Värdering av din bostad

Värdering av din bostad

Och ja, självklart är det kostnadsfritt.

Close
08-644 90 44

Södermalm-Sofia

Visa alla bilder

Malmgårdsvägen 16, 2 tr

Välplanerad lgh med fin vy över kulturhus och Vita Bergen. Balkong i sydväst. Bra skick med fräscht badrum och gäst wc. Garage finns för 750:-/mån.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
85 kvm
Avgift:
4 278 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Sön 22 oktober kl 14:00 - 14:45 Lägg till i kalendern
Mån 23 oktober kl 17:00 - 17:45 Lägg till i kalendern

6 200 000 kr pris eller bud

Ansvarig mäklare
Gunnar Englund
Malmgårdsvägen 16, 2 tr - Utsikt från lägenheten
Utsikt från lägenheten
Malmgårdsvägen 16, 2 tr - Lekytor på gården
Lekytor på gården
Malmgårdsvägen 16, 2 tr - Blecktornsparken
Blecktornsparken
Malmgårdsvägen 16, 2 tr - Vita Bergsparken
Vita Bergsparken
Malmgårdsvägen 16, 2 tr - Nytorget
Nytorget
Malmgårdsvägen 16, 2 tr-25

Beskrivning

Här bor man med optimalt planerade ytor, solig balkong och fri utsikt över pittoreska kulturhus, Vitabergsparken och Sofia kyrka.

Lägenheten är perfekt disponerad med rymliga sovrum och stora sällskapsytor med generösa fönsterpartier som skapar härligt ljusinsläpp och underbar rymd. Härtill en rymlig balkong med utgång från vardagsrummet med sol från lunch till sen kväll. Vare sig ni söker en representativ trerummare eller ett barnvänligt familjeboende är detta en drömbostad.

PLANERING

ENTRÈ/HALL:
Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter. Förvaring i flera inbyggda garderober. Wc i anslutning till hallen. Säkerhetsdörr. Praktiskt klinkergolv vid entrén som övergår i ett fint parkettgolv som ligger genomgående i lägenheten.

KÖK
Köket ligger i ljust sydvästläge med stor matplats för 4-6 personer vid fönstret. Gott om arbetsytor och förvaring. Köket är renoverat 2010 och 2012 med gedigna originalskåp från byggnadsåret med omlackade luckor och moderniserad inredning i underskåpen. Köksbänk och arbetsbänk i exklusivt Carrara marmor. Utrustat med ugn (varmluft och ånga) och induktionshäll från 2014. Här finns också kyl/frys, fläkt, integrerad diskmaskin och barnsäker avfallskvarn.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum som har panoramafönster med generösa ljusinsläpp och stor balkong i bästa sydvästlige. Sol sommartid mellan 12-20. Vardagsrummet är på hela 28 kvm. Eftersom vardagsrummet är mycket stort med ingång både från hall och kök så delar många av vardagsrummet för att få ett ytterligare rum i den inre delen. En annan variant är att lägga köket i den inre delen av vardagsrummet och göra om kökets matplats till ett sovrum.

BALKONG:
Stor balkong med trätrall och nyuppsatt markis i bästa solläge.

SOVRUM
Sovrummen ligger lite separat mot gården med badrummet. Båda sovrummen har möjlighet till dubbelsäng. I anslutning till sovrummen finns en inre hall med flera garderober och i entréhallen finns ytterligare garderober vilket sammantaget ger mycket bra förvaringsutrymmen och sovrummen lättmöblerade. Från sovrummen härlig utsikt mot Vita Bergen, kulturkåkarna och Sofia Kyrka.

BADRUM/SEPARAT WC
Renoverat i samband med stambyte 2007 med vitt kakel och svart klinkergolv. Här finns badkar och handdukstorkare, kompletterat 2012 med wc och liten tvättmaskin med handfat i praktisk lösning. Separat wc med handfat finns även i hallen med kakel och klinker.

