08-644 90 44

Hammarby Sjöstad

Visa alla bilder

Sickla Kanalgata 51

Topprenoverad hörnlägenhet med 3.10 m i takhöjd, stora fönsterpartier och Hammarby Sjöstads kanske bästa uteplats (ca 60 kvm) i soligt sydvästläge.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
80 kvm
Avgift:
4 821 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Sön 23 september kl 12:00 - 13:00 Lägg till i kalendern Öppen visning - Välkommen!
Mån 24 september kl 18:00 - 18:45 Lägg till i kalendern Öppen visning - Välkommen!

5 695 000 kr Pris/bud

Ansvarig mäklare
Mattias Näsström
Sickla Kanalgata 51 - Uteplats (ca 60 kvm) i soligt sydvästläge
Uteplats (ca 60 kvm) i soligt sydvästläge
Sickla Kanalgata 51 - Planlösning
Planlösning
Sickla Kanalgata 51 - Fasadbild
Fasadbild
Sickla Kanalgata 51 - Föreningens innergård
Föreningens innergård
Sickla Kanalgata 51 - Föreningens innergård
Föreningens innergård
Sickla Kanalgata 51 - Föreningens innergård
Föreningens innergård
Sickla Kanalgata 51 - Vy mot Hammarby Sjö
Vy mot Hammarby Sjö
Sickla Kanalgata 51 - Hammarby Sjö
Hammarby Sjö
Sickla Kanalgata 51 - Sickla Udde
Sickla Udde
Sickla Kanalgata 51 - Hammarby Sjö
Hammarby Sjö
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen till detta unika boende med radhuskänsla som karakteriseras av rymd, ljus och karaktär. Nu finns chansen att förvärva en ljus lägenhet med stora och öppna sociala ytor samt lyxiga materialval, och Hammarby Sjöstads kanske bästa uteplats. Redan när du träder in i denna lägenhet möts du av något unikt - ett särskilt vackert hem med en otrolig känsla av rymd som suddar ut gränserna mellan inomhus- och utomhusmiljö. Mycket tack vare den grönskande och stora uteplatsen och vackra fönster som sträcker sig från golv nästan ända upp till den väl tilltagna takhöjden på ca 3.10 m. Det eftertraktade hörnläget i sydväst och fönster i dubbla väderstreck bidrar till mycket ljusinsläpp.


Lägenhetens färgval går i olika välkomponerade grå nyanser som känns mycket moderna och stilrena (tak och väggar målades om under våren 2017). De vitlaserade exklusiva golven (Kährs 2016) bidrar såklart också till den upplyftande känslan. När man lyckats slita blicken från de vackra fönsterpartierna som täcker hela väggarna i denna soliga lägenhet slås man av den väl avvägda och genomtänkta planlösningen. Här utnyttjas varje kvadratmeter till fullo med öppna sociala ytor där köket är precis lagom avdelat från vardagsrummet, rogivande sovrum i varsin ände av bostaden samt smarta förvaringslösningar. Här finns mycket genomtänkta detaljer som smidiga skjutdörrar, dubbla ingångar till alla rum och lyxiga dimrar.


Hall
Välkomnande hall med plats för ytterkläder i en stilig garderob med platsbyggda exklusiva luckor. I anslutning till hallen finns dessutom en rymlig klädkammare med spegeldörr och plats för kläder för årstidens alla säsonger.


Kök
Lyxigt och nyrenoverat kök från Puustelli (2016). Köksluckorna är nedslipade och omlackerade (2018) i en varm grå nyans för att passa in med resten av lägenheten. Praktiskt vitlaserat laminatgolv i köket och minst lika praktisk och tålig vit bänkskiva av påkostad kvartskomposit. Köket är utrustat med följande exklusiva vitvaror; kombinerad ugn/mikro från Bosch, integrerad spis med induktionshäll, integrerad diskmaskin och kyl/frys från Siemens samt vinkyl från Festivo. Som pricken över i:et kan du från spisen enkelt signalera till grillmästaren som säkert kommer hänga vid grillen på uteplatsen utanför fönstret i den härliga kvällssolen.


