08-644 90 44

Södermalm Katarina

Visa alla bilder

Mäster Mikaels Gata 1A

Dyraste kvadratmeterpriset i stan! Fascinerande bostad i omvänd etage med egen ingång och spännande planlösning. Juridisk person godkänns av brf.

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea/biarea:
1/63 kvm
Avgift:
1 422 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Sön 20 januari kl 14:00 - 14:45 Lägg till i kalendern Förhandsvisning
Sön 27 januari kl 14:00 - 14:45 Lägg till i kalendern

4 900 000 kr pris/bud

Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
Mäster Mikaels Gata 1A - Planlösning entréplan
Planlösning entréplan
Mäster Mikaels Gata 1A - Planlösning källarplan
Planlösning källarplan
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

I historiska kvarter intill Katarina Kyrka finner vi denna spännande och fullständigt unika bostad i omvänd etage. Via egen ingång från Mäster Mikaels gata nås denna bostad med en kvm i entréplan och resten av de 64 kvm börjar några trappsteg ner. Fastighetens byggnadsår från början av förra seklet framhävs av den lite råa känslan, med grova väggar och välvda tak. Spiraltrappa leder ner till källarplan med exponerade stenväggar och en väldigt speciell atmosfär. Stort socialt allrum med modernt kök i öppen planlösning och snyggt badrum. Det här är en fascinerande bostad med många spännande detaljer - kan helt enkelt inte jämföras med någon annan. Juridisk person accepteras som köpare för denna lägenhet och föreningen är skuldfri!

Alldeles utanför din dörr väntar kulturbebyggelse och lugn kyrkmiljö. Det är svårt att inte bli förförd av området. Här känns historien i allt från de vackra byggnaderna till gatstenarna någon för länge sedan lagt för hand. Det är lätt att förstå varför dessa kvarter av många ses som ett av Södermalms mest eftertraktade.

Lägenheten disponeras enligt följande:

ENTRÈPLAN
HALL:
Ingång direkt från gatan via egen entré. Några trappsteg ner nås bostadens luftiga hall. Möblerbar med möjligheter. Fast garderobslösning till vänster med förvaring. Räcke och spiraltrappa leder ner mot källarplan, och öppet hålrum från ovan skapar genomsyn.

ALLRUM:
Stort och luftigt allrum med högt till tak och charmig karaktär. Kök vägg till vägg i rummets främre del med gott om förvaring i höga skåp och många lådor. Smakfull köksdesign med moderna inslag ger harmoni till rummet. Ljusa släta luckor, vitt kakel och grå arbetsbänk, vilket ytterligare kompletteras med en hög bänk likt köksö/barhäng. Maskinell utrustning bestående av spishäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro samt integrerad kyl, frys och diskmaskin. Bra yta för matplats och soffa.

BADRUM:
Passage från allrum med flera inbyggda garderober ger gott förvaringsutrymme. Några trappsteg leder upp till det moderna badrummet med karaktär. Vitkaklade väggar och grått klinkergolv med komfortvärme. Bra och effektivt planerat med wc, kommod med tvättställ, badrumsskåp, högskåp och handdukstork. Duschplats med glasdörrar som går att vika undan för frigörande av yta. Notera det charmiga välvda taket!

KÄLLARPLAN
SOVRUM/STUDIO:
Nedanför spiraltrappan (av smalt utförande) nås källarvåningen som är alldeles otroligt charmig med sina robusta stenväggar. Den något lägre takhöjden bidrar med trivsel och ombonad känsla. Idag används utrymmet som både vardagsrum och sovrum.

Den här bostaden har modern standard i kök och badrum snyggt sammanvävt med äldre charm och spännande planlösning. Det finns sällsynt många intressanta detaljer att utforska som sammantaget formar ett mycket personligt uttryck. Varmt välkommen att på plats själv se och känna allt det som gör den här bostaden så speciell!

Byggnad

Byggnadsår
1903
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
FÖRENING:
Brf Sankta Katarina Mindre 2 är en äkta förening som äger marken, ej tomträtt. Föreningen är skuldfri och består av 17 bostadsrätter och 3 lokaler upplåtna med hyresrätt. Inga beslutade avgiftsförändringar. Juridisk person kan accepteras som köpare för denna lägenhet.

OMRÅDE:
Missa inte chansen att bo på ett av Södermalms mest attraktiva adresser! Här bor du i en historisk miljö bland pittoreska kulturkåkar och lugna kullerstensgator. Alldeles runt hörnet kan du slå dig ner och insupa utsikten över hela Stockholm. Här finns allt du kan tänkas behöva inom räckhåll samtidigt som gatans avskildhet skapar en lugn atmosfär intill Katarina Kyrka.

Områdets många butikstäta gator och gallerior erbjuder ett brett utbud av trendiga klädbutiker, mysiga caféer och populära restauranger. Vid Götgatsbacken och Medborgarplatsen pulserar folklivet och nattlivet. Ändå når du hemmet och lugnet på några få minuters promenad.

KOMMUNIKATIONER:
Utmärkta kommunikationer genom de två närbelägna tunnelbanestationerna Medborgarplatsen och Slussen, där den sistnämnda även erbjuder flertalet bussanslutningar. Från Slussen går även båttrafik mot Skeppsholmen och Djurgården.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
2016 Färdigställande av ombyggd lokal till bostadsrätt och försäljning av den samma. (Denna lägenhet.)
Stambyte av VA-stammar och el genomfört i omgångar. Enligt föreningen är i stort sett alla stammar bytta, någon del kan återstå då de oftast bytt stammar i samband med renoveringar. För mer info om utförda renoveringar se förteckning i senaste årsredovisningen.

Inga planerade renoveringar.

Övriga utrymmen

Det finns tvättstuga och cykelrum/barnvagnsrum.
Larm finns i lägenheten och kan övertas.

TV och bredband

TV
Egen parabol
Bredband
Fiber genom Ownit

Driftskostnad

Försäkring
200 kr
Hushållsel
250 kr
Övrigt
100 kr
Summa
550 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
105 kWh/m² år

Föreningen

Namn
Brf Sankta Katarina Mindre 2
Andel i föreningen
1.87%
Andel av årsavgift
1.86928%
Pantsättningsavgift
455 kr
Överlåtelseavgift
1 138 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Övrigt om bostaden
4 900 000 kr pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
2 rok
Boarea/biarea:
1/63 kvm. Areauppgifter enligt mätning
Avgift:
1 422 kr/mån. i avgiften ingår värme och vatten.
Lägenhetsnr:
20
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen på visning

Sön 20 januari kl 14:00 - 14:45 Lägg till i kalender Förhandsvisning
Sön 27 januari kl 14:00 - 14:45 Lägg till i kalender
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
070-718 95 92

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.