OMRÅDET:
Lägenheten är belägen på populära Malmgårdsvägen. Lugnt men ändå nära söders stora utbud av små specialbutiker, rosade restauranger, krogar och caféer! Kort promenadavstånd till Skanstull där du finner ett brett utbud av butiker, restauranger och kommunikationer. Coop butik finns i området vid Vintertullstorget.
I närheten finns flera parker att njuta av, både Nytorget, Blecktornsparken och Vitabergsparken finns alla ett stenkast bort. Stora Blecktornsparken inbjuder till lek och skratt. Här finns djurhållning med får, grisar, kaniner och getter, vidare finns här möjlighet till grillning i naturskön miljö, perfekt för barnfamiljerna. Lilla Blecktornsparken är nyrenoverad med pingisbord, plaskdamm och nya tennis- och bollplaner samt ett utomhusgym.
Ståtliga Sofia kyrka är belägen mitt uppe på en höjd i Vitabergsparken och är ett riktmärke som syns långväga över Södermalm. Stämningen i parken förhöjs också av Parkteatern sommartid. Vid parkens fot är känslan av gamla söder påtaglig där de charmiga bevarade kulturhusen radar upp sig längs Malmgårdsvägen. Följ Katarina Bangata en kort promenad mot Norra Hammarbyhamnen och du når fina promenad- och joggingstråk längs vattnet.

KOMMUNIKATIONER
Goda busskommunikationer med ett flertal busslinjer i närheten, bland annat 57:an, 59:an, 76:an, och 3:an. Närmaste tunnelbana är Skanstull och för den nya tunnelbanelinjen till Nacka är stationen planerad till Vintertullstorget. Vill man besöka Hammarby Sjöstad, Nybroplan eller Djurgården tar man enkelt färjan nere vid kajen som går regelbundet.

Byggnad

Byggnadsår
1967

Renoveringar

2002 Byte från oljeeldning till fjärrvärme
2003 Målning av trapphus
2004 Målning av tak
2007 Stambyte
2008 Renovering av balkonger
2008 Målning av fönster
2009 Byte nyckelsystem
2009 Tätning av fönster
2011 Bygge av ny tvättstuga i markplan
2017 Byte av plåttak på samtliga hus

FÖRENING:
Bostadsrättsföreningen Vitbetan 3 köpte fastigheten 2001 och den omfattar
14 lokaler, 212 bostadsrättslägenheter och 18 kvarvarande hyresrätter som stor framtida tillgång. (6 portar på Katarina Bangata 65-69 och Malmgårdsvägen 16-20). Föreningen äger marken (ej tomträtt). Mycket stabil ekonomi. Inga förändringar har skett av månadsavgifterna sedan starten 2001 och inga förändringar planeras.

Balkong/uteplats

Stor balkong i bästa sydvästläge med eftermiddags och kvällssol.

Övriga utrymmen

Till bostaden medföljer ett vindsförråd med snedtak. I anslutning till porten i källarplan finns det tillgång till cykelrum med cykeltrappa från markplan och på markplan i varje trappuppgång finns det tillgång till barnvagnsrum. På Malmgårdsvägen 20 finns tre tvättstugor som är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns även ett torkrum. Föreningen har en gemensam och barnvänlig innergård med lekplats, pingisbord och tillgång till utemöbler samt grill.

Bilplats

Garage med totalt 150 platser och tvättplats. Infart sker från Katarina Bangata och utfart vid Malmgårdsvägen. Kort kötid på normalt någon månad. Boende i föreningen betalar 750:-/mån.  Även förhållandevis god tillgång till boendeparkering på gatan.

TV och bredband

TV
Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.
Bredband
Fibernät finns och avtal tecknas med Ownit.

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
150 kWh/m² år
6 200 000 kr pris eller bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
3 rok
Boarea:
85 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
4 278 kr/mån inkl. värme, vatten.. Inkl. värme och vatten.
Våningsplan:
2 av 6, hiss finns.
Lägenhetsnr:
624
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen på visning

Sön 22 oktober kl 14:00 - 14:45 Lägg till i kalender
Mån 23 oktober kl 17:00 - 17:45 Lägg till i kalender
Ansvarig mäklare
Gunnar Englund
070-147 16 06

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.