Vardagsrum
Vardagsrummet som köket övergår i är helt omslutet av glas längs två väggar i ett mycket ljust hörnläge. Vardagsrummet är precis lagom avdelat från köket i en delvis öppen planlösning. Här möjliggörs en väldigt social möblering med stort matbord och kanske en social konstellation med två soffor vända mot varandra, eller en rymlig hörnsoffa om så önskas. Från vardagsrummet finns en av bostadens totalt två utgångar till den fantastiska uteplatsen.


Uteplats
Uteplatsen, som nästan borde kunna kallas en trädgård, ligger i sydvästläge med sol från morgon till kväll. Den är ca 60 kvadratmeter stor och upphöjd ca 120 cm från markplan med ytterst begränsad insyn. Idylliskt staket och vacker och tät avenbokshäck gränsar av uteplatsen till en privat och lummig trädgård. Perfekt för både mysiga helgfrukostar i solen och härliga grillkvällar med familj och vänner och till och med kräftskivor och midsommarfest för stora sällskap. Det finns även gott om plats för flera sittgrupper och kolgrillning är tillåten på uteplatsen. För den odlingsintresserade finns här solig och vindskyddad odlingsbädd med bra jordmån, perfekt för att odla blommor eller grönsaker. Större delen av uteplatsen är täckt i trall, men även en avlång gräsplätt finns för minigolfälskaren. Här finns en stor elektrisk markis installerad för de dagar då solen gassar på som mest. Uteplatsen skärmas av med staket och trevlig grind (från 2018) mot grannen.


Sovrum 1
Lyxigt master bedroom med direkt anslutning till badrummet och utgång till uteplatsen. Här är det lätt att få mörkt och svalt. I sovrummet finns en fin platsbyggd garderob som följer med lägenheten. Här finner man även den andra utgången till terrassen.


Sovrum 2
Bostadens andra sovrum passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor om så önskas. Detta rum nås både från hallen och från köket och har ett fint fönster från golv till tak. Här ryms både säng och skrivbord.


Badrum
Badrummet kan nås från både hall/vardagsrum och master bedroom och är topprenoverat under 2017 med lyxig, tålig och lättskött mikrocement i grå betongnyans från välkända Topcret. Trippelfunktionell takdusch från Tapwell med både takdusch, duschhandtag och badkarstapp till stilrent modernt badkar. Enkelt att sätta dit duschvägg eller draperi om så önskas. Handgjord kommod av Topcret med samma mikrocement med korkbeslag från Ballingslöv. Modern tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Golvvärme, handdukstork och dimbara spotlights ger en varm och härlig SPA-känsla. I badrummet finns även plats för torkställ och skötbädd.

Förråd
Till lägenheten hör ett stort källarförråd som enkelt nås via fastighetens hiss, i andra trappuppgången.

Föreningen:
HSB:s Brf Hammarby Strand äger (friköpt) fastigheterna Tidvattnet 1 samt Gattet 1 som bebyggdes 2001-2002. Föreningen består av 110 st lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 5 st lokaler. Fastigheten är belägen på adresserna Sickla Kanalgata 32-34, 45-51 samt Lugnets Allé 53-57. I föreningen finns en festlokal som kan hyras för 240 kr/dygn. Gården är nyrenoverad och är en lummig, social och säker innergård omgiven av fina ekar. Här samlas grannar dagligen och året runt för att socialisera och leka med barnen vid anordnad lekplats och grillplats. Det finns även tillgång till tvättstuga, cykelförråd samt garage med laddstolpar. Det finns även hjärtstartare installerade i varje trappuppgång. Observera att medlemskap i HSB krävs, för detta tillkommer en mindre avgift. För ytterligare information besök gärna föreningens informativa hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/hammarbystrand/om-foreningen/

Allmänt om området:
I Hammarby Sjöstads marina miljö har du nära till både natur och storstadens alla bekvämligheter och möjligheter. Lägenheten ligger på Sickla udde som är omringad av Sjöstans kanske vackraste natur med vattnet, fina bryggor, vass och härliga ankfamiljer - med gott om plats för picknick i solnedgången. I området finns mängder av restauranger, caféer och butiker vilket bidrar till områdets charmiga atmosfär. Välsorterade livsmedelsbutiker som Coop & Lidl ligger ca 300 meter från lägenheten. Här finns givetvis även bank, apotek, förskolor, kyrka, bibliotek och allt annat som du kan önska dig. Området kombinerar verkligen det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur med vatten inpå knuten.

