08-644 90 44

Södermalm-Högalid

Visa alla bilder
Snart
till salu

Heleneborgsgatan 50, 2tr

Fantastisk trerummare med charm i överflöd. Optimalt planerad med välbevarade detaljer och generös takhöjd. Skuldfri brf.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
83 kvm
Avgift:
3 264 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

6 450 000 kr pris/bud

Ansvarig mäklare
Pannos Vagelopoulos
Heleneborgsgatan 50, 2tr-15
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Här har vi en fanstastisk trerummare med charm i överflöd. Välplanerad med bevarade originaldetaljer och generös takhöjd. Lägenheten är belägen vid Hornstull med närhet till vatten och naturområden med mysiga promenadstråk. Här erbjuds även stadspuls med ett stort utbud av restauranger, caféer, livsmedelsbutiker m.m. Väldigt bra kommunikationer med både tunnelbana och buss vid Hornstulls station.

Kök och matplats
Här har vi ett modernt kök intill en rymlig matplats. Det gör att köket blir mer än bara arbetsyta, här kan man umgås och laga mat tillsammans. Köket byggdes 2015 och har en ordentlig maskinell utrustning och som grädde på moset finns här en stor vinkyl. Skafferiet där vinkylen idag står har draget vatten och avlopp så här kan man med enkelhet installera en tvättpelare om behovet finns. Köket har ett vattentåligt och skönt uppvärmt marockanskt klinker på golvet. Matplatsens golv klär en vacker och välbehållen fiskbensparkett i ek. Denna klär även golvet som fortsätter in i vardagsrummet och lägenhetens stora sovrum. Tittar man noggrant längs väggar och rumsavskärmare ser man att rummen inte omdisponerats och väggarna inte flyttats, därför är golvet enhetligt och alla avslutsdetaljer i parketten är intakta.

Vardagsrum
Vardagsrummet är stort och ljust. Takhöjden, djupa fönsternischer och den vackra fiskbensparketten gör att vardagsrummet lättmöblerat och mångsidigt. Rummet är separerat från kök och matplats av två spegeldörrar med frostat spröjsfönster. De har en avskärmande funktion men skapar även en välkomnande och inbjudande känsla.

Sovrum 1 och 2
Lägenheten har två sovrum. Det är en fin uppdelning då rummen är belägna i varsitt av lägenhetens ytterkanter. Det sovrum som används som föräldrasovrum är stort och rymligt. Här finns plats för en rejäl dubbelsäng och en garderob som slukar det mesta. Föräldrarummet har samma vackra fiskbensparkett som vardagsrummet. Barnrummet som är lugnt beläget mot föreningens innergård är mer lekfullt inrett. Väggarna är målade i en humörshöjande blå färg och golvet är ett robust brädgolv.

Badrum
Det fina badrummet är helkaklat. Här finns en separat duschdel. Badrummet är utrustat med handukstork och golvvärme.

Hall
Hallen är rymlig och välkomnande. Innanför dörren finns gott om plats för klädavhängning. I anslutning till hallen invid matplatsen finns även en inbyggd garderob där du kan hänga undan kläder.

FÖRENINGEN
Brf Huggjärnet 18-19 är på grund av kraftiga amorteringar av sina lån sedan några år helt skuldfria. Då föreningen visat positivt resultat och inga skulder finns har man i omgångar haft möjligheten att sänka medlemmarnas avgifter.
Föreningen förvärvade fastigheten 1997 och består idag av 70 lägenheter varav 86 innehas med bostadsrätt och två med hyresrätt. Föreningen har utöver detta en kommersiell lokal om 212 m² som hyrs ut. Föreningen hyr i dagsläget 4 p-platser av Stockholms kommun, dessa är i sin tur uthyrda till lokalhyresgästen. Förhandlingar med kommunen pågår om huruvida föreningen fortsättningsvis kommer att hyra dessa.

OMRÅDE
Ett mycket populärt kvarter med skön atmosfär. Här finns ett flertal caféer, barer och restauranger. I närområdet finns all service du kan tänka dig såsom matbutiker, apotek, systembolaget, galleria, gym och bank. Önskas lugn och ro finns härliga omgivningar och promenadstråk intill Tantolunden, Årstaviken, Långholmen, Reimersholme och Söder Mälarstrand.

KOMMUNIKATIONER
Här bor du med ypperliga kommunikationer, ett par minuter från porten finner du tunnelbanans röda linje och ett flertal innerstadsbussar. Kungsholmen når du på ett par minuter med 4:ans busslinje eller med cykel.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1928
Ventilation
Mekanisk frånluft
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Renoveringar

2002-2005 renoverades föreningens kungsaltaner, paradbalkong samt takterrassen
2010 renovering/målning av fönster och balkongdörrar
2012 Installation av fiberbaserat höghastighets bredband
2017 Installation av ljuddämpande glas mot Långholmsgatan och Pålsundsbacken.
2018 Installation av nya säkerhetsdörrar, samt att gården mot pålsundsbacken har snyggats till.

Föreningen arbetar efter en långsiktig underhållsplan som uppdateras årligen av styrelsen. Föreningens byggnader befinner sig i gott skick och det finns inga större renoveringar planerade, endast löpande underhåll.

Övriga utrymmen

Gemensamma utrymmen I föreningen finns en stor och härlig takterrass med 360 graders vy över Stockholm stad. Terrassen kan nyttjas för fantastiska sommarmiddagar eller varför inte som första parkett på nyårsafton. Föreningen har två moderna tvättstugor i port 50 och 54. Det finns även cykelrum i källaren samt en trivsam innergård.

TV och bredband

TV
Kabel-tv , leverantör Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.
Bredband
Ett fiberbaserat höghastighets bredband finns installerat i fastigheten. 100/100 Mbit/s ingår i månadsavgiften. Möjlighet till snabbare uppkopling ges mot en kostnad.

Driftskostnad

Uppvärmning
250 kr
Försäkring
300 kr
Hushållsel
200 kr
Summa
750 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2009-09-30
Prestanda
134 kWh/m² år

Föreningen

Namn
Brf Huggjärndet 18-19
Org.nr
716425-8365
Andel i föreningen
1.56601%
Pantsättningsavgift
455 kr
Överlåtelseavgift
1 138 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
6 450 000 kr pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
3 rok
Boarea:
83 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
3 264 kr/mån. inkl. värme, vatten och kabel-TV (basutbud), fiber 100 Mbit/s
Våningsplan:
2 av 6, hiss finns.
Lägenhetsnr:
20
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Pannos Vagelopoulos
070-965 35 04

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.