08-644 90 44
Sandra Vestin

Sandra Vestin

Fastighetsmäklare (föräldraledig)
+46 70-147 17 22
E-post

Född:

1976

Bor:

Lägenhet på Södermalm

Familj:

Sambo och italienska spetsen Minou. ”Minou är min bästa vän”

Dold talang:

Kan gå på händerna.

En ledig dag:  

Jag går ut på en långpromenad med Minou, stannar till på mitt favoritcafé Il Caffè. Tränar. Umgås med min sambo på kvällen som jag helst spenderar min fritid med, som jag älskar att hitta på allt och ingenting med. Det är där jag hämtar kraft.

Musik:

Robyn, Frank Ocean, Aretha Franklin och Joakim Thåström är några favoriter.

Kaffe
Te
Sött
Salt
Gymmet
Soffan
Svart/vitt
Pastell
Charter
Tågluff

Möt Sandra Vestin

Jag tror att det är nödvändigt att man är en stabil person med bra värderingar och en pålitlig etisk kompass. Som mäklare har du ett stort ansvar. Det är viktigt att man inser det.

En erfaren mångsysslare med socialt engagemang som hittat hem till mäklaryrket. Där har ni Sandra Vestin. På vägen dit har hon bland annat hunnit med att jobba som servitris och hovmästare, behandlingsassistent, butiksföreståndare och varit DJ i Playa Inglés på Gran Canaria. Grekland betyder mycket för Sandra men sitt hjärta har hon på Söder.

– Ja, jag har hittat på en del roliga grejer genom åren. Men jag har haft väldigt kul och jag har lärt mig massor, säger Sandra.

Kärleken till Grekland kan hon tacka sin mamma för. För många år sedan hittade hon nämligen sitt eget paradis i form av den grekiska ön Antiparos. Där skaffade hon sig en lägenhet och startade en life-style butik med skandinaviska märken.

– Där har jag tillbringat väldigt mycket tid och det är klart att det har präglat mig och mitt sätt att vara. Det har nog gjort mig lite mer orädd för möten med nya kulturer och givit mig mer socialt patos och lite större och yvigare gester. På ett charmigt och trevligt sätt vill jag själv tro och hoppas. Jag är kanske inte alltid så lätt & lagom och rädd för att trotsa jantelagen. Att våga ”sticka ut” och inte bara vara en i mängden är en positiv sak för mig, säger Sandra.

Stort hjärta

Det sociala engagemanget kan också härledas till mamma.

– Jag gillar mötet emellan människor. Det är så spännande att träffa folk och ta del av deras erfarenheter. Det har jag gemensamt med min mamma. Hon har alltid haft ett stort engagemang för de som har det svårt och jobbat med det hela sitt arbetsliv. Hon har drivit behandlingshem för utsatta flickor och själv jobbade jag under många år som behandlingsassistent.

Sandra har gjort mycket annat också. Inte minst i restaurangbranschen. Första jobbet fick hon som servitris på Norra Brunn.

– En erfarenhet som jag bär med mig för livet. Att få skratta varje dag på jobbet var en ynnest. Det var när stand-up och ”släng dig i brunnen” var något ganska nytt i Sverige. På den tiden var komiker som Måns Möller, Magnus Betnér och Thomas Järvheden knappt torra bakom öronen. Jag fick uppleva deras första stapplande steg på stand up-scenen och gläds verkligen med deras framgång idag.

Och så har du varit DJ?

– Ja, det blev så under en kort period när jag jobbade som hovmästare på Wallmans Salonger. Jag blev ”head-huntad” och tillfrågad om jag kunde tänka mig att hoppa in och tillsammans med pianist och sångare och skapa ett nytt ”koncept” med musik och cocktails som underhållning på ett av deras nyrenoverade hotell som idag heter Sunprime. Det var ju lite udda, men jag tänkte att vad sjutton, jag tar chansen...