Närområdet:
Inom behagligt promenadavstånd finns populära Sickla köpkvarter där det finns mängder av affärer, butiker, biografer, fik och restauranger. Hammarby sjöstad gränsar mot Nackareservatet och inom några kilometer finns trevliga Hellasgården. Hellasgården är perfekt för bad sommartid och långfärdsskridskor vintertid. På vintern går det för övrigt även att åka slalom i Hammarbybacken (ca 500 m gångavstånd från lägenheten) som vintertid lyser upp kvarteren och varför inte avsluta med after ski på restaurang Göteborg.

Kommunikationer:
Kommunikationerna är utmärkta och dina vänner når dig lätt med cykel, båt, tåg eller buss. Tvärbanan trafikerar Solna - Sickla Köpkvarter via Liljeholmen och Gullmarsplan (där du ansluter till tunnelbanenätet) - och stationen Sickla kaj (vid Coop och Systembolaget), ligger mindre än 300 meter bort Inom kort gångavstånd finns även busslinjerna 71, 74 och nattbuss 96. Vid station Årstaberg (som nås via tvärbanan) når du även pendeltågen. Båttrafiken med m/s Lotten är gratis och går mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm med 10 till 15 minuters intervall mellan 06.00 och 24.00. Dessutom trafikerar M/S Emelie Hammarby Sjöstad - Nybroviken med ett stopp på Djurgården och Gröna Lund. På Södermalm får du även kontakt med flera busslinjer som tar dig vidare.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2002
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Balkong/uteplats

Uteplats/Terrass om ca 60 m², läge sydväst.

Övriga utrymmen

I föreningen finns en trevlig festlokal som kan hyras för 240 kr/dygn. Det finns även tillgång till tvättstuga, cykelförråd och en grönskande innergård. Gården är nyrenoverad och det finns bland annat lekplats samt grill-plats som föreningens medlemmar kan utnyttja. Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.

Bilplats

Föreningen har 25 st garageplatser varav 6 st med laddningsmöjligheter. Garaget nås enkelt via fastighetens hiss. Dessutom har de 8 st parkeringsplatser utmed Sickla Kanalgata. Garageplatserna kostar 1700 kr/mån att hyra, 2000 kr/mån för plats med laddstation, 750 kr/mån för mc-plats samt 800 kr/mån för parkeringsplats på gatan. Till bilplatserna är det separat kö.

TV och bredband

TV
Kabel-tv via Com Hem, basutbud ingår i avgiften. Alt. Ip-tv via Bredbandsbolaget.
Bredband
Bredband från Bredbandsbolaget. För detta tillkommer ett obl. tillägg om 125 kr/mån.

Driftskostnad

Försäkring
150 kr
Hushållsel
300 kr
Summa
450 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
80 kWh/m² år

Föreningen

Namn
HSB Brf Hammarby Strand
Andel i föreningen
0.78988%
Andel av årsavgift
0.78988%
Övrigt om bostaden
5 695 000 kr Pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
3 rok
Boarea:
80 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
4 821 kr/mån. Inkl. värme, vatten samt basutbud från Com Hem. Ett obl. tillägg om 125 kr/mån tillkommer för bredband (250 Mbit/s).
Lägenhetsnr:
2
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen på visning

Sön 23 september kl 12:00 - 13:00 Lägg till i kalender Öppen visning - Välkommen!
Mån 24 september kl 18:00 - 18:45 Lägg till i kalender Öppen visning - Välkommen!
Ansvarig mäklare
Mattias Näsström
070-147 24 39
Michaela Nordström
070-947 26 54

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.