08-644 90 44

Södermalm-Mariatorget

Visa alla bilder
Snart
till salu

Hornsgatan 45

Sekelskiftesvåning med vackra burspråk, genomgående trägolv, två pampiga kakelugnar samt romantisk balkong! Takhöjd 3,15 m. Bra kök och badrum.

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
68 kvm
Avgift:
2 766 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Mikaela Bogestedt
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Varmt välkommen till denna mycket imponerande sekelskiftesvåning som erbjuder två vackra kakelugnar, generösa burspråk samt en romantisk balkong. Den pampiga takhöjden om 3,15m, genomgående trägolv, bevarade höga golvsocklar, spröjsade fönster och sist men inte minst praktfulla spegeldörrar får oss att resa ett sekel bakåt i tiden. Stora fönsterpartier i samtliga rum ger våningen en mycket speciell karaktär och som bäst upplevs på plats.

Samtidigt som denna praktfulla bostad erbjuder dessa tidsenliga attribut finns även ett fräscht badrum, ett stort härligt och välutrustat kök samt en mycket tilltalande planlösning.

Läget är bästa tänkbara på Södemalms paradgata, mittemot Folkoperan ett snäpp från Mariatorget. Kvarteret består uteslutande av vackra fastigheter byggda före och strax efter förra sekelskiftet.

Lägenheten disponeras enligt följare:

Hall med härlig känsla av rymd och bra utsikt mot kök och vardagsrum. Naturlig plats för avhängning direkt till höger om dörren och fiffigförvaring för skor och ytterkläder bakom draperi.

Hemtrevligt och rymligt vardagsrum med vackert burspråk. Avnjut en höstkväll nersjunken i en fåtölj framför kakelugnen med en bok i din hand, mysfaktor är total. Den nyfikne kan från burspråket, åt det ena hållet, ta del av det myllrande folklivet på Bysistorget och åt andra hållet skymtas Djurgården.
Vardagsrummet har väl tilltagna ytor och rymmer med lätthet soffa, fåtöljer, byråer och varför inte en matgrupp invid burspråket.
Kök i lantlig stil med plats för såväl den mindre familjen som det större sällskapet. Ta med dig morgonkaffet ut genom pardörrarna och landa på balkongen, njut. Här finns alltid något att titta på. Köket har gott om arbetsyta och bra förvaringsmöjligheter i skåp med utrymme för alla tänkbara köksattiraljer. Diskbänk med dubbla hoar och vitt kakel ovanför bänk. Köket är utrustat med diskmaskin, spis, fläkt, kyl och fys.

Rymligt och rofylt sovrum med burspråk och en kakelugn (ej fung). Plats för stor säng, sängbord, garderober samt mer därtill.

Fräscht badrum utrustat med tvättställ och spegelskåp, vattenburen handdukstork, glasade duschväggar vid duschplats, wc samt förberett för tvättmaskin. Taket är försett med spottar. Helkaklade vita väggar med dekor i elegant mörkröd mosaik. På golvet vilar grått klinker.

Våningen erbjuder både charm och moderniteter. Det kan inte bli bättre än såhär!

Välkommen!

Byggnad

Byggnadsår
1907
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Renoveringar

1984 Totalrenovering som stambyte, hiss, trapphus mm
2005 Takmålning, balkonger mot gård
2006 Byggnation av vindslägenheter, fasadrenovering, dränering mot gård, nytt ventilationssystem, nytt hissmakeri
2007-2010 Tätning av rökkanaler
2011 Nytt bjälklag under gårdsterrassen, tätskikt terrass/brunn, renovering av barnvagns- och cykelförråd
2012 Målning av fönster mot gård
2013 Totalrenovering av trapphus inkl säkerhetsdörrar

Balkong/uteplats

Balkong, läge norr.

Övriga utrymmen

Det finns separat källarförråd tillhörande lägenheten. Lägenheten har också tillgång till gemensam solaltan på plan 1, barnvagnsrum och cykelförråd i samma fastighet samt en toppmodern tvättstuga på den öppna stora innergården som delas med flera fastigheter runt gården.

TV och bredband

TV
Ansluten till kabelnät.
Bredband
Bredband.

Föreningen

Namn
Brf Hornsgatan 45
Org.nr
769604-2568
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Övrigt om bostaden
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
2 rok
Boarea:
68 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
2 766 kr/mån inkl. värme, vatten.
Lägenhetsnr:
305
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Mikaela Bogestedt
070-396 73 00

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.