utsikt över Pålsundet, Stadshuset högt ovan båtarnas sakta vattenklyvning.

Övriga utrymmen

I föreningen finns tvättstuga, cykelrum, hobbyrum och övernattningslägenhet som kan hyras för 200 kr/natt. Det finns också en gård och förrådsutrymmen.

Bilplats

Det finns 9 platser som hyrs ut till en kostnad om 800 kr/månad. Det är kö till platserna.

TV och bredband

TV
Com Hem
Bredband
Com Hem

Driftskostnad

Försäkring
200 kr
Hushållsel
350 kr
Summa
550 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2018-12-08
Prestanda
158 kWh/m² år
Energiklass
F
5 400 000 kr
Högsta bud:
7 500 000 kr
Visa budhistorik
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
2 rok
Boarea:
46 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
2 182 kr/mån
Våningsplan:
6 av 6, hiss finns.
Lägenhetsnr:
601
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
070-718 95 92

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.