08-644 90 44
Lars Dolk

Lars Dolk

Fastighetsmäklare
+46 70-444 26 56
E-post

Född:

1965

Bor:

Villa i Täby (mellanlandning).

Familj:

Fru och två döttrar.

Dold talang:

Ingen som jag vet om. Jag spelar med öppna kort.

En ledig dag:  

Då sover jag en timme längre än vanligt, äter frukost på uteplatsen. Sedan blir det en promenad med hundarna. En tur med båten eller en runda golf försöker jag också hinna med och kanske någon flaska San Miguel däremellan.

Musik:

Rock, viss country och en del svensk pop. Docent Död/Docenterna, D-A-D och Ronnie James Dio hör till favoriterna. Och Queen förstås.

Kaffe
Te
Sött
Salt
Gymmet
Soffan
Svart/vitt
Pastell
Charter
Tågluff

Möt Lars Dolk

Varje situation man ställs inför och varje människa man möter är unik. Utmaningen är att kunna lösa frågorna som dyker upp under resans gång och alltid göra det bästa av situationen. Och lite till.

Lars Dolk är säljcoachen som sadlade om till mäklaryrket efter 25 år i mediebranschen.

– Det kändes som en naturlig utveckling. I den här rollen har jag med mig all den erfarenhet jag har samlat på mig både som anställd och egenföretagare och jag kan dra nytta av alla kundmöten jag har genomfört under årens lopp. Att dessutom kunna göra det på Södermalm känns fantastiskt. Det här är ett område jag känner starkt för.

Under åren i mediebranschen handlade det mycket om utomhusreklam för Lars del, men också om ekonomi och affärsinformation.

– En viktig del av jobbet var att hjälpa kunderna till det mest effektiva sättet att kommunicera sitt budskap. Att jag kan en hel del om kommunikation är inte oväsentligt i min nya roll. Det är en viktig kunskap jag har med mig, säger Lars.

Vilda år på söder

Sin relation till Söder skapade han under en 20-årsperiod i ung vuxenålder.

– Då bodde jag här under ett antal vilda år på Södermalm, säger han med ett leende. Det var en tid med galna upptåg och häng på barer och rockklubbar. Bäst var Ritz som låg vid Medborgarplatsen, dåtidens motsvarighet till dagens Debaser.

Nu är Lars tillbaka i sina gamla hemtrakter. Fast nu på Södermäklarnas kontor på just Medborgarplatsen.

– Det känns spännande. Här har jag bott, jag kan området och jag känner djupt för gatorna här. Min absoluta favoritplats är nog allén på Katarina Bangata nära Nackas minne. Där är det härligt att sitta i skuggan och fundera, varvat med en bra bok under en riktigt varm sommardag. Eller att vandra uppför Katarinabacken i soluppgången till måsarnas skrik.

Hur kom du i kontakt med Södermäklarna?

– Via kurskamrater på mäklarutbildningen. Det visade sig att jag hade många gemensamma beröringspunkter med företaget och när jag kom i kontakt med Södermäklarnas vd Saki Carapanos kändes det som helt rätt ställe för mig. Det här yrket handlar ju om relationer både till platser och människor.

Vad är det bästa med mäklaryrket?

– Att varje situation man ställs inför och varje människa man möter är unik. Utmaningen är att kunna lösa frågorna som dyker upp under resans gång och alltid göra det bästa av situationen. Och lite till… Det här är ju ett jobb där kundnytta även ska leda till affärsnytta för alla inblandade.

Vad driver dig?

– Att göra affärer. Allt jag har gjort har på ett eller annat sätt handlat om det. Jag vill känna att jag guidat mina kunder genom processen på ett smidigt och bra sätt. Det innebär allt från att vara  idésprutan och katalysatorn till att finnas med som ett stöd och bollplank, utan att ta för stor plats, men ändå har förmågan att kliva in och styra upp då det krävs.

Hur ska en bra mäklare vara om man frågar dig?

– Påläst och lyhörd, samt bestämd i vissa lägen. Sedan är det nog bra om man är glad, trevlig, ambitiös och entusiastisk. Det blev många fina ord, men det ligger mycket i dem.

Vad representerar begreppet Söder/Söderort för dig?

– Det rockar mer på Söder. Mer folkligt och större mångfald. När jag flyttade hit på 90-talet satt det en bergsmålning med texten ”kräv ett yuppie-fritt Söder”. Så var det kanske då, men idag finns alla yrkesgrupper och samhällsskikt representerade här. Det tycker jag gör det mycket intressantare och mer levande. Här finns det också en variation mellan å ena sidan lugnare kvarter och grönområden och å andra sidan mer fartfyllda gator.

Vad gör du när du vill lätta upp stämningen?

– Då drar jag kanske en rolig historia, eller delar med mig av ett varmt minne.

När skrattade du senast?

– Här om dagen när jag såg filmen Yrrol på TV. En gammal favorit med en sarkastisk humor som bitvis är helt genialisk. Boken Uppfinnaren av Alf Mork får mig också att skratta högt. Där har du ett bra lästips, i synnerhet om du har beröringspunkter med reklambranschen.

Vad gör du helst när du inte jobbar?

– Jag spelar lite golf, gillar engelsk fotboll och är Bajensupporter sedan barnsben. Men mycket av fritiden kretsar kring familjen. Det blir en del båtliv i skärgården och så har vi två jaktlabradorer som vill ut på promenad. Dottern har en ridhäst och tävlar i dressyr så jag är en flitig gäst på olika ridanläggningar. Min uppgift i sammanhanget är att se till att ekipaget kommer till rätt adress.

Hur ser din egen drömbostad ut om du kunde välja helt fritt?

En hästgård med eget båthus nära en golfbana. Men en schysst lägenhet längst uppe på Åsöberget med fri utsikt över Djurgården vore heller inte fel.