08-644 90 44
Gun Folke

Gun Folke

Fastighetsmäklare
+46 72-536 37 11
E-post

Född:

1953

Bor:

villa i Enskede

Familj:

man och fyra barn – ett bor kvar hemma – två hundar.

Dold talang:

har bra minne. Jag kan dra mig till minnes människor och bostäder från långt tillbaka och sätta rätt årtal på dem.

En ledig dag:  

då tar jag en lång promenad med hundarna. Sedan påtar jag i trädgården.

Musik:

populärmusik av alla slag.

Kaffe
Te
Sött
Salt
Gymmet
Soffan
Svart/vitt
Pastell
Charter
Tågluff

Möt Gun Folke

Att se hur de strålar av glädje efter tillträdet. Att känna att de litar på mig – att jag har deras förtroende. Det är det som driver mig.

En avslappnad fyrabarnsmamma som är bra på logistik. Så beskriver hon sig själv – Södermäklarnas Gun Folke.
– Jag har ju varit med ett tag, både i jobbet och som människa. Med det kommer lugn och trygghet. Den känslan tror jag att jag överför på mina kunder också.

Säkert är den logistiska förmågan till viss del en följd av föräldraskapet. I en fyrabarnsfamilj måste saker och ting fungera om alla ska vara nöjda.

– Man skulle väl kunna säga att jag har rett ut en del konflikter under årens lopp. Och man lär sig att skilja på vad som är viktigt och inte. Man lär sig prioritera. Jag vågar påstå att jag är ganska lätt att samarbeta med. Jag vet hur man ger och tar, säger Gun.

Barnens far heter Peter och är också en av hennes kollegor på Södermäklarna. Ett av de fyra barnen bor fortfarande kvar hemma, och övrigt består familjen av två hundar – en schäfer och en dvärgschnauzer.

Det låter som ett udda par?

– Ja, det blev så. Schäfern kom till oss som hittehund på vårt sommarställe på Ornö. Efter mycket letande fick vi tag på en förvirrad hundvakt som satte oss i kontakt med hundens matte. Men hon var inte intresserad av att behålla honom. Vi ville inte riskera att han skulle avlivas, så han fick bo kvar. Sedan dess har vi haft mycket kul ihop. Nu är han snart 15 år.

Hur började du på Södermäklarna?

– Jag halkade in i branschen på ett bananskal. Tidigare jobbade jag som fastighetsförvaltare. När företaget jag var anställd på flyttade till Uppsala hade jag ingen lust att pendla. Jag fick chansen att vidareutbilda mig genom Trygghetsrådet.

Peter franchisade Södermäklarnas kontor i Enskede på den tiden. När jag var färdig mäklare kände vi att det skulle vara trevligt att jobba ihop, så jag började på samma kontor. Som en ren bonus fick jag gångavstånd till jobbet.

Vilket är ditt område?

– Tullinge och Enskede.

Hur är det att jobba där?

Jag gillar området. Tullinge har ett väldigt mysigt utecentrum. Inte inglasat som i många andra förorter. Det är levande och folkligt. 

Vad är det bästa med jobbet?

– Att det är omväxlande och att man träffar så många människor. Friheten är också viktig för mig. Man styr mycket själv.

Finns det nackdelar?

– Det finns det i alla jobb. I vårt handlar det om att man ofta måste jobba när andra är lediga. Men fördelarna uppväger det negativa.

Vad driver dig?

– Att få förmånen att följa människor på resan mot deras livs största affär. Att se hur de strålar av glädje efter tillträdet. Och att känna att de litar på mig – att jag har deras förtroende.

Hur ska en bra mäklare vara om man frågar dig?

– Man måste ha många talanger. Det räcker inte med att vara bra på affärer. Man får även hoppa in som psykolog och kurator mellan varven. Det gäller att kunna anpassa sig, men ändå styra upp så resultatet blir bra till slut.

Vad representerar begreppet Söder/Söderort  för dig?

– Jag är uppvuxen i Söderort. Det är en naturlig del av mitt liv. Jag är mest bekväm i södra delen av stan. Ser man på Södermalm är det ju en stadsdel som verkligen har lyft sig under senare år. Idag är det den hippa stadsdelen.

Är det någon av alla bostäder du har sålt som etsat sig fast särskilt i ditt minne?

– Jag kommer ihåg väldigt många. När jag träffar kunder jag haft för länge sedan blir de ofta förvånade över att jag minns dem, och minns vad det var för hus eller lägenhet jag sålde åt dem.

Hur ser din egen drömbostad ut om du kunde välja helt fritt?

– En enplansvilla med sjötomt. Helst på Stureplan. Skämt å sido – men nära stan ska det vara.