08-644 90 44
Kristoffer Vestin

Kristoffer Vestin

Fastighetsmäklare
+46 70-147 23 56
E-post

Född:

1982

Bor:

Lägenhet i Hammarby Sjöstad

Familj:

Fästmö och två barn

Dold talang:

Klarar 500 kilo i styrkelyft

En ledig dag:  

Då får det bli en god middag på La Vecchia Signora på Söder tillsammans med fästmön

Musik:

90-talssoul

Kaffe
Te
Sött
Salt
Gymmet
Soffan
Svart/vitt
Pastell
Charter
Tågluff

Möt Kristoffer Vestin

Förmågan att läsa av och få kontakt med människor tror jag är min största tillgång i jobbet som mäklare

Kristoffer Vestin har Söder i sitt DNA. Det är här han är född och uppvuxen och han har aldrig bott någon annanstans. Åtminstone inte för några längre perioder. Inte konstigt då att det blev just Södermäklarna när han efter 18 år i restaurangbranschen bestämde sig för att byta yrke.

Under åren i krogsvängen hann han med att syssla med det mesta. Han har varit både hovmästare och restaurangchef och så har han drivit egen restaurang i Grekland.

I Grekland. Det låter lite ovanligt för en svensk.

– Ja, det är det nog. Det kom sig av att min mamma för många år sedan semestrade i Grekland och förälskade sig i ön Antiparos. Hon återvände ständigt dit och till slut köpte hon en lägenhet där. Det blev ju så att jag också åkte dit på somrarna och för åtta-nio år sedan fick jag och min bror möjlighet att ta över en bar där.

Hur var det?

Slitsamt, men väldigt kul. Det var jobb 20 timmar per dygn. Tur att det bara var en sommarverksamhet.

Tempot och alla möten med människor var det som en gång lockade Kristoffer till krogbranschen. Men när han så småningom blev förälder kändes tempot lite väl högt. Det blev en starkt bidragande orsak till att han bestämde sig för att byta spår i karriären.

– Jag ville fortsätta att jobba med människor och jag ville göra affärer. Mäklaryrket kändes som ett väldigt bra alternativ. Så jag gick en mäklarutbildning på Företagsekonomiska Institutet här i Stockholm.  

Har du nytta av dina erfarenheter från krogbranschen i ditt nya jobb?

– Absolut. Det finns många beröringspunkter mellan yrkena. Framförallt mötet med människor av alla typer. Förmågan att läsa av och få kontakt med människor tror jag är min största tillgång i jobbet som mäklare.

Hur kom du i kontakt med Södermäklarna?

Jag känner Saki (Södermäklarnas ägare Saki Carapanos) sedan en tid. Men även om det inte hade varit så hade Södermäklarna varit mitt självklara förstahandsval. Jag är ju född och uppvuxen här och har bott här hela livet. För mig representerar Södermäklarna något av det som är viktigast i livet – Söder och Söderort, Hammarby och familjekänsla.

Vilket är ditt område?

Jag utgår från Hammarby Sjöstad men mitt potentiella arbetsområde är egentligen hela Sverige. Det är en av de saker som är så positivt med Södermäklarna – att man inte är begränsad till ett specifikt område utan kan agera där man ser en möjlig affär.

Hammarby Sjöstad, hur känns det?

Det är ett perfekt område för mig, beläget på gränsen mellan Söderort där jag bor och som jag älskar och min barndoms Södermalm.

Vad är det bästa med jobbet?

Att man träffar människor, att det händer saker hela tiden och att man får chans att hjälpa folk att hitta rätt i bostadsdjungeln. När man löser ett bostadsproblem – och då menar jag att man hittar bostaden som kunden verkligen trivs med – den känslan är underbar.

Vad driver dig?

Jag tror att jag är ganska mycket av en entreprenör och det här jobbet är lite som att driva eget företag. Man jobbar väldigt självständigt och definierar i stor utsträckning sina egna mål. Jag gillar att jobba hårt och se resultatet av mitt arbete.

Hur ska en bra mäklare vara om man frågar dig?

Du måste förstås kunna ditt jobb, och du måste vara tillgänglig för dina kunder. Det är självklarheter. Men jag skulle också säga att det är viktigt att vara samarbetsvillig, flexibel och spontan. I det här yrket måste du ständigt vara beredd på att det dyker upp situationer och problem som måste lösas. Då behöver du vara kreativ och hitta den lösning som krävs i varje enskilt fall. Det här är inget vanligt kontorsjobb. Och att en mäklare behöver vara kunnig betyder inte bara att man måste kunna bostadsrättslagen. Man måste kunna lite av varje – veta lite om inredning, lite om optik och hur ljuset beter sig och ganska mycket om hur människor fungerar.

Vad representerar begreppet Söder/Söderort för dig?

Hemma! Och massor av minnen. Jag har ju bott här i hela mitt liv. Var jag än rör mig på Söder dyker det upp minnesbilder från olika tidsperioder – hur jag lekte på Heleneborgsgatan som riktigt liten, badade i Norra Hammarbyhamnen och spelade fotboll på Zinken. Man kan lugnt säga att jag kan den här delen av stan.

Hur ser din egen drömbostad ut om du kunde välja helt fritt?

– Läget är inte det avgörande, det viktigaste är att bostaden är inbjudande med generösa sociala ytor för umgänge med vänner och familj. En öppen dörr och öppen planlösning är det som får mig att gå igång. Men det är klart att den helst ska ligga i Söderort, och när jag ändå är igång och önskar kan jag slänga in ett lantställe i Italien också – gärna på Capri.

Vad gör du helst när du inte jobbar?

Mitt stora intresse är fotboll. Jag har själv spelat i division 3 som högst. Min son spelar i Hammarby och jag har säsongskort på Nya Söderstadion. Så den lilla fritid jag har kretsar det mesta kring fotbollen.

När skrattade du senast?

I morse – åt mina barn.

Vad är det mest oväntade du har gjort?

Jag har hoppat från en 21 meter hög bro. Jag var mycket yngre då, men jag har alltid gillat kickar. När jag var yngre tävlade jag i simhopp, annars hade jag nog inte gett mig på ett sådant hopp.