Hur kom du in på mäklarbanan?

– Jag känner Saki (Södermäklarnas vd Saki Carapanos) sedan en tid tillbaka. För länge sedan frågade han – halvt på allvar, halvt på skämt – mig och min bror (Kristoffer Vestin som också jobbar på Södermäklarna) när vi skulle bli mäklare. Den frågan startade en process i mig och jag blev mer och mer övertygad om att det är ett yrke som skulle passa mig. Ett sätt att kunna kombinera intresset för människor med affärer och service. Så jag satsade på att utbilda mig och självklart var det sedan just på Södermäklarna jag ville vara.

Vilket är ditt område?

– Jag utgår från kontoret på Mariatorget. Det är en annan del av Söder än den jag växte upp på. Men nu bor jag här i området och jag stormtrivs. Söders vackra gator med kullerstenar och gamla kulturhus är svårslagna.

Vad representerar begreppet Söder/Söderort för dig?

– För mig är Södermalm inte hipsters och Sofo. Det är en plats jag har lärt känna under 42 års tid, som finns i mitt DNA. Det är så otroligt hemma. Jag känner till och med vissa träd som växer här och har sett dem bli större. Att få växa upp med en stadsdel på det viset är fantastiskt.

Vad är det bästa med jobbet?

– Att kunna skapa nätverk och möta människor i något som när allt faller på plats mynnar ut i en långsiktig relation. Det är ju det du vill uppnå – att kunderna kommer tillbaka, men också rekommenderar dig till släktingar och vänner. För mig är hemmet verkligen en borg, den viktigaste platsen i livet, ryggraden i tillvaron. Att få hjälpa människor att hitta rätt hem känns så bra. Jag gillar också att det är ett jobb där du har stor frihet och får utlopp för din kreativitet. Det är bara du själv som sätter gränserna för vad du vill uppnå.

Hur ska en bra mäklare vara om man frågar dig?

– Sann och ärlig, förtroendeingivande och klok. Det är också viktigt att man är öppen och har förmågan att verkligen ta in varje enskild människa man möter. Jag tror att det är nödvändigt att man är en stabil person med bra värderingar och en pålitlig etisk kompass. Som mäklare har du ett stort ansvar. Det är viktigt att man inser det.

Hur ser din egen drömbostad ut om du kunde välja helt fritt?

– Den bor jag faktiskt i. En tvåa på Södermalm där man ser ut över takåsarna. Öppnar man fönstret ut mot den lugna gatan blickar man ut mot 100 år gamla almar. Ändå är det bara fem minuter från folkliv och restauranger mitt på Södermalm.

Vad gör du när du vill lätta upp stämningen?

– Jag är ganska orädd så jag är nog den som säger ”blev det lite dålig stämning nu?” Jag tror det är bättre att identifiera ett potentiellt problem än att ”sticka huvudet i sanden”. Sen tar man nya tag och riktar sin energi på det positiva.

Vad gör du helst när du inte jobbar?

– Allt och ingenting. Helst träffar jag nog min familj och äter middag och pratar vardag och politik. Sen har jag mitt stora intresse för musik, så det blir en hel del musik på ledigheten. Och så tränar jag, thaiboxning, fightfys och cirkel. Det är så himla härligt att ta ut sig fullständigt under ett pass och känna sig stark efteråt.

Thaiboxning låter våldsamt?

– Det handlar mycket mer om teknik, balans och smidighet. Det gäller att förstå sin kropp. Det är en skön känsla när man känner att man behärskar en rörelse.

När skrattade du senast?

– I går kväll åt min sambo. Jag skrattar så ofta jag får chansen och gärna åt sådant man inte riktigt får skratta åt.

Vad är det mest oväntade du har gjort?

– Det var nog när jag packade ihop mina 50 kvadratmetrar och flyttade till Grekland. Jag bodde där under ett helt år strax innan den grekiska krisen slog till.