08-644 90 44
Petra Gollne

Petra Gollne

Mäklarassistent/Koordinator
+46 72-536 37 15
E-post

Född:

1977

Bor:

lägenhet vid Södra Station

Familj:

sambo och två barn

Dold talang:

kan göra tenntrådsarmband

En ledig dag:  

då gör jag någon aktivitet med barnen. Leker i parken, går på museum, lekland eller café.

Musik:

svensk pop, gärna något med Lisa Ekdal

Kaffe
Te
Sött
Salt
Gymmet
Soffan
Svart/vitt
Pastell
Charter
Tågluff

Möt Petra Gollne

Jag ser till att kontoret fungerar och är presentabelt. När mina kollegor flänger omkring håller jag ställningarna här.

Ordningsmänniska som helst vill ligga minst två steg före. Sådan är hon, Petra Gollne, mäklarassistenten som är den fasta punkten på Södermäklarnas kontor.
– Jag är lite av ett kontrollfreak. Gillar när tillvaron är överblickbar. Har man ordning på saker och ting är det lättare att improvisera när det händer något oförutsett.

Petra är utbildad fastighetsmäklare, men kände efter en tid att hon är mer administratör än säljare.
– Den administrativa delen av jobbet passade mig så mycket bättre. Att sälja är helt enkelt inte min grej. Därför passade det så bra när jag fick möjlighet att byta tjänst och vara kvar på Södermäklarna i en annan roll.

Vad gör man som mäklarassistent?

– Jag sköter alla administrativa sysslor inne på kontoret. Hjälper till att skriva texter och göra presentationer. Sammanställer material inför visningar, kommunicerar med bostadsrättsföreningar och hjälper till med att göra avräkningar då säljare ska lämna sina lägenheter för att nämna några.
– Dessutom ser jag till att kontoret fungerar och är presentabelt. När mina kollegor flänger omkring håller jag ställningarna här, säger Petra.

Är du lika ordningsam hemma?

– Jag gör mitt bästa för att skapa struktur där också, men med ett barn på två och ett halvt år och ett på fyra och ett halvt är det inte så lätt. Då är det svårt att behålla var sak på sin plats, säger Petra med ett skratt.

Med två småbarn hemma räcker fritiden inte till så mycket annat.
– Annars gillar vi att resa. Nu är det familjevänliga resmål som står först på listan, men sambon och jag drömmer även om att åka barnfritt till New York. Jag har varit där en gång tidigare, och det skulle vara fantastiskt att återvända och se mer.
– När barnen är så stora att de klarar en vecka hos mor- eller farföräldrarna ska vi förverkliga den drömmen.

Vad är det med New York som lockar?

– Atmosfären och pulsen. New York är själva sinnebilden av en storstad, med ett enormt utbud av restauranger, sevärdheter och shopping. Där finns verkligen allt och jag har en förkärlek till storstadsmiljöer.

Hur trivs du med jobbet?

– Det är väldigt roligt. Det finns en fast struktur, och det gillar jag. Men ändå är det omväxlande. Allt man gör har en tydlig början och ett tydligt slut. Men det kan också dyka upp saker på vägen som man måste hantera.

Finns det nackdelar?

– Det skulle väl vara att det periodvis kan vara stressigt. Men jag gillar tempot. Det är alltid bättre att ha för mycket att göra än för lite. När vi har riktigt många pågående affärer är jobbet som bäst.

Vad representerar begreppet Söder/Söderort för dig?

– Variation och mångfald. Det är trevligt med alla typer av karaktärer som finns här. Jag tycker att det är lite mer profillöst i andra stadsdelar. Södermalm har verkligen ett levande folkliv.

Hur ser din egen drömbostad ut om du kunde välja helt fritt?

– Nu när vi har småbarn har våra preferenser ändrats lite. Jag älskar Södermalm. Här är jag född och har bott större delen av mitt liv, men nu skulle jag vilja ta steget att flytta till ett hus i Söderort. Till ett modernt hus byggt på 2000-talet, med praktisk planlösning, minimalt underhåll och egen trädgård.