08-644 90 44

Globen/ Gullmarsplan

Visa alla bilder
Budgivning pågår

Konstgjutarvägen 38 , BV

En trerummare om 61,5 m² i populärt område med vacker öppen spis!

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
61.5 kvm
Avgift:
3 359 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

2 500 000 kr Pris/bud

Högsta bud: 2 550 000 kr
Ansvarig mäklare
Jesper Nordzell
Konstgjutarvägen 38 , BV - Ljust vardagsrum med öppen spis
Ljust vardagsrum med öppen spis
Konstgjutarvägen 38 , BV - Vacker ekparkett
Vacker ekparkett
Konstgjutarvägen 38 , BV - Stort sovrum
Stort sovrum
Konstgjutarvägen 38 , BV - Platsbyggda garderober
Platsbyggda garderober
Konstgjutarvägen 38 , BV - Barnrum
Barnrum
Konstgjutarvägen 38 , BV - Kök
Kök
Konstgjutarvägen 38 , BV - Helkaklat badrum
Helkaklat badrum
Konstgjutarvägen 38 , BV - Planlösning
Planlösning
Konstgjutarvägen 38 , BV - Fasad
Fasad
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

På Konstgjutarvägen 38 bor du i attraktivt läge invid Globen med närhet till fantastiska grönområden runt Årstaviken. Denna trerummare erbjuder god planlösning, samt en vacker öppen spis. I dess närhet finns det mesta du kan önska er av service i Globens köpcentrum och kommunikationer.

Välkommen på visning!

HALL
När du stänger dörren bakom dig möts du av en rymlig hall. Här finns en naturlig avhängningsplats för ytterkläder. Hallen erbjuder goda förvaringsutrymmen, platsbyggda garderober med generöst utrymme för säsongens alla kläder. Det vita kakelgolvet i hallen är genomgående till köket.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med fina originaldetaljer, så som ekparkett och vacker öppen spis. Rummet har ett större fönsterparti i soligt läge som ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns plats för soffgrupp, bokhyllor och om så önskas matgrupp.

KÖK
Praktiskt planerat kök med ljusinsläpp från fönster. Gott om förvarning i skåp, köket är utrustat med ugn, spis, kyl/frys. Golvet är kaklat i vitt.

SOVRUM
I anslutning till vardagsrummet finner du bostadens stora sovrum. Här erbjuds generöst med utrymme för dubbelsäng och garderober. Ett stort fönster ger ett härligt ljusinsläpp. På golvet ligger vacker ekparkett.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet nås från hallen och kan användas som barnum. Rummet har ett fönster som ger behagligt ljusinsläpp. Väggarna är gula och på golvet ligger ett plastgolv.

BADRUM
Ett helkaklat badrum med vita väggar och golv. Badrumsutrustningen består av toalett, kommod, spegelskåp, dusch, duschdörrar i glas och handdukstork.

FASTIGHETEN
Brf Konstgjutaren 8 förvärvade fastigheten 1944 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen upplåter samtliga 20 lägenheter med bostadsrätt. Föreningens ekonomi är god, har gjort en underhållsplan på sikt och kommer förmodligen att höja månadsavgiften från och med 1 Juli med ca 8%.


OMRÅDET
På Konstgjutarvägen bor du i ett populärt område med direkt närhet till flertalet kommunikationer så som tunnelbanan, tvärbana och buss. Inom kort promenadavstånd når du Globens köpcentrum med ett 40-tal butiker, restauranger och kaféer. Globen-området är Stockholms största evenemangsområde där Tele2- arena, Hovet och Globen ligger för den evenemangs- och idrottsintresserade. Inom gångavstånd når du även Gullmarsplan som erbjuder ytterligare service genom systembolag, restauranger, mataffärer och goda kommunikationer. Runt Årstaviken kan du ge dig ut på en härlig promenad eller joggingtur i vackra grönområden runt Mälaren.

KOMMUNIKATIONER:
Närmaste T-bana är Globen som ligger endast ett par hundra meter från bostaden. Med tunnelbanan tar du dig in till T-centralen på ca 10 minuter. Vid globen trafikerar även tvärbanan knytpunkter som bl.a. Sickla Årstaberg, Liljeholmen och numera ända till Solna. Från Konstgjutarvägen har du även gångavstånd till Gullmarsplan som är en knytpunkt för de tre gröna tunnelbanelinjerna, tvärbanan och flertalet bussar. Till Södermalm tar man sig snabbt och enkelt med cykeln.

ÖPPEN BUDGIVNING
Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Bud som inkommer redovisas på nätet endast med säljarens samtycke.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

BOAREA
Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten köpes i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen (befintligt skick). Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Vid köp av bostadsrätter har köparen således en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksammhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. Om det finns symtom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, åligger det honom att gå vidare med sin undersökningsplikt och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1944
Ventilation
Självdrag
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Renoveringar

Genomförda renoveringar:
El renovering - 2005
Byte avloppsledningar och golvbrunn i tvättstuga samt byte av tvättmaskin - 2008
Renovering av trapphusportarna - 2009
OVK besiktning och spolning av avloppsstammar - 2010
OVK åtgärder - 2012
Installation fjärrvärme - 2014

Kommande renoveringar:
Markarbete - 2017/18
Balkonger - 2018
Fönster - 2019
Underhåll trapphus - 2020
Fasad - 2022
Radiatorsystem - 2023

Övriga utrymmen

I föreningen finns källarförråd, cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Bilplats

Föreningen har tillgång till 5 stycken parkeringsplatser för 200 kr/mån, kommer förmodligen höjas till 480 kr/mån. För närvarande är det 1 person i kö.

TV och bredband

TV
Ansluten till Comhem.
Bredband
Bredband via Comhem.

Driftskostnad

Försäkring
200 kr
Hushållsel
250 kr
Summa
450 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2009-02-02
Prestanda
142 kWh/m² år

Föreningen

Namn
Brf Konstgjutaren 8
Antal lägenheter
20 st
Org.nr
702001-1586
Renoveringar

Andel i föreningen
6.4%
Andel av årsavgift
6.4%
Pantsättningsavgift
450 kr
Överlåtelseavgift
1 138 kr (betalas av Köpare)
Föreningens ekonomi

Föreningen planerar att höja avgiften med 8% fr.om. 1 juli 2018.

Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningens hemsida
Brf Konstgjutaren nr 8 är en äkta förening som registrerades 1944. Föreningen äger fastigheten Konstgjutaren nr 8 samt tillhörande tomtmark med adress Konstgjutarvägen 38-40 i Stockholm. Fastigheten är byggd 1944.
Fastigheten inrymmer tre våningsplan, entréplan, källare och vind. Totalt 20 lägenheter som alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken.
Föreningen har också 5 p-platser på sin mark som hyrs ut.

Föreningen har en hemsida:
https://brfkonstgjutaren8.com
2 500 000 kr Pris/bud
Högsta bud:
2 550 000 kr
Visa budhistorik
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
3 rok
Boarea:
61.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
3 359 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Lägenhetsnr:
1002
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Jesper Nordzell
0725-36 37 17
Saki Carapanos
070-718 95 92

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.