08-644 90 44
Peter Storm

Peter Storm

Fastighetsmäklare
+46 70-677 63 06
E-post

Född:

1955

Bor:

Lägenhet söder om stan

Dold talang:

Skicklig organist

En ledig dag:  

En långpromenad på Djurgåden eller ett varv i Hagaparken är en bra start på helgen.

Musik:

Lyssnar gärna på klassisk musik och helst barockens mästare Johan Sebastian Bach.

Kaffe
Te
Sött
Salt
Gymmet
Soffan
Svart/vitt
Pastell
Charter
Tågluff

Möt Peter Storm

Jag känner mig privilegierad att kunna jobba med det här. Och jag upplever att jag har en bred kunskapsbas att falla tillbaka på

Är du ute efter tips om vilka golfbanor runt om i Europa som är värda ett besök? Då är Peter Storm rätt man att fråga. Han har nämligen spelat på fler än de flesta. Och när du ändå är igång kan du passa på att bättra på dina kunskaper om skattejuridik.

Resor är ett av Peters andningshåll, och något han alltså gärna kombinerar med sitt intresse för golf.
– Jag gillar att resa i Europa när jag har ledig tid. Besöka konstmuseer och se vackra platser. Och om det passar försöker jag alltid att spela golf när jag är iväg. Jag har nog upplevt ett 100-tal av Europas golfbanor vid det här laget.

Vilken är favoriten?

– European Club utanför Dublin är inte dum. Den ligger väldigt vackert utmed havet.

Och har du någon favorit när det gäller konst?

– Jag föredrar klassisk konst. Sådant som är vackert att vila blicken på. Det behöver inte vara alltför modernt.

Peter är en av Södermäklarnas mest erfarna mäklare. Han växte upp bland djupa skogar, gruvor och hyttor i Bergslagen. Men det var inte där han såg sin framtid.

– Under gymnasiet hade jag blivit intresserad av ekonomi och ekonomisk vetenskap. Så jag flyttade till Uppsala för att plugga. Jag inriktade mig mot marknadsföring.

Studierna ledde till en anställning som handläggare på Skatteverket. Efter tre år där kände han dock att han ville vidare.

– Det var bra år som gav mig fördjupade kunskaper inom skatteområdet. Kunskaper som jag haft stor nytta av i min senare karriär. Men jag kände ändå att jag gärna ville syssla med något som innehöll mer kundkontakter och konkreta affärer.

Peter flyttade till Gävle och blev ansvarig för en bilfilial.

– Bilbranschen har alltid intresserat mig. Så det var en spännande utmaning. Dessutom fick jag chansen att uppleva Saabs storhetstid från ett återförsäljarperspektiv. Och jag kände verkligen att jag trivdes med kundkontakten.

Hur började du på Södermäklarna?

– Jag blev kontaktad av en av grundarna. Han ville att jag skulle börja hos dem och jag nappade. Sedan dess har jag varit kvar. Jag har trivts så bra att jag inte sett någon anledning att söka mig någon annanstans.

Vilket är ditt primära område?

– Jag har jobbat över stora delar av Söder och Söderort genom åren. Från början satt jag vid Vintertullen och sedan vid Folkungagatan. Nu utgår jag från Mariatorget. Ett kontor som jag var med och öppnade.

Hur är det att jobba där?

– Jättetrevligt och väldigt stimulerande. Det är ett fantastiskt fint kontor med fina glasytor ut mot Södermalms paradgata. Ett kontor som väl speglar både vår styrka och konkurrenskraft.

Varför är du mäklare?

– Det handlar väl om att jag har fått smak för att göra affärer. Det är något alldeles speciellt med känslan när man upplever att en affär går i lås. Jobbet innehåller också en trevlig mix av juridik, ekonomi och skatter. Det gör att det blir både omväxlande och fascinerande. Jag känner mig privilegierad att kunna jobba med det här. Och jag upplever att jag har en bred kunskapsbas att falla tillbaka på.

Vad motiverar dig?

– Spänningen. Att få se vad varje ny dag har att erbjuda. I det här yrket är ju kanske 50-60 procent av dagskalendern planerad när man börjar på morgonen. Det är alltid lika spännande att se vilka möjligheter den övriga tiden kommer att ge. Jag tycker om att se nya saker och möta nya människor.

Hur ska en bra mäklare vara om man frågar dig?

– Man måste ha gedigna teoretiska kunskaper och man måste förstå sig på människor. Allsidighet och noggrannhet är också viktiga egenskaper. Det gäller att inte lämna något åt slumpen. Och så måste man ha lätt för att uttrycka sig och förklara sammanhang.

Hur många affärer har du gjort genom åren?

– Minst 1.300, sannolikt är det något fler. Jag har därför bra perspektiv på hur en bostadsaffär skall genomföras.

Vad representerar begreppet Söder/Söderort för dig?

– Södermalm är Stockholms största stadsdel. Och det är den bredaste och mest folkliga. Trots att jag jobbat så länge här upptäcker jag fortfarande nya saker hela tiden. Det är häftigt. Söder är vackert och har ett fantastiskt folkliv dygnet runt. Här finns allt. Vi har ju till och med ett operahus snett emot vårt kontor på Mariatorget.

Hur ser din egen drömbostad ut om du kunde välja helt fritt?

– En lägenhet i ett vackert sekelskifteshus med stora fönster och trevlig utsikt, vackra golv och kanske en eldstad.